MariuszZ Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 11 minut temu, Fafniak napisał: Możesz napisać dokładniej na czym polega ta hipokryzja? Ostatecznie słuch jest najważniejszy. Nawet u tych ortodoksyjnych obiektywistów. Reszta to ścieżka jaką podążamy. Jedni prawą inni lewą stroną. Nikt nie powinien nikomu narzucać ścieżki oraz wciskać na siłę swoich racji, którą stroną podążać do celu nawet wtedy gdy ma 100% pewności, że to jedyna słuszna droga. 8 minut temu, Butler napisał: Myślisz że ja tu jestem z jakiegoś przymusu? Nikt Cię tu nie trzyma. Nie podoba się? Nie zaglądaj. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Przed chwilą, MariuszZ napisał: Nie podoba się? Nie zaglądaj. Dziękuję za uwagę. Bez odbioru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 9 minut temu, Butler napisał: A Ty nie rozumiesz, że je nie mam tego balansu?. Odsłuch to u mnie wynik równania a nie część składowa działania. Administracja wyraziła się jasno, pomiarowcom stanowcze nie, to forum audiofilskie. Brednie. Weź sam siebie przeczytaj, cofnij się w czasie i spróbuj obiektywnie odnieść się do niewybrednych inwektyw na które w ogóle nie reagowałeś. Poczekaj... jestem Klakierem? A może migowego mam się nauczyć? Myślisz że ja tu jestem z jakiegoś przymusu? Jakieś małżeństwo z forum? Jestem tu ponieważ myślałem że obcowanie z tutejszą społecznością przyniesie mi korzyści, że nawiążę jakieś kontakty, może przyjaźnie, spędzę miło czas. Z małymi wyjątkami totalnie się rozczarowałem butą i pychą grupy pseudo znawców którzy bezczelnie i bez konsekwencji rozpieprzają wolność i swobodę wypowiedzi. Po co mi to powiedz? Jedno piszesz, drugie robisz, to dopiero jest hipokryzja. Co za bzdury.... Z jednej strony tylko pomiary cię interesują a brzmienie to kwestia ich wyniku, z drugiej chcesz się spotykać ludzi poznawać na forum audi w jakim celu? Analizowania tych tabelek? To było najbardziej tolerancyjne forum audio jakie widziałem od dawna ja sam mówiłem że administracja w myśl ogólnie pojętej tolerancji daje sobie na głowę wejść. Ale kolego dobrze napisałeś że nikt z tym forum ślubu nie brał. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 (edytowany) 11 minut temu, J4Z napisał: Tyle fajnych osób odeszło przez TomkaN i Dzika że jak serio zdecydujesz się na odejście, przykro mi to mówić, ale będzie to mały koszt, w porównaniu do tego co wyrządzili ww. użytkownicy. Dokładnie, mały koszt, mała strata. I tak czuję że tu nie pasuję więc problemu nie widzę. Z jednej strony TomekN i Dzik czy inne Karaluchy. A drugą stronę widzisz? Jak z powodu jednych "fajne" osoby odeszły, to z powodu drugich też niemało zrezygnowało. 10 minut temu, Wing0 napisał: z drugiej chcesz się spotykać ludzi poznawać na forum audi w jakim celu? Analizowania tych tabelek? Kwintesencja. Pomiary. Właśnie dlatego. Absurd nie? Dla Ciebie, ale nie dla mnie. 10 minut temu, Wing0 napisał: To było najbardziej tolerancyjne forum audio Może było. A jest? To Twoje subietywne zdanie bo forum rozwija się w stronę która Ci pasuje. Mam prawo mieć inne podejście? Punkty za to dostanę? Edytowano 17 lipca 2022 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 21 minut temu, MariuszZ napisał: Ostatecznie słuch jest najważniejszy. Nawet u tych ortodoksyjnych obiektywistów. Reszta to ścieżka jaką podążamy. Jedni prawą inni lewą stroną. Nikt nie powinien nikomu narzucać ścieżki oraz wciskać na siłę swoich racji, którą stroną podążać do celu nawet wtedy gdy ma 100% pewności, że to jedyna słuszna droga. To ciekawe. Ładnie nawiązuje do tego o czym kilka razy pisałem w kwestii pewnych 2 tematów. Tyle że tamte nadzorcom pasują i nie ma znaczenia że psują atmosferę i też osoby odeszły z forum Też pisałem o hipokryzji ale Napiszę po raz kolejny. Sposób zarządzania uzależniony tylko i wyłącznie od widzimisię was/góry i tego co wam pasuje jest takim lustrzanym odbiciem tego co z takim zapałem krytykujecie w jednym ze wzmiankowanych tematów. Hipokryzja do sześcianu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Naprawdę chcesz licytacji na liczby? Myślisz że to jest coś istotnego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Nareszcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 47 minut temu, Butler napisał: Kwintesencja. Pomiary. Właśnie dlatego. Absurd nie? Dla Ciebie, ale nie dla mnie. Może było. A jest? To Twoje subietywne zdanie bo forum rozwija się w stronę która Ci pasuje. Mam prawo mieć inne podejście? Punkty za to dostanę? Mnie fora audio ani nie grzeją ani nie ziębią. Mam na tyle roboty w życiu że zaglądam na szybko, a pisuje raz na jakiś czas, kiedyś było inaczej. Co do wrednych audiofilów wiesz że kiedyś tak nie było? Na forach gadało się otwarcie o brzmieniu o sprzęcie o muzyce. Z czasem zaczęło przybywać ludzi wszechwiedzących, oczytanych w internecie, dziś dostęp do pomiarów jest prosty i każdy uważa się za guru wszechwiedzącego bo ma dostęp do źródeł. Myślisz że dawniej gość który 30 lat siedzi w temacie nie korzystał z pomiarów nie czytał książek o akustyce? To są żadne nowinki, może pomiary deko dokładniejsze, ale to nie są żadne nowości. Weź Krafta on był pierwszą falą pomiarowców tzn bardziej "szperaczy internetowych", ale Kraft jest osobą mimo różnych przygód dobrze wychowaną i mimo poglądów odmiennych wiele rzeczy analizuje, testuje i stara się w wyważony sposób dyskutować. Po Krafcie pojawili się Dziki i inne Tomki tu już arogancja, wyśmiewanie, mimo inteligencji, dobrego pióra nie szukali dyskusji tylko chcieli dowalić debilnym audiofilom. To że z każdej strony są zapatrzeni w siebie idioci nie znaczy że na temat pomiarów czy grających kabli nie można pogadać. Trzeba tylko z wyczuciem to robić, a nie na chama forsować jedne lub drugie tezy. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Nie no... Sorry chłopaki. Po prostu tu nie pasuję i po chwli przemyśleń to jest raczej mój problem nie Wasz, po prostu miałem inne oczekiwania, a im bardziej brnę wgłąb, tym gorzej. Humanista ze mnie żaden, nie mam złotego języka by prowadzić dysputy, argumentować skutecznie niczego nie potrafię. Jestem umysł ścisły, obliczenia, pomiary, testy, tu się czuję najlepiej. Tu jest inny klimat, dla mnie zbyt toksyczny. Na audiostereo też nie wytrzymałem mimo większego zaangażowania Czasem wpadnę, przeglądnę zawartość, ale z aktywności rezygnuję. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 1 godzinę temu, Butler napisał: Czasem wpadnę, przeglądnę zawartość, ale z aktywności rezygnuję. Poczekaj. Zabieram się z Tobą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 Dnia 17.07.2022 o 11:21, Butler napisał: Dnia 15.07.2022 o 12:35, Redakcja AUDIO napisał: jest to forum audiofilskie, a nie pomiarowe to ja nie mam czego tu za bardzo szukać Polecam elektroda.pl Dnia 17.07.2022 o 11:21, Butler napisał: Uważam że mam prawo budować system inaczej, zaczynając od pomiarów i "z kalkulatorem w ręce" oraz korzystając z bardzo dużego doświadczenia instalatorskiego członka mojej najbliższej rodziny. Odsłuch będzie tylko wynikową tego co z wielką dbałością i zaangażowaniem wybuduję/wybudowałem od podstaw Żebyś się tylko nie zdziwił, składać system z kalkulatorem i mikrofonem w ręku bez sluchania i osluchania sie ze sprzetem, no brawo. Z powodzeniem świetnie grający zestaw można złożyć bez pomiarów, ale o akustykę trzeba troszkę zadbać, jak się wie jak. 21 godzin temu, Kraft napisał: Poczekaj. Zabieram się z Tobą. Obiecanki cacanki... 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 lipca 2022 Udostępnij Napisano 17 lipca 2022 (edytowany) Podziwiam Cię Jacek. Potrafisz wyrwać chwasty, nawieźć i roztrząsnąć. Nie brzydzisz się brudnej roboty. Mam nadzieję, że dzięki Twoim staraniom forum rozkwitnie. Napracowałeś się za dwóch. Pozdrawiam Cię serdecznie. Edytowano 17 lipca 2022 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 lipca 2022 Dnia 17.07.2022 o 16:57, Butler napisał: Czasem wpadnę, przeglądnę zawartość, ale z aktywności rezygnuję. Szymon, namawiam Cię, żebyś zrobił sobie wakacyjną przerwę, ale nie rezygnował. Nawet ja, choć nie interesuję się KD widzę, ile dobrego zrobiłeś dla początkujących. No i liczę na kolejne spotkanie - chwilowo jestem poza Trójmiastem, ale zapraszam Cię już teraz. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 25 lipca 2022 Udostępnij Napisano 25 lipca 2022 Oj powiem szczerze, że nie wiedziałem, że tutaj te same problemy co na Audiostereo. Kurcze co się z ludźmi dzieje. Butler nie przesadzaj. Bądź twardy. Przecież to tylko tekst pisany. A nie face to face. Już Ci pisałem, że sam to przechodziłem (i wielu z nas) . Trochę czasu minie i zaczniesz inaczej na to patrzeć. I kino i stereo to super tematy. Forum takich ludzi jak Ty potrzebuje. Pozdro 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2022 (edytowany) Czy moderacja zacznie egzekwować punkt regulaminu : 2.9. Publikowanie wpisów naruszających zasady poprawnej polszczyzny, niezrozumiałych i niedbałych. @MariuszZ @RoRo @Redakcja AUDIO @Redakcja AUDIO - co stało się z nadzorowaniem wpisów użytkownika który jest "na cenzurowanym" ? Pytałem o to chyba ponad miesiąc temu...(takie mam wrażenie, nie chce mi sie sprawdzać) Edytowano 4 sierpnia 2022 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 Fajnie się dzieje Kolejny ładny przykład rozdawania ostrzeżeń "po uważaniu" (generalnie "kto z nami" ten nie dostaje) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 20 minut temu, Fafniak napisał: Fajnie się dzieje Kolejny ładny przykład rozdawania ostrzeżeń "po uważaniu" (generalnie "kto z nami" ten nie dostaje) Możesz wyjaśnić o co chodzi 🙂? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 Okazuje się że sformułowanie "masz zryty łeb" jest tylko u jednego forumowicza złym wyrażeniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 Tam było coś jeszcze o IQ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 Tak z ciekawości -też nie jestem temacie - co, kto, gdzie i kiedy? Kto ma niby "zryty łeb" i kto tak uważa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 17 minut temu, Fafniak napisał: Okazuje się że sformułowanie "masz zryty łeb" jest tylko u jednego forumowicza złym wyrażeniem A kto, poza mosse, używał już tego pieszczotliwego zwrotu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 13 minut temu, Amarok napisał: Tam było coś jeszcze o IQ. Było, ale to przecież "kurturarne" jest prawda ? 11 minut temu, seba3002 napisał: A kto, poza mosse, używał już tego pieszczotliwego zwrotu? 15 minut temu, Wito76 napisał: Tak z ciekawości -też nie jestem temacie - co, kto, gdzie i kiedy? Kto ma niby "zryty łeb" i kto tak uważa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 Co wolno wojewodzie .... 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 (edytowany) Dzięki. Ominąłem jakoś ten wątek i nie widziałem tej "dyskusji" o sprzęcie, Jak mawiała babka Pawlakowa, sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie. Edytowano 14 sierpnia 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2022 Brak tematów kablowych w ktorych można było sie "zjednoczyć" i nawtykać kilku osobom zniknęły (te osoby również) wiec zaczynają sie bitwy w własnym obozie. Norma... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts