Asia Napisano 23 października 2023 Napisano 23 października 2023 42 minuty temu, tomek4446 napisał: pojechałem z żoną i zaakceptowała / Bo wszystkie Asie to równe babki. Prawda @Rafał S? 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 23 października 2023 Napisano 23 października 2023 38 minut temu, Asia napisał: Bo wszystkie Asie to równe babki. Ależ jasne. Przecież to dogmat. 40 minut temu, Asia napisał: Prawda @Rafał S? Odpowiedź , wydaje się oczywista. A nóż , żona zajrzy, a zrobiło się zimno i spanie na balkonie nie należy do przyjemnych 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 23 października 2023 Napisano 23 października 2023 54 minuty temu, Asia napisał: Bo wszystkie Asie to równe babki. Oooooo to prawda! A NASZA Asia i Małzonka Tomka to już szczególnie. Wiem , co mówie - obie znam osobiście. 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 23 października 2023 Napisano 23 października 2023 Dla mnie wygląd sprzętu ma drugorzędne znaczenie. Mam swoją norę i kompletnie mnie nie interesuje jak wygląda. Ma dobrze grać. Jeśli chodzi o wyzszość/niższość sprzętu vintage, nie ma reguły. Mój główny tor jest pomieszany wiekowo... od 1978 do 2021. Dla mnie jest ważna historia audio i znam dość dużo starych gratów. Valencia nie sà brzydkie, tylko mocno odbiegają od obecnych trendów wzorniczych 3 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 24 października 2023 Napisano 24 października 2023 10 godzin temu, KrólKiczu napisał: Kolejna rzecz - ktoś, kto nie ma pojęcia o audio vintage Sebastian, a nie wystarczy się samookreślić? Od „dziś” jestem audiofilem. Słyszę wszystko, zawsze i wszędzie. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 24 października 2023 Napisano 24 października 2023 9 godzin temu, Asia napisał: Bo wszystkie Asie to równe babki. Prawda @Rafał S? Zdecydowanie tak!👍 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 24 października 2023 Napisano 24 października 2023 10 godzin temu, Asia napisał: Bo wszystkie Asie to równe babki Tak jak wszystkie Ryśki to fajne chłopy 😂 2 godziny temu, AudioTube napisał: a nie wystarczy się samookreślić? Od „dziś” jestem audiofilem. Słyszę wszystko, zawsze i wszędzie Coś w tym jest. 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 24 października 2023 Napisano 24 października 2023 19 godzin temu, Asia napisał: Bo wszystkie Asie to równe babki. No ba! 1 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 25 października 2023 Napisano 25 października 2023 Dawno nic nie kupowałem i nie zmieniałem. Ale chęć kupna czegoś nowego chodziła za mną dłuższy czas, no i coś drobnego sobie sprezentowałem 😁. Kable głośnikowe Klotz wymieniłem na kable Dali. Kupiłem też wtyki bananowe tej firmy . Teraz jest komplet z kolumnami Banany z drewnianymi korpusami i funkcją rozpierania w gnieździe (świetna rzecz). W tej chwili kable i wtyki się wygrzewają 🤪 hehe Oby tylko wygrzewanie nie osmoliło mi tych drewnianych elementów O zmianach w graniu jakie zaobserwowałem po wymianie kabla i wtyków nie pisał. Nie chcę kłótni . Poza tym, może mi się tylko wydaje 7 3 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 25 października 2023 Napisano 25 października 2023 6 minut temu, terracan1929 napisał: Banany z drewnianymi korpusami i funkcją rozpierania w gnieździe (świetna rzecz). Mam te banany i potwierdzam , dobra robota . Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 25 października 2023 Napisano 25 października 2023 27 minut temu, terracan1929 napisał: O zmianach w graniu jakie zaobserwowałem po wymianie kabla i wtyków nie pisał. Nie chcę kłótni . Poza tym, może mi się tylko wydaje Pewno Ci się wydaje 😁 Po co się kłócić... 1 Odpisz, cytując
Karol64208 Napisano 25 października 2023 Napisano 25 października 2023 49 minut temu, terracan1929 napisał: Poza tym, może mi się tylko wydaje i przy tym pozostań👍 1 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 25 października 2023 Napisano 25 października 2023 Jeśli już mowa o kablach do głośników, od jakiegoś czasu zagościły u mnie takie o to dwa "węże". 4 Odpisz, cytując
Matt Daemon Napisano 28 października 2023 Napisano 28 października 2023 Kilka zmian w ostatnim czasie: Kappy 8.2i zostały zastąpione Cantonami Ergo 1002 dc Ifi Zen Dac v2 zastąpiony Arcam irDac II Vincent sv 226 ustąpił miejsca Marantzowi PM16 z nowymi opampami ;-) Dual 714q swoje odsłużył i pozwolił wskoczyć na MC - na dziś Denon DL301 w komplecie z Kenwoodem KP990 i świetnym pre MaCaBRiaa od Ahaja Listwa otrzymała nowe okablowanie filtry i zabezpieczenia just in case ;-) Jeszcze tylko upgrade zasilacza od Lucarto Audio - ale zw względu na AVS muszę chwilę poczelać. Jest już całkiem przyjemnie - trochę bowiem zadbałem o akustykę na ile to było na dziś akceptowalne ..... 13 2 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 29 października 2023 Napisano 29 października 2023 Kolego @Matt Daemon a jak spisuje się ten marantz. Możesz w kilku prostych słowach coś o nim powiedzieć? 1 Odpisz, cytując
Matt Daemon Napisano 29 października 2023 Napisano 29 października 2023 8 minut temu, KrólKiczu napisał: Kolego @Matt Daemon a jak spisuje się ten marantz. Możesz w kilku prostych słowach coś o nim powiedzieć? W kilku prostych to tak: delikatnie ocieplone i jak w lampie dosłodzone granie - szczególnie po wymianoe 2 opampów na burr browny. Świetnie się koleguje z dosyć takim mimo wszystko technicznym i wyrazistym graniem po niemiecku ;-) cantonów - uważam że dobrana to para. Bas potrafi zejść nisko ale nie jest przejaskrawiony ani rozlazły. Jest wtedy kiedy trzeba i taki jak trzeba. Niemniej noe jest to imo mocarz basowy ;-) pewnie denek pm2000 i wyżej pod tym kątem byłby lepszy. Ale po zmianie z Vicka nazwałbym ze nastapiło granie szlachetne i aksamitne. Fajnie oderwany dźwięk od kolumn oraz szeroka i głęboka scena - niemniej zawsze ueażam że to akurat zasługa całego toru od źródła do kolumn. Dla mnie ten piec to odkrycie i w sumie miłe zaskoczenie. Świetnie się zgrywa tor analogowy z Kenem pre Macabria i Cantonami. Jal dla mnie póki co najbardziej do tej pory udany set. No ale wiele jeszcze zapewne przede mną chociaż jiż trochę klocków przerzuciłem. 4 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 listopada 2023 Napisano 2 listopada 2023 Chciałem się zameldować ze streamerem , który zaczyna ponoć każdemu już wyglądać nawet z lodówki Tak , to Eversolo ! P.S. Nie dali baterii do pilota 😥 12 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 listopada 2023 Napisano 2 listopada 2023 Z tylu masz jakieś 3 paluszki… A nie, to antenki WiFi, kolega słucha z powietrza widzę. 😉 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 listopada 2023 Napisano 2 listopada 2023 41 minut temu, DiBatonio napisał: A nie, to antenki WiFi, kolega słucha z powietrza widzę. W życiu !!! Po Bożemu po kabelku A antenki ? Przeca nie urwę ? Zresztą od przybytku głowa nie boli 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 3 listopada 2023 Napisano 3 listopada 2023 I jak tam? Blues sacramento brzmi lepiej niż dotychczas? 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 listopada 2023 Napisano 3 listopada 2023 10 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: I jak tam? Blues sacramento brzmi lepiej niż dotychczas? Nie , drożej 3 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 3 listopada 2023 Napisano 3 listopada 2023 @tomek4446 to dobrze, że nie czekałeś na A8, bo byłoby jeszcze drożej… Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 listopada 2023 Napisano 3 listopada 2023 1 minutę temu, MarcKrawczyk napisał: to dobrze, że nie czekałeś na A8, bo byłoby jeszcze drożej… Miałem taki moment wahania , ale doszedłem do wniosku , że to tylko streamer. To urządzenie gra u mnie w większości w tle i szkoda kasy. Dzisiaj gram z tranzystora . Odkryłem , że po pewnym czasie wyświetlacz sam się wygasza i to duży plus. Plusem jest też sam wyświetlacz oraz podświetlenie gałki. Ja nie lubię światełek , a Eversolo pod tym względem jest subtelnie stonowany i jest ok. Nie przeszkadza. 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 4 listopada 2023 Napisano 4 listopada 2023 14 godzin temu, tomek4446 napisał: Nie , drożej Nie grzesz :). Ani drogo, no i źródło ma tak samo ważny wpływ jak kazdy element toru. Gratulacje. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 4 listopada 2023 Napisano 4 listopada 2023 Dnia 2.11.2023 o 21:47, tomek4446 napisał: Chciałem się zameldować ze streamerem , który zaczyna ponoć każdemu już wyglądać nawet z lodówki Tak , to Eversolo ! P.S. Nie dali baterii do pilota 😥 Piękny audio-ołtarzyk. Czy masz Tomku do tego instrukcję drukowaną, jak to wszystko odpalić? 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts