Amarok Napisano 18 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2022 Ja potwierdzam swoją obecność na zlocie. Co do after party...na dzień dzisiejszy nie zadeklaruję się, póki co jestem na południu Polski i nawet jeszcze nie wiem jak długo tu zagoszczę 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2022 8 godzin temu, Amarok napisał: Ja potwierdzam swoją obecność na zlocie. Co do after party...na dzień dzisiejszy nie zadeklaruję się, póki co jestem na południu Polski i nawet jeszcze nie wiem jak długo tu zagoszczę 😉. Dalej jesteś w Lublinie 😁? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 19 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2022 39 minut temu, seba3002 napisał: Dalej jesteś w Lublinie 😁? To bym napisał że na wschodzie 😀. Z Lublina w środę rano wyjechałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 Zgłaszam utwór testowy. Dire Straits - "Calling Elvis" z płyty "On Every Street". PS przepraszam, że późno, ale za piernika nie mogłem się na ten jeden jedyny zdecydować. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 20 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 46 minut temu, Kraft napisał: ale za piernika nie mogłem się na ten jeden jedyny zdecydować. tylko nie dotrzyj do Torunia... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 20 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 7 godzin temu, Kraft napisał: Zgłaszam utwór testowy. Dire Straits - "Calling Elvis" z płyty "On Every Street". PS przepraszam, że późno, ale za piernika nie mogłem się na ten jeden jedyny zdecydować. Kurcze ja po ostatnim odkryciu jacob banks też bym zmienił teraz ha ha ha. Ale calling elvis - chętnie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 21 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2022 Jest już może zlotowa lista na Tidalu ? Nastawiam się na wyjątkową audiofilską orgietkę i chciałbym poćwiczyć te listę u siebie, co by wiedzieć na jakim etapie boskości jestem 😆 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 21 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2022 Playlista Tidal: https://tidal.com/browse/playlist/dfd0b39d-0b58-43d5-a8f6-bd00b4fe6436 Playlista Spotify: https://open.spotify.com/playlist/5inkUW2VUdft1K3vwJVWda?si=3936f35265594cef 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 22 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2022 (edytowany) Niestety, przede wszystkim dla mnie, nie będę mógł się tym razem pojawić się na zlocie w Bydgoszczy. Bawcie się dobrze i dzielicie się szczodrze wrażeniami. Edytowano 22 czerwca 2022 przez slaw0001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 22 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2022 Troszkę nam się towarzystwo zlotowe wykruszyło. Pięcioro forumowiczów zrezygnowało z uczestnictwa, na placu boju pozostało 15 osób. @Redakcja AUDIO @_PS_ @Amarok @MarcKrawczyk @Kraft @tomek4446 @kaczadupa @Bogusław Kożyczkowski @MMarek @Matt Daemon @elektron6 @Mikelas76 @halik @Kukawa @lpomis Niestety, ale w związku z powyższym zrzutka rośnie z 30 do 40 złociszy. Liczę na Wasze zrozumienie w tej sprawie. Jak wspominałem wcześniej - zrzutka przeznaczona jest na drobny upominek dla salonu oraz wynajem dodatkowych krzesełek z firmy cateringowej wraz z ich dowozem i odbiorem. No i niestety też, ale z powodu braku zainteresowania jestem zmuszony anulować rezerwację w knajpie na spotkanie po zlocie. Zaktualizowałem też listę odsłuchową i usunąłem utwory osób, które się nie pojawią na zlocie. Tidal: https://tidal.com/browse/playlist/dfd0b39d-0b58-43d5-a8f6-bd00b4fe6436 Spotify: https://open.spotify.com/playlist/5inkUW2VUdft1K3vwJVWda?si=89122b389af742cf 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2022 Zwarci? Gotowi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 24 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2022 Trza było wcześniej pytać, teraz to już śpię, bo przecież rano nada wstać… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 24 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2022 Yes Yes 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 24 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2022 (edytowany) Info z ostatniej chwili dla osób planujących poruszanie się miejską komunikacją w Bydgoszczy - dziś (piątek) był w mieście strajk pracowników MZK. Nie kursowały autobusy ani tramwaje. Nie wiem jak będzie wyglądać sytuacja w sobotę, więc miejcie to na uwadze 🤔 Edytowano 24 czerwca 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 6 godzin temu, lpomis napisał: dziś (piątek) był w mieście strajk pracowników MZK. Nie kursowały autobusy ani tramwaje. No i lipa. jak ja teraz dojadę tramwajem z Łodzi do Bydgoszczy ? 8 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: Trza było wcześniej pytać, teraz to już śpię, bo przecież rano nada wstać… To taka polityka małych kroczków Wojtka. następny Zlot będzie pewnie w Suwałkach od 7.00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 10 godzin temu, tomek4446 napisał: Zwarci? Gotowi ? nei. -------- Zona zabrała autko i pojechała na zakupy ... oj będzie spóźnienie, będzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Boguś, musicie więcej ze sobą rozmawiać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Jako że ekipa z mojej okolicy się wykruszyła, pozwolę sobie zabrać w wolne miejsce nowego kolegę. Sytuacja wynikła dość niespodziewanie, stąd zmiany personalne. Dopija kawę i ruszamy. Do zobaczenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Melduje, że ja już powróciłem z trasy. A miałem spakowany plikowiec i troche dobrych wydań na CD A ja innym razem, liczę ze będzie jeszcze okazja. Wczoraj męczyłem się trasą do Gdyni i z powrotem, dziś dojechałem prawie pod Gdańsk, ale …. dalej nie dam rady, nie cierpię wyżów, mieszają mi w głowie (maja wpływ na płyn w tzw. jamie poudarowej) jestem wtedy drażliwy i mam kłopot z koncentracja, a ta jest mi potrzebna na taką trasę. Bawcie się dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Ja już jestem w domu. Wyjechałem godzinę przed zakończeniem, jako, ze droga z Bydgoszczy do Słupska jest beznadziejna i po drodze są jeszcze cztery "wahadła". Było bardzo sympatycznie i przyjemnie poznać osobiście wszystkich uczestników zlotu. 4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Potwierdzam. Było bardzo sympatycznie. Do tego, oprócz fajnych uczestników, był też fajny sprzęt prezentowany przez fajnych ludzi. Największą atrakcją Zlotu były chyba dwa model kolumn izodynamicznych marki Diptyque Audio, flagowe DP160 i o dwa rozmiary mniejsze DP107. Wyglądały dziwacznie, jednak wcale tak nie grały. Niesamowite, jak różnymi środkami technicznymi można osiągnąć zbliżone efekty dźwiękowe. Bardzo ciekawie zabrzmiały także kolumny innej egzotycznej firmy, Qln. Z jej portfolio słuchaliśmy niewielkich podłogówek Prestige Three oraz monitorów Prestige One. Na tapecie były też dwie podłogówki znanej z forum firmy Jean Marie Reynaud: Orfeo Jubile i Luna (chyba). No i Diapason, którego zaprezentował model Astera. Jak widać, było raczej drogo. I o to chodzi. Słuchaj, bo w domu tego nie masz;). 8 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 Fajny lokal, fajni ludzie i całkiem ciekawe i rzadko spotykane zabawki. Jedne grały lepiej inne gorzej. Wiadomo. Największe wrażenie zrobił na mnie malutki cyfrowy wzmacniacz (nawet nie wiem co to było ale napewno są zdjęcia) wielkości książki o grubości 2cm. Napędzał monitory prestige one i dawał radę nie gorzej niż wzmak w klasie A, za 19 i poł koła euro netto. Reasumując, miły sympatyczny dzień w otoczenu pasjonatów i ciekawego sprzętu. Lubie to. 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 32 minuty temu, Kraft napisał: Potwierdzam. Było bardzo sympatycznie. Do tego, oprócz fajnych uczestników, był też fajny sprzęt prezentowany przez fajnych ludzi. Największą atrakcją Zlotu były chyba dwa model kolumn izodynamicznych marki Diptyque Audio, flagowe DP160 i o dwa rozmiary mniejsze DP107. Wyglądały dziwacznie, jednak wcale tak nie grały. Niesamowite, jak różnymi środkami technicznymi można osiągnąć zbliżone efekty dźwiękowe. Bardzo ciekawie zabrzmiały także kolumny innej egzotycznej firmy, Qln. Z jej portfolio słuchaliśmy niewielkich podłogówek Prestige Three oraz monitorów Prestige One. Na tapecie były też dwie podłogówki znanej z forum firmy Jean Marie Reynaud: Orfeo Jubile i Luna (chyba). No i Diapason, którego zaprezentował model Astera. Jak widać, było raczej drogo. I o to chodzi. Słuchaj, bo w domu tego nie masz;). Jarek, ale czy w Twoim odczuciu te hi endy są warte takich pieniędzy i czy przeskok między kolumnami ze średniej półki a tymi prezentowanymi na dzisiejszych odsłuchach jest mega duży czy chodzi tutaj bardziej o ich ekskluzywność i egzotykę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 @Kraft Będą jakieś fotki? Kto był fotografem? 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2022 (edytowany) Suma cen odsłuchiwanych zestawów była zdaje się chwilami kosmiczna. I tu odpowiedź brzmi - nie warto. Z drugiej strony cenę całości zawyżała droga elektronika. Jakby popatrzeć na ceny samych kolumn, to relacja koszt/efekt była już lepsza. Wydaje się, że przeskok dźwiękowy między kolumnową średnią półką, a półką wysoką czy hi-endem jest zauważalny. 10 minut temu, Adi777 napisał: @Kraft Będą jakieś fotki? Kto był fotografem? 🙂 O zdjęcia troszczyła się oddzielna komórka, a że artyści są kapryśni, to nie wiadomo, kiedy "dojrzeją" do podzielenia się swoimi dziełami. Czekajmy cierpliwie. Edytowano 25 czerwca 2022 przez Kraft 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts