Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
12 godzin temu, Kraft napisał:

Zdaje się, że oni testowali wcześniejszą wersję, jeszcze z polskim tweeterem STX-a i inną zwrotnicą. 

Rzeczywiście. Producent powinien jednak zaktualizować numer Jazzów, bo to mylące. Ale to nic w porównaniu ze zmianami w kolumnach, które mam teraz podpięte u siebie. Ta sama nazwa, a budowa do tego stopnia inna, że nie zgadzają się rozmiary głośników, a nawet ich liczba! Ceniona marka i taki kwiatek.

Napisano
42 minuty temu, Rafał S napisał:

Rzeczywiście. Producent powinien jednak zaktualizować numer Jazzów, bo to mylące. Ale to nic w porównaniu ze zmianami w kolumnach, które mam teraz podpięte u siebie. Ta sama nazwa, a budowa do tego stopnia inna, że nie zgadzają się rozmiary głośników, a nawet ich liczba! Ceniona marka i taki kwiatek.

A co to za kolumny? Jeśli można wiedzieć 🙂.

Napisano

Też w to nie wierzę.  Ale

Myślę, że to pierwsza rzetelna recenzja Krafta. Z kilkoma wnioskami się nie zgodzę. No ale dobra ... gdzieś się mogła mu omsknąć noga.

Nie zgadzam się z interpretacją wokali. Wokal ma swoje miejsce na scenie i ma tam pozostać. Jego podgrzanie czy wypchnięcie jest błędem. Ja rozumiem zachwyty jeśli chodzi o wokale, że realistyczne, ciepłe, wilgotne... ale to cechą sprzętu niżej jakości dla specyficznego odbiorcy.

Na pewno nie pochwalam.

To samo, scena wypchnięta przed linie kolumn. Ok, jakieś efekty itd, ale sama scena powinna pozostawać na i za linia kolumn.

Wyczytuję też między wierszami, że brak jest koherencji. Nie udało się producentowi zszyć przetworników. Całe brzmienie kolumn też nie jest spójne. Mogłeś to Kraft tak napisać, a nie lawirować.

No ale w sumie napracował się i wyczuwam w tym teście prawdę. 

Dam mu serduszko ;). Niech ma.

Napisano
23 godziny temu, Adi777 napisał:

Nie ma się czym chwalić, a u DiBatonio pewnie jest na co popatrzeć, i zapewne też dobrze brzmi.

Być może, ale nie mam potrzeby się chwalić i wymieniać wszystkiego w stopce.

Gdybym miał każdą pierdoletę wymienić, która moim zdaniem wpływa na efekt końcowy brzmienia nie starczyło by strony na sama stopkę. :D

Musisz się obyć smakiem niestety.