Bogusław 66 Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 1 minutę temu, seba3002 napisał: Zanim zostało ustalone miejsce obecnego spotkania obdzwoniłem kilka warszawskich salonów. W tym nautilusa. I tutaj akurat panowie nie powiedzieli "nie". Po prostu salka nie jest "przygotowana" na przyjęcie takiej duzej grupy ludzi. A szczerze powiem, chętnie bym posłuchał wyższych modeli dynaudio z jakimiś accuphase'ami bądź innym egzotycznym sprzętem, na który raczej nigdy nie będę mógł sobie pozwolić. Właśnie o ten "sprzęt" martwi się Roman, bo wie, że sam nie był by w stanie obsługiwać dwóch sal i 4 systemów a innym dać obsługę? ... ma obawę, bo to droge zabawki. Ale dziś tam będę (musze oddać kable) i powiem ze warszawski salon nie powiedział - nie. PS Chciał bym by "pare" osób z tego forum mogło posłuchać takiego "grania". No .. @Asia miała już okazje posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 (edytowany) Nautilus w Wejherowie to nie jest taki salon jak inne, jest miejscem, które ma bardzo prywatną atmosferę. A pan Roman nie jest pracownikiem/opiekunem tylko gospodarzem. Wartość zgromadzonego sprzętu jest ogromna. Swoją drogą, skoro liczba chętnych do udziału w zbiorowym słuchaniu rośnie, może należy pomyśleć o hotelu/pensjonacie. Nie ma takiego salonu, który zmieści np. 30 osób. Ale czy jest nas tu aż tyle 🤔? Edytowano 23 grudnia 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 8 minut temu, Asia napisał: Ale czy jest nas tu aż tyle 🤔? Jest nas całkiem sporo. Z tym że takich grup jak nasza, forumowa jest chyba całkiem sporo. Wystarczy wejść na FB. I chyba forma ich spotkań jest trochę inna niż nasza. Jakieś prelekcje, zapraszanie producentów sprzętu czy też artystów. Pytanie czy jesteśmy na tyle "liczącą się" społecznością, żeby zainteresować ludzi z tego "biznesu"? A drugie pytanie czy taka forma, o jakiej pisze zainteresowałaby naszych forumowiczów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Być może i zainteresowała, ale na obecną chwilę ważniejsze wydaje się pytanie, czy już coś bardziej wiadomo, co z tą imprą po. 😜🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 4 minuty temu, nowy78 napisał: czy już coś bardziej wiadomo, co z tą imprą po. 😜🤣 Trwają poszukiwania "sali bankietowej"😝. No i tutaj prośba - proszę osoby chętne do udziału w afterpaty, do zgłaszania się do mnie na priv. Musimy wiedzieć jak duża salę/ile stolików musimy zarezerwować. Fajnie by było, gdybym wiedział to przed nowym rokiem, bo z tego co słyszę, knajpy w stolicy trzeba rezerwować z dwutygodniowym wyprzedzeniem. Druga sprawa. Nocleg. Czy ktoś ma ochotę na spanie w 8-osobowym pokoju w hostelu z piętrowymi łóżkami 😝? Szukam wspolokatorów 😁. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 36 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Właśnie o ten "sprzęt" martwi się Roman, bo wie, że sam nie był by w stanie obsługiwać dwóch sal i 4 systemów a innym dać obsługę? ... ma obawę, bo to droge zabawki. Boguś ! To co to za sprzęt tam mają w tym Nautilusie ? ! Sam widziałem jak niejaki kolega @seba3002 targał po betonie Focale za 40k. i nic , nawet zadrapania 40 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Chciał bym by "pare" osób z tego forum mogło posłuchać takiego "grania". Nie wiem co to znaczy " takiego" , ale jak by Pan Roman chciał posłuchać dobrego dźwięku, to serdecznie zapraszam do siebie 37 minut temu, Asia napisał: Wartość zgromadzonego sprzętu jest ogromna. Znaczy się więcej niż moje kable ? 16 minut temu, nowy78 napisał: czy już coś bardziej wiadomo, co z tą imprą po. Tak, Ty zabierasz ogórki , my resztę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 10 minut temu, seba3002 napisał: Druga sprawa. Nocleg. Czy ktoś ma ochotę na spanie w 8-osobowym pokoju w hostelu z piętrowymi łóżkami 😝? Szukam wspolokatorów 😁. To dopisz mnie do listy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 (edytowany) 55 minut temu, seba3002 napisał: Druga sprawa. Nocleg. Czy ktoś ma ochotę na spanie w 8-osobowym pokoju w hostelu z piętrowymi łóżkami 😝? Szukam wspolokatorów 😁. Ja tez, ja tez 😁 Czy miejsca na poziomie +1 juz zarezerwowane??? Edytowano 23 grudnia 2021 przez stach_s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Czy ktoś ma ochotę na spanie w 8-osobowym pokoju w hostelu z piętrowymi łóżkami 😝? Aż mi się przypomniało spanie w agencyjnym domku... Oczywiście nie w 8 osób, ale 4 bywały... