audiowit Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Widziałem, że pytaliście o AP i Cyrusa. Nie zagrało to źle, ale du..y nie urwało. Syczało. Wogole mruczenie krow I syk zdominowało AVS. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Krowy na wypasie. Nawet uderzenie w talerz było zakończone radosnym muuuuu.... A Wielka szkoda... Kolejny zestaw, który zasłużył na miejsce na stronie naszego znakomitego forum. Nie było w tym zestawie niczego. Ale zainteresowanie duże. Hmmm... ciekawe, chyba mam jakiś koślawy gust... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 31 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2022 25 minut temu, audiowit napisał: Blumenhofer nie zaskoczył. Gra to dobrze i starannie poprowadzona prezentacja. Moja żona nawala je wędzarnią. Nie powiem co powiedziała o Wilsonach Pokazałem dwóm kumplom nie audiofilom foty tych kolumn się posiekali ze śmiechu. Jedne powiedział, ze wyglądają jak mokry sen stolarza, a drugi, ze są jak wyjęte z kreskówki flinstonowie 🤣 W tym drugim coś jest 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 58 minut temu, seba3002 napisał: Myslisz 🤔 Kiedyś rozmawiałem z kimś o tym, dlaczego audiofile mający systemy za grube tysiące, tak bardzo starają się udowodnić, że tylko taki sprzęt gra. No tak, to jest głupie myślenie, ale nie każdy rozumuje w taki sposób. @soberowy Moje Edifiery aż takie drogie nie są. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Jest Dwa zestawy T+A, które też nie zaskoczyły. T+A przyzwyczaiło nas do swojego charakteru. Zimne, metaliczne, konsekwentne i nie uśredniające brzmienie. Jest w tym urok i klasa. Ten drugi zestaw z Tentogrą zagrał w/g mnie lepiej choć nie idealnie. Trochę za dużo metalicznych rezonansów. Drugi biegun Avatar. Hmmm... piękne granie moze miec wiele twarzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Creme de la creme AVS. Zainteresowanie niewielkie, ale wszystkie miejsca zajęte. Cisza, bez komentarzy, skupienie. Chyba zrozumiała sytuacja dla tych co wyczuja klimat. Granie bez fajerwerków przyciągających gapiów. Nie ma też za bardzo na co się gapić. Ot jakieś se kolumienki dość słusznych rozmiarów ale nie wykończonych orzechem amerykańskim ani piano Black:). Wchodzisz i słyszysz... nic specjalnego. I tu jest sygnał. Warto przysiąść. Słychać w którym miejscu uderzy paleczka w talerz, blacha talerza nie przesteruje przetwornika i nie wprowadzi go w rezonans. Średnica otwarta ale nie podbarwiona. O mokrych marzeniach podstarzalych audiofili z Krall siadającej na kolanach można zapomnieć. Niesamowita przestrzeń, która odwzorowuje akustykę pomieszczenia w którym została nagrana płyta doskonale roznicowanie. Aj co tam pieprzyć. Doskonałość. Trochę ciemnawo ale to w całej oprawie malutki szczególik żeby nie być niesprawiedliwym, wspomnę. A tu skromny bohater. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 47 minut temu, Wito76 napisał: Aha, czyli jesteśmy my i wy. Spoko będę miał na uwadze na przyszłość. Nie, jesteście wy i wy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 1 godzinę temu, Miras23 napisał: Nie uraziłem Cie personalnie więc nie zachowuj się jak dziecko z przedszkola, dorosły chłopie. Moje stwierdzenie to czysta prawda i czas się z tym zmierzyć a nie obrażać. O, pod tym postem nawet jeden z tych cierpiących na przerośnięte ego, dał Ci serduszko 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 46 minut temu, Adi777 napisał: @soberowy Moje Edifiery aż takie drogie nie są. Wydaje mi się, że pokazywałeś jakieś kolumny być może aktywne i nie były to Edifiery. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 (edytowany) 17 minut temu, soberowy napisał: Wydaje mi się, że pokazywałeś jakieś kolumny być może aktywne i nie były to Edifiery. No tak, ale miliona też nie kosztowały. 70 tysięcy zł - Dutch i Kii, oraz plus minus 180 tysięcy Grimm Audio. Edytowano 31 października 2022 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 1 godzinę temu, mateolo2 napisał: Pokazałem dwóm kumplom nie audiofilom foty tych kolumn się posiekali ze śmiechu. Jedne powiedział, ze wyglądają jak mokry sen stolarza, a drugi, ze są jak wyjęte z kreskówki flinstonowie 🤣 W tym drugim coś jest No fakt, karykaturalnie wyglądają, ale muzyka klasyczna która z nich płynęła brzmiała fantastycznie. Na fejsie czytałem, że około miliona kosztują. Ktoś tam pisał na którejś grupie. Tak czy siak, jakość dźwięku niesamowita. Polecam, Magda Gessler. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Ja akurat trafiłem na nie, jak leciało "Takla Maklan" Yello. I byłem pod wrażeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Takie tam trochę refleksji po avs, jakoś niespecjalnie mnie dźwiękowo przypadły do gustu wielgachne konstrukcje kolumn za miliony, żadnych tam emocji nie było oprócz tego , że głośno grały… za to tę energię i niesamowitą soczystość odnalazłem w nieco kosmicznie (zupełnie nie mój gust) wyglądających fińskich kolumnach Gradient spiętych ze szwedzkim Bladeliusem Ask. Nie wiem co tu tak dobrze grało Szwed czy Finowie, ale synergia była… drugi zestaw , który wywarł na mnie wrażenie to norweski Electrocompaniet i hamerykańskie Rockport Avior, dynamika i energia jakiej oczekuję. i na koniec coś pięknie analogowego, tak chciałbym brzmiący sprzęt… 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 filmik się nie wyświetla i nie mogę go odtworzyć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 To w takim razie tylko zdjęcie… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 (edytowany) To prawda, Accordo z Jadis i-70 zagrało dobrze. Szkoda tylko, że prezentację zagłuszał Lampizator. Edytowano 31 października 2022 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Jeden kolega wykonał niezłą robotę, muzyka z avs 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 43 minuty temu, audiowit napisał: To prawda, Accordo z Jadis i-70 zagrało dobrze. Szkoda tylko, że prezentację zagłuszał Lampizator. I na odwrót 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 23 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: Jeden kolega wykonał niezłą robotę, muzyka z avs Dzięki za znalezienie , dzisiaj przetestuje. A w sumie to już testuje w robocie , no dobra hi end to nie jest 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Zwróciłem uwagę na świetnie wykonane dyfuzory , nie wiem tylko czemu na stronie producenta widnieją od dłuższego czasu jako jeszcze niedostępne. @Bartek Chojnacki wiesz coś o tym ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 3 godziny temu, Wito76 napisał: No fakt, karykaturalnie wyglądają, ale muzyka klasyczna która z nich płynęła brzmiała fantastycznie. Na fejsie czytałem, że około miliona kosztują. Ktoś tam pisał na którejś grupie. Tak czy siak, jakość dźwięku niesamowita. Polecam, Magda Gessler. Taka jest cena w przewodniku avs 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 @tomek4446 niedostępne bo wykupiłem większą cześć produkcji😉 4 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 Ijeszcze prawie to samo na tidalu https://tidal.com/playlist/0ac8f73d-c244-4fa0-aaff-45cb73fbb575 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 4 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: To w takim razie tylko zdjęcie… Popatrzyłem właśnie na cennik klamotów audio na stronie Grobel Audio. Kolumny które mnie wczoraj porwały (Accorde Essence) okazują się być taniutkie w porównaniu np: do gramofonów. Mało mnie z papci do wyrwało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 6 godzin temu, moss napisał: Nikt na was nie patrzy w ten sposób, to wy macie jakieś uprzedzenia względem osób które mają zestawy w większym budżecie. Co chwilę są jakieś docinki w stronę tych osób. Administrator musi to non stop kasować. Pytam się, po co to robicie. Jeżeli piszesz o sobie, to absolutnie bezpodstawne oskarżenia - wszak nie podajesz swojej konfiguracji. No chyba, że „Lokalizacja Szwecja” ma nam maluczkimi wystarczyć 😛 33 minuty temu, Rega napisał: @tomek4446 niedostępne bo wykupiłem większą cześć produkcji😉 O cholera, robi wrażenie. Szacun 👍 Dorzucam do kolekcji "zakręconych". 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts