Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Miło się czyta takie opinie @mateolo2. Z niecierpliwością czekam na Wasze wrażenia, co spodobało się najbardziej, co było największym zaskoczeniem? Wstawiajcie też fotki. Dzięki za pierwsze przebitki @slaw0001 i @MarcKrawczyk.

Mam nadzieję, że wszystko przebiegło po Waszej myśli 👍

Edytowano przez lpomis
Napisano

Było SUPER.  Fajnie było Was. wszystkich poznać , choć to mój pierwszy zlot czułem się jak wśród starych znajomych. Dziękuję wszystkim za stworzenie fajnej atmosfery. Najbardziej podobały mi się Spendory Classic i specyfik   który przywiózł Dedal😁

Napisano (edytowany)

Niestety, tym razem nie nocuję w Warszawie (przepraszam Marku). Ekipa jak zwykle wyśmienita, ależ miło spędza się z Wami czas😀

Dla odmiany, nie będę nikogo wymieniał, coby kogoś nie pominąć jednak już czekam na następne spotkanie. Było kilka propozycji, więc może coś wypali🙂 

Edytowano przez Chilli
Napisano

Accuphase E-5000, czyli dłuuuga klasa AB-głębokość pół metra 😉 Moc pod kontrolą 😎

20230225_155452.jpg.9d28cd710fc853c5718b68fca159b744.jpg

Klasy A nie sprawdziliśmy, więc E-800 wraz z pre i końcówką służyło jako piękne tło 😎

20230225_155439.jpg.1b49f7948c91f349a0c170ae9c43efe0.jpg

a zgodnie z założeniami po Dynaudio grały Boenicke: na początku najmniejsze W5.

20230225_155622.jpg.9d0c62dda670c44090a3cea3d48c229f.jpg

Z tyłu też ciekawie

20230225_155637.jpg.77c47eb4c92c1d85757aed36b9ad6ae6.jpg

Kolumienki małe, ale z ambicjami (na to też wskazuje ich cena). Z przodu malutkie, głębokość już trochę większa, niskie tony przyjemne i wyraźnie słyszalne-pomaga duży głośnik na bocznej ściance, choć fizyki nie oszukać. 

Pozdrawiam

Napisano

Przed wszystkim dzięki ekipie sklepu Nautylius za udostępnienie sprzętu i aż trzech  miejsc odsłuchowych w tym dwóch salek zaadaptowanych i sali głównej salonu. Oczywiście dzięki forumowiczom za obecność, bo to dla mnie przynajmniej, zawsze clou zlotu i redakcji Audio Forum, za inicjatywę i realizację. @lpomis niestety tak nas uzależniłeś od siebie, że bez Ciebie zdecydowanie brakowało na początku pomysłu, organizacji i zdyscyplinowania. Także Wojtek wracaj do "roboty" w try miga! Tyle kwestii organizacyjnych. Nie będę za bardzo rozpisywał się o wrażeniach dźwiękowych, bo coraz bardzie utwierdzam się w przekonaniu, że to próba zobiektyzowania najbardziej z subiektywnych wrażeń. Generalnie mnie najbardziej do gustu przypadły Spendory 3/1. Wydawało się, że grają równo we wszystkich pasmach. Jak to przy kolumnach podstawkowych, szczególnie zwraca się uwagę na niskie tony i te u Spedora były bardzo konturowe, szczegółowe mnie osobiście bardzo przypadające go gustu. Reszta zestawów grała oczywiście porwanie, ale bez opadu szczęki. Zestaw Accuphase z Dynaudio nie  miał niestety okazji do pokazania pełni swoich możliwości ze względu na ustawienie ich w głównych holu salonu bez adaptacji akustycznej. Podsumowując, wydaje mi się, że trzeba by przemyśleć formułę następnych spotkań chyba idąc bardzie w jakąś tematykę. Np. Vinyl kontra CD, albo systemy z DSP i bez.

IMG20230225121046.jpg

IMG20230225121059.jpg

IMG20230225124550.jpg

IMG20230225124639.jpg

IMG20230225141446.jpg

IMG20230225160459.jpg

IMG20230225160507.jpg

IMG20230225160515.jpg

IMG20230225160537.jpg

IMG20230225160546.jpg

IMG20230225160551.jpg

IMG20230225163634.jpg

IMG20230225163646.jpg

Napisano

Tak mój imienniku.Jeśli chodzi o Spendory mam dokładnie te same odczucia. Wszystkiego było w sam raz. Żadne pasmo nie dominowało niczego nie było zbyt mało. Fajny bas  , żadnych sybilantów   średnicy tyle ile trzeba  , fajna barwa po cieplejszej stronie   ale żadnej buły. Taki brzmienie daje poprostu fan ze słuchania muzyki. Chętnie posłuchałbym ich ze wzmakiem tranzystorowym.

Napisano

I po kolejnym Zlocie. Podziękowanie dla Nautilusa za udostępnienie Salonu i możliwość posłuchania klocków z wyższej półki , wręcz legendarnych jak Accuphase. Wyrazy szacunku za poświęcony czas by Zlot się odbył dla Oli / @Redakcja AUDIO / oraz Romana / @RoRo /. Jak dla mnie , największym dobrem po raz kolejny byli ludzie. Żadna pisanina nie zastąpi kontaktu osobistego. Dziękuje w pierwszej kolejności wszystkim , którzy byli po raz pierwszy. Stara wiara wie , że ich lubię bez podziękowań :) 

Co jak grało tym razem nie będę pisał , ale jak dla mnie lampa rządzi ! :) 

P.S

Specjalne podziękowania za udział i chęć spotkania dla Agnieszki  / @Agnieszka Zabłocka - Gasek/.

Napisano
10 minut temu, tomek4446 napisał:

I po kolejnym Zlocie. Podziękowanie dla Nautilusa za udostępnienie Salonu i możliwość posłuchania klocków z wyższej półki , wręcz legendarnych jak Accuphase. Wyrazy szacunku za poświęcony czas by Zlot się odbył dla Oli / @Redakcja AUDIO / oraz Romana / @RoRo /. Jak dla mnie , największym dobrem po raz kolejny byli ludzie. Żadna pisanina nie zastąpi kontaktu osobistego. Dziękuje w pierwszej kolejności wszystkim , którzy byli po raz pierwszy. Stara wiara wie , że ich lubię bez podziękowań :) 

Co jak grało tym razem nie będę pisał , ale jak dla mnie lampa rządzi ! :) 

P.S

Specjalne podziękowania za udział i chęć spotkania dla Agnieszki  / @Agnieszka Zabłocka - Gasek/.

Ja tylko dodam, że czuję się zaszczycona, iż miałam możliwość wymiany doświadczeń w tak zacnym gronie. Dziękuję Wam bardzo.

Napisano (edytowany)

No piszcie co poszło nie tak bo zachwytów jakoś wyjątkowo mało. Wygrały monitorki Spendora, które najlepiej odnajdują się w słabej akustyce.

A przynajmniej teoretycznie Dynaudio Confidence z najnowszymi  i topowymi Accuphase powinny (tu modne ostatnio na forum słowo związane ze sprzątaniem) całą resztę. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano

Spendor Classic 1/2  były, ale akurat się nie załapały z dwóch powodów (połączonych ze sobą): brak czasu i brak standów pod ręką. Bo te standy Chario na których stały/grały Sonnety byłyby trochę za małe.

Haleem miał ochotę je sprawdzić (i nie tylko On...), ale tak wyszło.

Rafał - Spendory 3/1 grały w obu salach z lampowymi integrami: z Octave (CD Ayon) oraz Audio Reveal Second (CD oraz streamer Ayon).
Pewnie pojawią się na zdjęciach - jak jeszcze ich nie ma.

Adam - to były monitory Spendor, a nie (jak np. ATC 7) "monitorki" 😎

Pozdrawiam