Skocz do zawartości

Wasze systemy...

npl

Recommended Posts

Dla mnie wygląd sprzętu ma drugorzędne znaczenie. Mam swoją norę i kompletnie mnie nie interesuje jak wygląda. Ma dobrze grać.

Jeśli chodzi o wyzszość/niższość sprzętu vintage, nie ma reguły. Mój główny tor jest pomieszany wiekowo... od 1978 do 2021. 

Dla mnie jest ważna historia audio i znam dość dużo starych gratów.

Valencia nie sà brzydkie, tylko mocno odbiegają od obecnych trendów wzorniczych :)

Dawno nic nie kupowałem i nie zmieniałem. Ale chęć kupna czegoś nowego chodziła za mną dłuższy czas, no i coś drobnego sobie sprezentowałem 😁

Kable głośnikowe Klotz wymieniłem na kable Dali. Kupiłem też wtyki bananowe tej firmy . Teraz jest komplet z kolumnami :) 

Banany z drewnianymi korpusami i funkcją rozpierania w gnieździe (świetna rzecz).

W tej chwili kable i wtyki się wygrzewają 🤪 hehe

Oby tylko wygrzewanie nie osmoliło mi tych drewnianych elementów :)

O zmianach w graniu jakie zaobserwowałem po wymianie kabla i wtyków nie pisał. Nie chcę kłótni . Poza tym, może mi się tylko wydaje :) 

Zdjęcie WhatsApp 2023-10-25 o 20.40.55_7cb5d934.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2023-10-25 o 20.41.10_1b1e7bb6.jpg

Kilka zmian w ostatnim czasie:

Kappy 8.2i zostały zastąpione Cantonami Ergo 1002 dc

Ifi Zen Dac v2 zastąpiony Arcam irDac II

Vincent sv 226 ustąpił miejsca Marantzowi PM16 z nowymi opampami ;-) 

Dual 714q swoje odsłużył i pozwolił wskoczyć na MC - na dziś Denon DL301 w komplecie z Kenwoodem KP990 i świetnym pre MaCaBRiaa od Ahaja

Listwa otrzymała nowe okablowanie filtry i zabezpieczenia just in case ;-) 

Jeszcze tylko upgrade zasilacza od Lucarto Audio - ale zw względu na AVS muszę chwilę poczelać. Jest już całkiem przyjemnie - trochę bowiem zadbałem o akustykę na ile to było na dziś akceptowalne ..... 

20231028_211909.jpg

20231028_211833.jpg

20231028_211808.jpg

20231028_211742.jpg

20230906_202940.jpg

8 minut temu, KrólKiczu napisał:

Kolego @Matt Daemon a jak spisuje się ten marantz. Możesz w kilku prostych słowach coś o nim powiedzieć? 

W kilku prostych to tak: delikatnie ocieplone i jak w lampie dosłodzone granie - szczególnie po wymianoe 2 opampów na burr browny. Świetnie się koleguje z dosyć takim mimo wszystko technicznym i wyrazistym graniem po niemiecku ;-) cantonów - uważam że dobrana to para. Bas potrafi zejść nisko ale nie jest przejaskrawiony ani rozlazły. Jest wtedy kiedy trzeba i taki jak trzeba. Niemniej noe jest to imo mocarz basowy ;-) pewnie denek pm2000 i wyżej pod tym kątem byłby lepszy. Ale po zmianie z Vicka nazwałbym ze nastapiło granie szlachetne i aksamitne. Fajnie oderwany dźwięk od kolumn oraz szeroka i głęboka scena - niemniej zawsze ueażam że to akurat zasługa całego toru od źródła do kolumn. Dla mnie ten piec to odkrycie i w sumie miłe zaskoczenie. Świetnie się zgrywa tor analogowy z Kenem pre Macabria i Cantonami. Jal dla mnie póki co najbardziej do tej pory udany set. No ale wiele jeszcze zapewne przede mną chociaż jiż trochę klocków przerzuciłem. 

1 minutę temu, MarcKrawczyk napisał:

to dobrze, że nie czekałeś na A8, bo byłoby jeszcze drożej…

Miałem taki moment wahania , ale doszedłem do wniosku , że to tylko streamer. To urządzenie gra u mnie w większości w tle i szkoda kasy. 

Dzisiaj gram z tranzystora . Odkryłem , że po pewnym czasie wyświetlacz sam się wygasza i to duży plus. Plusem jest też sam wyświetlacz oraz podświetlenie gałki. Ja nie lubię światełek , a Eversolo pod tym względem jest subtelnie stonowany i jest ok. Nie przeszkadza.

Dnia 2.11.2023 o 21:47, tomek4446 napisał:

Chciałem się zameldować ze streamerem , który zaczyna ponoć każdemu już wyglądać nawet z lodówki :) 

Tak , to Eversolo !

P.S.

Nie dali baterii do pilota 😥

IMG_1422.JPG

Piękny audio-ołtarzyk. Czy masz Tomku do tego instrukcję drukowaną,  jak to wszystko odpalić? :)