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 (edytowany) 56 minut temu, tomek4446 napisał: Boguś ! To co to za sprzęt tam mają w tym Nautilusie ? ! Sam widziałem jak niejaki kolega @seba3002 targał po betonie Focale za 40k. i nic , nawet zadrapania Nie wiem co to znaczy " takiego" , ale jak by Pan Roman chciał posłuchać dobrego dźwięku, to serdecznie zapraszam do siebie hehe... Dobry humor przed świętami jest wskazany, a ..... co by nie powiedzieć, .... poświecenie kolegi @seba3002 .... - bezcenne. Edytowano 23 grudnia 2021 przez Bogusław Kożyczkowski 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 5 minut temu, Adi777 napisał: agencyjnym domku Przepraszam , że zapytam , ale co to była za agencja ? @Bogusław Kożyczkowski możesz uspokoić Pana z Nautilusa , mieliśmy na zlotach już kontakt sam na sam z zestawami za 150 k. i przeżyły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 Hmm, 150k to taki entry level @seba3002 a sprawdziłeś czy hostel wpuszcza po 22 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 16 minut temu, tomek4446 napisał: Przepraszam , że zapytam , ale co to była za agencja ? Towarzyska 🤣 Robiłem za żigolaka. Ehh, to były czasy... Nie, żartuję oczywiście, żeby nie było 😆 Domki agencyjne, czyli po prostu mieszkanie w domkach należących do agencji pracy. Jak ja się cieszę, że to już za mną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 W armii spałem na piętrze , 20 tka chłopa w pokoju , nie z wyziewami jak tu pewnie będzie ale było gorzej ponieważ niektórzy z higieną byli na bakier 😂 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 23 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 (edytowany) Dla zainteresowanych. Zarezerwowałem wstępnie hostel Moon. Pokój 8-osobowy. W zasadzie na ten moment mam komplet osób. Podaje Nicki: @Arko55, @Dawid7, @Dedal75, @Seb, @stach_s, @nowy78, @soberowy i ja. Nie określił się natomiast @Chili, ale myślę że jeśli zajdzie potrzeba, coś wymyślimy 🙂. Hostel mieści się w centrum, także myślę że wspólnymi siłami jakoś doczłapiemy 😉. Odpowiadając na pytanie Asi. Tak, hostel przyjmuje gości nawet po północy. Otwartą kwestią jest jeszcze sprawa "sali balowej". Mam na razie propozycję od Tomka i kolegi @Markcoxa. Czekamy jeszcze na pomysły Oli, no i może Marcina @mkki Marcina @MarcKrawczyk, jakby nie było to też Warszawiacy 😉. Ps. Do listy uczestników spotkania dopisujemy forumowego moderatora @RoRo 🙂. Edytowano 23 grudnia 2021 przez seba3002 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 23 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 (edytowany) Myślicie, że będzie sens brać jakieś swoje klamoty? Kilka osób prosiło mnie żebym wziął Menuety jako ciekawostkę. Tylko one już były na pierwszym spotkaniu... @tomek4446 proponował, że zabierze drapaka (i lampy :P). Jestem za! Fajnie byłoby Tomku jakbyś wziął też swój set kablowy, który już kilka razy ratował nam tyłki Przyda się też sprawdzony RME - tutaj też uśmiech w stronę Tomka lub Piotrka @nowy78. Z kwestii organizacyjnych dodam jeszcze, że zorganizowaliśmy wynajem krzesełek - będą podobne jak na ostatnim zlocie, składane Edytowano 23 grudnia 2021 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Ja chętnie posłucham Twoich Dali Menuet. Ogólnie im więcej sprzętu w zasięgu mojego portfela tym lepiej. Do słuchania sprzętów za "miliony" jest AVS 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 @misiek x nic nie stoi (stało) na przeszkodzie byś dołączył 😀. Dla mnie to było pierwsze spotkanie i nadal jak je wspominam, to banan sam ciśnie się na usta. Nie tylko muzyka ale i towarzystwo 🤩 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 1 minutę temu, Chili napisał: @misiek x nic nie stoi (stało) na przeszkodzie byś dołączył 😀. No chyba jednak stoi 😝. Z tego co wiem @misiek x nie mieszka w Polsce 😝. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Oj tam, świat jest mały a samoloty pojemne 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2021 Dnia 23.12.2021 o 14:36, seba3002 napisał: Otwartą kwestią jest jeszcze sprawa "sali balowej". Mam na razie propozycję od Tomka i kolegi @Markcoxa. Czekamy jeszcze na pomysły Oli, no i może Marcina @mkki Marcina @MarcKrawczyk, jakby nie było to też Warszawiacy 😉. niedaleko są złote tarasy a w nich: https://www.hardrockcafe.com/location/warsaw/pl/ lub https://niewinniczarodzieje2.pl/warszawa-zlota44/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 @lpomis , @seba3002 , mam pytanko , o której możemy rozpocząć zlot ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 59 minut temu, tomek4446 napisał: @lpomis , @seba3002 , mam pytanko , o której możemy rozpocząć zlot ? Prawdopodobnie około 13. Mamy dzwonić do salonu po nowym roku, wtedy będą ustalane szczegóły. Ale myślę, że godzina 13 jest optymalna, biorąc pod uwagę fakt, że duża część forumowiczów ma do pokonania dość spore odległości 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Na czym tym razem będziemy odsłuchiwać muzykę? Zdajemy się w całości na sprzęt ze sklepu, czy może, tak jak ostatnio będziemy posiłkować się własnym? Może ktoś coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 4 minuty temu, Seb napisał: Na czym tym razem będziemy odsłuchiwać muzykę? Zdajemy się w całości na sprzęt ze sklepu, czy może, tak jak ostatnio będziemy posiłkować się własnym? Może ktoś coś? Ja mogę przywieźć końcówkę Nuprima AMG STA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts