Asia Napisano 23 października 2023 Udostępnij Napisano 23 października 2023 42 minuty temu, tomek4446 napisał: pojechałem z żoną i zaakceptowała / Bo wszystkie Asie to równe babki. Prawda @Rafał S? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 października 2023 Udostępnij Napisano 23 października 2023 38 minut temu, Asia napisał: Bo wszystkie Asie to równe babki. Ależ jasne. Przecież to dogmat. 40 minut temu, Asia napisał: Prawda @Rafał S? Odpowiedź , wydaje się oczywista. A nóż , żona zajrzy, a zrobiło się zimno i spanie na balkonie nie należy do przyjemnych 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 października 2023 Udostępnij Napisano 23 października 2023 54 minuty temu, Asia napisał: Bo wszystkie Asie to równe babki. Oooooo to prawda! A NASZA Asia i Małzonka Tomka to już szczególnie. Wiem , co mówie - obie znam osobiście. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 października 2023 Udostępnij Napisano 23 października 2023 Dla mnie wygląd sprzętu ma drugorzędne znaczenie. Mam swoją norę i kompletnie mnie nie interesuje jak wygląda. Ma dobrze grać. Jeśli chodzi o wyzszość/niższość sprzętu vintage, nie ma reguły. Mój główny tor jest pomieszany wiekowo... od 1978 do 2021. Dla mnie jest ważna historia audio i znam dość dużo starych gratów. Valencia nie sà brzydkie, tylko mocno odbiegają od obecnych trendów wzorniczych 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 24 października 2023 Udostępnij Napisano 24 października 2023 10 godzin temu, KrólKiczu napisał: Kolejna rzecz - ktoś, kto nie ma pojęcia o audio vintage Sebastian, a nie wystarczy się samookreślić? Od „dziś” jestem audiofilem. Słyszę wszystko, zawsze i wszędzie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 24 października 2023 Udostępnij Napisano 24 października 2023 9 godzin temu, Asia napisał: Bo wszystkie Asie to równe babki. Prawda @Rafał S? Zdecydowanie tak!👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 24 października 2023 Udostępnij Napisano 24 października 2023 10 godzin temu, Asia napisał: Bo wszystkie Asie to równe babki Tak jak wszystkie Ryśki to fajne chłopy 😂 2 godziny temu, AudioTube napisał: a nie wystarczy się samookreślić? Od „dziś” jestem audiofilem. Słyszę wszystko, zawsze i wszędzie Coś w tym jest. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 24 października 2023 Udostępnij Napisano 24 października 2023 19 godzin temu, Asia napisał: Bo wszystkie Asie to równe babki. No ba! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 25 października 2023 Udostępnij Napisano 25 października 2023 Dawno nic nie kupowałem i nie zmieniałem. Ale chęć kupna czegoś nowego chodziła za mną dłuższy czas, no i coś drobnego sobie sprezentowałem 😁. Kable głośnikowe Klotz wymieniłem na kable Dali. Kupiłem też wtyki bananowe tej firmy . Teraz jest komplet z kolumnami Banany z drewnianymi korpusami i funkcją rozpierania w gnieździe (świetna rzecz). W tej chwili kable i wtyki się wygrzewają 🤪 hehe Oby tylko wygrzewanie nie osmoliło mi tych drewnianych elementów O zmianach w graniu jakie zaobserwowałem po wymianie kabla i wtyków nie pisał. Nie chcę kłótni . Poza tym, może mi się tylko wydaje 7 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 października 2023 Udostępnij Napisano 25 października 2023 6 minut temu, terracan1929 napisał: Banany z drewnianymi korpusami i funkcją rozpierania w gnieździe (świetna rzecz). Mam te banany i potwierdzam , dobra robota . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 25 października 2023 Udostępnij Napisano 25 października 2023 27 minut temu, terracan1929 napisał: O zmianach w graniu jakie zaobserwowałem po wymianie kabla i wtyków nie pisał. Nie chcę kłótni . Poza tym, może mi się tylko wydaje Pewno Ci się wydaje 😁 Po co się kłócić... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 25 października 2023 Udostępnij Napisano 25 października 2023 49 minut temu, terracan1929 napisał: Poza tym, może mi się tylko wydaje i przy tym pozostań👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 25 października 2023 Udostępnij Napisano 25 października 2023 Jeśli już mowa o kablach do głośników, od jakiegoś czasu zagościły u mnie takie o to dwa "węże". 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Kilka zmian w ostatnim czasie: Kappy 8.2i zostały zastąpione Cantonami Ergo 1002 dc Ifi Zen Dac v2 zastąpiony Arcam irDac II Vincent sv 226 ustąpił miejsca Marantzowi PM16 z nowymi opampami ;-) Dual 714q swoje odsłużył i pozwolił wskoczyć na MC - na dziś Denon DL301 w komplecie z Kenwoodem KP990 i świetnym pre MaCaBRiaa od Ahaja Listwa otrzymała nowe okablowanie filtry i zabezpieczenia just in case ;-) Jeszcze tylko upgrade zasilacza od Lucarto Audio - ale zw względu na AVS muszę chwilę poczelać. Jest już całkiem przyjemnie - trochę bowiem zadbałem o akustykę na ile to było na dziś akceptowalne ..... 13 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 października 2023 Udostępnij Napisano 29 października 2023 Kolego @Matt Daemon a jak spisuje się ten marantz. Możesz w kilku prostych słowach coś o nim powiedzieć? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 29 października 2023 Udostępnij Napisano 29 października 2023 8 minut temu, KrólKiczu napisał: Kolego @Matt Daemon a jak spisuje się ten marantz. Możesz w kilku prostych słowach coś o nim powiedzieć? W kilku prostych to tak: delikatnie ocieplone i jak w lampie dosłodzone granie - szczególnie po wymianoe 2 opampów na burr browny. Świetnie się koleguje z dosyć takim mimo wszystko technicznym i wyrazistym graniem po niemiecku ;-) cantonów - uważam że dobrana to para. Bas potrafi zejść nisko ale nie jest przejaskrawiony ani rozlazły. Jest wtedy kiedy trzeba i taki jak trzeba. Niemniej noe jest to imo mocarz basowy ;-) pewnie denek pm2000 i wyżej pod tym kątem byłby lepszy. Ale po zmianie z Vicka nazwałbym ze nastapiło granie szlachetne i aksamitne. Fajnie oderwany dźwięk od kolumn oraz szeroka i głęboka scena - niemniej zawsze ueażam że to akurat zasługa całego toru od źródła do kolumn. Dla mnie ten piec to odkrycie i w sumie miłe zaskoczenie. Świetnie się zgrywa tor analogowy z Kenem pre Macabria i Cantonami. Jal dla mnie póki co najbardziej do tej pory udany set. No ale wiele jeszcze zapewne przede mną chociaż jiż trochę klocków przerzuciłem. 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 Chciałem się zameldować ze streamerem , który zaczyna ponoć każdemu już wyglądać nawet z lodówki Tak , to Eversolo ! P.S. Nie dali baterii do pilota 😥 12 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 Z tylu masz jakieś 3 paluszki… A nie, to antenki WiFi, kolega słucha z powietrza widzę. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 41 minut temu, DiBatonio napisał: A nie, to antenki WiFi, kolega słucha z powietrza widzę. W życiu !!! Po Bożemu po kabelku A antenki ? Przeca nie urwę ? Zresztą od przybytku głowa nie boli 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 listopada 2023 Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 I jak tam? Blues sacramento brzmi lepiej niż dotychczas? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 listopada 2023 Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 10 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: I jak tam? Blues sacramento brzmi lepiej niż dotychczas? Nie , drożej 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 listopada 2023 Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 @tomek4446 to dobrze, że nie czekałeś na A8, bo byłoby jeszcze drożej… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 listopada 2023 Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 1 minutę temu, MarcKrawczyk napisał: to dobrze, że nie czekałeś na A8, bo byłoby jeszcze drożej… Miałem taki moment wahania , ale doszedłem do wniosku , że to tylko streamer. To urządzenie gra u mnie w większości w tle i szkoda kasy. Dzisiaj gram z tranzystora . Odkryłem , że po pewnym czasie wyświetlacz sam się wygasza i to duży plus. Plusem jest też sam wyświetlacz oraz podświetlenie gałki. Ja nie lubię światełek , a Eversolo pod tym względem jest subtelnie stonowany i jest ok. Nie przeszkadza. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 14 godzin temu, tomek4446 napisał: Nie , drożej Nie grzesz :). Ani drogo, no i źródło ma tak samo ważny wpływ jak kazdy element toru. Gratulacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 Dnia 2.11.2023 o 21:47, tomek4446 napisał: Chciałem się zameldować ze streamerem , który zaczyna ponoć każdemu już wyglądać nawet z lodówki Tak , to Eversolo ! P.S. Nie dali baterii do pilota 😥 Piękny audio-ołtarzyk. Czy masz Tomku do tego instrukcję drukowaną, jak to wszystko odpalić? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts