lpomis Napisano 25 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 (edytowany) Miło się czyta takie opinie @mateolo2. Z niecierpliwością czekam na Wasze wrażenia, co spodobało się najbardziej, co było największym zaskoczeniem? Wstawiajcie też fotki. Dzięki za pierwsze przebitki @slaw0001 i @MarcKrawczyk. Mam nadzieję, że wszystko przebiegło po Waszej myśli 👍 Edytowano 25 lutego 2023 przez lpomis 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Pozdrawiam wszystkich zlotowiczów bawcie się dobrze ;3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 No to zaczynamy od afterka 10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Było SUPER. Fajnie było Was. wszystkich poznać , choć to mój pierwszy zlot czułem się jak wśród starych znajomych. Dziękuję wszystkim za stworzenie fajnej atmosfery. Najbardziej podobały mi się Spendory Classic i specyfik który przywiózł Dedal😁 9 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Oto Dawid i Goliat. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Ach…., to jednak posłuchaliście Boenicke! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Jego większy brat I mój nr 2 jeśli chodzi o kolumny słuchane na zlocie. Świat staje na głowie i kolumny też😁 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 (edytowany) Niestety, tym razem nie nocuję w Warszawie (przepraszam Marku). Ekipa jak zwykle wyśmienita, ależ miło spędza się z Wami czas😀 Dla odmiany, nie będę nikogo wymieniał, coby kogoś nie pominąć jednak już czekam na następne spotkanie. Było kilka propozycji, więc może coś wypali🙂 Edytowano 25 lutego 2023 przez Chilli 6 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 2 godziny temu, Slawko69 napisał: Najbardziej podobały mi się Spendory Classic i specyfik który przywiózł Dedal😁 Czyli jednak magia Spendora. Napiszesz więcej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Aloha. Dziękuję za miłe spotkanie. Dotarłam do domu bez przygód. Do zobaczenia na kolejnym zlocie 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Accuphase E-5000, czyli dłuuuga klasa AB-głębokość pół metra 😉 Moc pod kontrolą 😎 Klasy A nie sprawdziliśmy, więc E-800 wraz z pre i końcówką służyło jako piękne tło 😎 a zgodnie z założeniami po Dynaudio grały Boenicke: na początku najmniejsze W5. Z tyłu też ciekawie Kolumienki małe, ale z ambicjami (na to też wskazuje ich cena). Z przodu malutkie, głębokość już trochę większa, niskie tony przyjemne i wyraźnie słyszalne-pomaga duży głośnik na bocznej ściance, choć fizyki nie oszukać. Pozdrawiam 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Przed wszystkim dzięki ekipie sklepu Nautylius za udostępnienie sprzętu i aż trzech miejsc odsłuchowych w tym dwóch salek zaadaptowanych i sali głównej salonu. Oczywiście dzięki forumowiczom za obecność, bo to dla mnie przynajmniej, zawsze clou zlotu i redakcji Audio Forum, za inicjatywę i realizację. @lpomis niestety tak nas uzależniłeś od siebie, że bez Ciebie zdecydowanie brakowało na początku pomysłu, organizacji i zdyscyplinowania. Także Wojtek wracaj do "roboty" w try miga! Tyle kwestii organizacyjnych. Nie będę za bardzo rozpisywał się o wrażeniach dźwiękowych, bo coraz bardzie utwierdzam się w przekonaniu, że to próba zobiektyzowania najbardziej z subiektywnych wrażeń. Generalnie mnie najbardziej do gustu przypadły Spendory 3/1. Wydawało się, że grają równo we wszystkich pasmach. Jak to przy kolumnach podstawkowych, szczególnie zwraca się uwagę na niskie tony i te u Spedora były bardzo konturowe, szczegółowe mnie osobiście bardzo przypadające go gustu. Reszta zestawów grała oczywiście porwanie, ale bez opadu szczęki. Zestaw Accuphase z Dynaudio nie miał niestety okazji do pokazania pełni swoich możliwości ze względu na ustawienie ich w głównych holu salonu bez adaptacji akustycznej. Podsumowując, wydaje mi się, że trzeba by przemyśleć formułę następnych spotkań chyba idąc bardzie w jakąś tematykę. Np. Vinyl kontra CD, albo systemy z DSP i bez. VID20230225124739.mp4 VID20230225161645.mp4 VID20230225161836.mp4 VID20230225163654.mp4 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Tak mój imienniku.Jeśli chodzi o Spendory mam dokładnie te same odczucia. Wszystkiego było w sam raz. Żadne pasmo nie dominowało niczego nie było zbyt mało. Fajny bas , żadnych sybilantów średnicy tyle ile trzeba , fajna barwa po cieplejszej stronie ale żadnej buły. Taki brzmienie daje poprostu fan ze słuchania muzyki. Chętnie posłuchałbym ich ze wzmakiem tranzystorowym. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haleem Napisano 25 lutego 2023 Udostępnij Napisano 25 lutego 2023 Dziękuje wszystkim, za możliwość spędzenia paru godzin wśród mega pozytywnie zakręconych osób. W dzisiejszych zabieganych czasach to miła odmiana. Pozdrawiam 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 (edytowany) Wrzucam pare chaotycznych filmików, które nakręciłem Zawsze jakaś pamiątka, co nie @Redakcja AUDIO Olu, jakby któryś Ci się spodobał to pisz na priv i wyślę Co wetransferem jak rozmawialismy Sciskam! FullSizeRender.MOV IMG_6822.MOV IMG_6824.MOV IMG_6825.MOV IMG_6827.MOV Edytowano 26 lutego 2023 przez mateolo2 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 17 godzin temu, slaw0001 napisał: Generalnie mnie najbardziej do gustu przypadły Spendory 3/1. Przetestowaliście te białe kolumny, z przyciskiem on/off z tyłu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 I po kolejnym Zlocie. Podziękowanie dla Nautilusa za udostępnienie Salonu i możliwość posłuchania klocków z wyższej półki , wręcz legendarnych jak Accuphase. Wyrazy szacunku za poświęcony czas by Zlot się odbył dla Oli / @Redakcja AUDIO / oraz Romana / @RoRo /. Jak dla mnie , największym dobrem po raz kolejny byli ludzie. Żadna pisanina nie zastąpi kontaktu osobistego. Dziękuje w pierwszej kolejności wszystkim , którzy byli po raz pierwszy. Stara wiara wie , że ich lubię bez podziękowań Co jak grało tym razem nie będę pisał , ale jak dla mnie lampa rządzi ! P.S Specjalne podziękowania za udział i chęć spotkania dla Agnieszki / @Agnieszka Zabłocka - Gasek/. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 10 minut temu, tomek4446 napisał: I po kolejnym Zlocie. Podziękowanie dla Nautilusa za udostępnienie Salonu i możliwość posłuchania klocków z wyższej półki , wręcz legendarnych jak Accuphase. Wyrazy szacunku za poświęcony czas by Zlot się odbył dla Oli / @Redakcja AUDIO / oraz Romana / @RoRo /. Jak dla mnie , największym dobrem po raz kolejny byli ludzie. Żadna pisanina nie zastąpi kontaktu osobistego. Dziękuje w pierwszej kolejności wszystkim , którzy byli po raz pierwszy. Stara wiara wie , że ich lubię bez podziękowań Co jak grało tym razem nie będę pisał , ale jak dla mnie lampa rządzi ! P.S Specjalne podziękowania za udział i chęć spotkania dla Agnieszki / @Agnieszka Zabłocka - Gasek/. Ja tylko dodam, że czuję się zaszczycona, iż miałam możliwość wymiany doświadczeń w tak zacnym gronie. Dziękuję Wam bardzo. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Co jak grało tym razem nie będę pisał Tomek, nie wierzę, że było aż tak źle. A nawet jeśli, to zniesiemy prawdę - dawaj! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 @Rafał S tylko nie prowokuj! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 (edytowany) No piszcie co poszło nie tak bo zachwytów jakoś wyjątkowo mało. Wygrały monitorki Spendora, które najlepiej odnajdują się w słabej akustyce. A przynajmniej teoretycznie Dynaudio Confidence z najnowszymi i topowymi Accuphase powinny (tu modne ostatnio na forum słowo związane ze sprzątaniem) całą resztę. Edytowano 26 lutego 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 12 minut temu, MarcKrawczyk napisał: @Rafał S tylko nie prowokuj! Marcin, miło, że się odzywasz. Podtrzymujesz opinię obu Sławków, że Spendory wypadły najlepiej? Z czym one grały? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 Spendor Classic 1/2 pewnie nie było, tylko te mniejsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 Spendor Classic 1/2 były, ale akurat się nie załapały z dwóch powodów (połączonych ze sobą): brak czasu i brak standów pod ręką. Bo te standy Chario na których stały/grały Sonnety byłyby trochę za małe. Haleem miał ochotę je sprawdzić (i nie tylko On...), ale tak wyszło. Rafał - Spendory 3/1 grały w obu salach z lampowymi integrami: z Octave (CD Ayon) oraz Audio Reveal Second (CD oraz streamer Ayon). Pewnie pojawią się na zdjęciach - jak jeszcze ich nie ma. Adam - to były monitory Spendor, a nie (jak np. ATC 7) "monitorki" 😎 Pozdrawiam 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 8 minut temu, RoRo napisał: Spendory 3/1 grały w obu salach z lampowymi integrami: z Octave (CD Ayon) oraz Audio Reveal Second (CD oraz streamer Ayon). Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts