mateolo2 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Hej, Pojawiło mi się w głowie ciekawe pytanie, które chciałbym Wam zadać. Ile procent wartości całego Waszego zestawu stanowi okablowanie (czy to przewody glosnikowe, interkonekty czy zasilające). Nie pytam ile kosztuje Wasz system, a ile jakbyście mieli obliczyć procent wydaliście na przewody. Wydaje mi się, że można zrobić fajną ankietę, która zaciekawi tez wiele osób tutaj na forum, bo jak wiadomo są różne podejścia do tego tematu. Ja zacznę. Mi wyszło około 9-10% - nie wiem czy to dużo, czy to mało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 35 minut temu, mateolo2 napisał: Ile procent wartości całego Waszego zestawu stanowi okablowanie (czy to przewody glosnikowe, interkonekty czy zasilające). W tym wypadku warto by dopuścić również promile 🤪 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Ja wiem? Coś między 1% a 3%. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Mi wyszło 0%. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 8 minut temu, Adi777 napisał: Mi wyszło 0%. 😁 To albo nie masz żadnego systemu, albo musisz podszkolić się z matmy 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Nie, gram po bluetooth 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 A liczy się kable wewnetrzne? Temat już był kiedyś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Przed chwilą, Adi777 napisał: Nie, gram po bluetooth 😆 Bluetooth tez trzeba jakoś zasilić. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Mi wyszło 3.07% gdy liczyć sprzęt w cenach sklepowych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 1 godzinę temu, mateolo2 napisał: Pojawiło mi się w głowie ciekawe pytanie, które chciałbym Wam zadać. T6 zawsze masz jakieś "ciekawe" pytania, zazwyczaj tematy dość kontrowersyjne. Bardzo dobrze Tobie wychodzi zakładanie wątków, które są podatne na sprzeczki i gównoburze. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Ciekaw jestem jak to wychodzi u @tomek4446 @DiBatonio @1Ender przyznajcie się chłopaki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 (edytowany) 2 minuty temu, mateolo2 napisał: przyznajcie się chłopaki A co mam Tobie powiedzieć,,że swojego czasu głośnikowe były droższe od Atollka, którego miałem 😆 Do dzisiaj mam te przewody IC, SP - nie widzę sensu zmian, zresztą w systemie już też nie. A zasilające się liczą? 😛 Edytowano 14 kwietnia 2022 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 (edytowany) 5 minut temu, DiBatonio napisał: T6 zawsze masz jakieś "ciekawe" pytania, zazwyczaj tematy dość kontrowersyjne. Bardzo dobrze Tobie wychodzi zakładanie wątków, które są podatne na sprzeczki i gównoburze. 😉 Hahahah! No może Nie myślałem o tym i nie planowałem. Ale zobacz za to jak dzieki temu te wątki długo żyją 😂 Ale czy ten jest faktycznie taki kontrowersyjny? Nie pytam czy kable grają czy nie, tylko ile procent stanowią w Waszych systemach. Będzie można może jakaś fajna średnia z tego wyciągnąć 2 minuty temu, DiBatonio napisał: A co mam Tobie powiedzieć,,że swojego czasu głośników były droższe od Atollka, którego miałem 😆 Do dzisiaj mam te przewody IC, SP - nie widzę sensu zmian, zresztą w systemie już też nie. A zasilające się liczą? 😛 No jasne ze się liczą! No chyba, ze ktoś nie wyznaje tych przewodów to ich nie wliczamy. Bez żadnego oceniania. Mówimy o całym okablowaniu Nie wliczamy tylko jakiś przewodów wewnątrz sprzętów czyli modyfikacji. 2 minuty temu, mateolo2 napisał: Hahahah! No może Nie myślałem o tym i nie planowałem. Ale zobacz za to jak dzieki temu te wątki długo żyją 😂 Ale czy ten jest faktycznie taki kontrowersyjny? Nie pytam czy kable grają czy nie, tylko ile procent stanowią w Waszych systemach. Będzie można może jakaś fajna średnia z tego wyciągnąć No jasne ze się liczą! No chyba, ze ktoś nie wyznaje tych przewodów to ich nie wliczamy. Bez żadnego oceniania. Mówimy o całym okablowaniu Nie wliczamy tylko jakiś przewodów wewnątrz sprzętów czyli modyfikacji. @DiBatonio No to dawaj. Ile procent? Mówimy tylko o podłączonych, których używasz, a nie włącznie z tymi co się w szafie kurza Edytowano 14 kwietnia 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 A jak ktoś ma oryginalne, dołączane do kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 (edytowany) 8 minut temu, mateolo2 napisał: No to dawaj. Ile procent? Mówimy tylko o podłączonych, których używasz, a nie włącznie z tymi co się w szafie kurza Ja też mówię o podłączonych, kurzy mi się tylko VDH The Wave zresztą też świetny 😉 A ten procent o wartości detalicznej elektroniki i kolumn? A gniazdka i inne ?😁😆 Edytowano 14 kwietnia 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 2 minuty temu, Adi777 napisał: A jak ktoś ma oryginalne, dołączane do kolumn? No to nie liczy, bo ich dodatkowo nie kupowałeś 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Ja też mówię o podłączonych, kurzy mi się tylko VDH The Wave zresztą też świetny 😉 A ten procent o wartości detalicznej elektroniki i kolumn? A gniazdka i inne ?😁😆 Hahah gniazdka tez możesz policzyć jak chcesz. Od wartości reszty sprzętu za ile ja kupiłeś - czy nowe czy używane nie ważne. Ile procent swojego budżetu przeznaczyłeś na okablowanie - prosto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 5 minut temu, mateolo2 napisał: No to nie liczy, bo ich dodatkowo nie kupowałeś No to 0% Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 14 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Przed chwilą, Adi777 napisał: No to 0% Do jakich kolumn dodają kable glosnikowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Do legendarnych już Edifierów 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 Mnie wyszło 6% nie liczyłem tak do kwoty sprzętu jak i kabli KD , bo je olewam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 5+% 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 (edytowany) 3,5% (z listwą przeciwprzepięciową z filtrem - 5%) Edytowano 14 kwietnia 2022 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 🤦 7% To o conajmniej 3 za dużo! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 3 kpl. IC = 450 (DIY) 6 szt. zasilających = 900 (DIY) 1 kpl. głośnikowych = 800 Listwa = 600 Razem 2750 pln Główny system stereo ok. 17 000 pln Udział przewodów z listwą 16 % Jestem liderem 😂 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 0% za głośnikowe. Dostałem w prezencie. Interkonekty nie pamiętam. Najwięcej poszło na przewody neotecha UP-OCC na sygnałowe do końcówki i preampu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts