Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

@Adi - kolumny, które otrzymałem wprost ze studia radiowego w Danii. Kiedyś wstawiałem ich zdjęcie. No, ale to stara historia, a Ciebie interesują wylącznie nowości, więc nie było tematu.

Edytowano przez Rega
Napisano (edytowany)
11 minut temu, Rega napisał:

@marcinmarcin Kultowe L100 zagrały miałko i nijako. WBT również. Może tu będzie inaczej.

Ja w przeciągu kilku ostatnich miesięcy słuchałem z aktualnie produkowanych Yamaha, Genelec i Adam Audio. Genelec dla mnie całkowicie nienadajacy się do domu, Yamaha ładnie ale bzyczała jak podchodziłem z komórką, Adam Audio A7x grają z większa kulturą i spokojem niż 90 procent kolumn hifi.. 

Edytowano przez marcinmarcin
Napisano
1 minutę temu, Rega napisał:

No, ale to stara historia, a Ciebie interesują wylącznie nowości, więc nie było tematu.

Czemu wyłącznie nowości? Niekoniecznie. Te M2 też nie są nowe na rynku. Vintage też może być dla mnie spoko ;)

Napisano

@Rega Ktoś - chyba @Asia, wkleiła zdjęcie JBL Everest DD55000 w temacie giełdowym. Nawet mi ślinka pociekła :)

Rega, ale oni mają sporo kolumn do wyboru. Pytanie - jakich słuchałeś? Jak dobrze pamiętam, to chyba takich samych, albo prawie, jak Marcin.

Napisano
2 minuty temu, Adi777 napisał:

JBL Everest DD55000 w temacie giełdowym. Nawet mi ślinka pociekła

Słuchałem tych kolumn dwa razy. Rano gdy jeszcze można było normalnie wejść. I potem ,gdy ktoś z JBL wpadł na idiotyczny pomysł zrobienia zamkniętych prezentacji , z których to , po jednym utworze ludzie zaczęli wychodzić . My wyszliśmy chyba po trzecim , podejrzewam , że po czwartym ,w salce został sam prowadzący ten zamknięty pokaz .Większej antyreklamy i braku wyobraźni nigdy nie widziałem. Ale do sedna. Rano leciał blues i już dawałem ogłoszenie o sprzedaży nerki by je mieć / Everest/ , po południu gdy poleciała Malia i jakaś muzyka rozrywkowa wyszedłem , bo szczerze nic ciekawego nie pokazywały , jednym słowem " skromnie ,ale czysto " :) 

Dlatego @Adi777 warto posłuchać czasem " pewniaka" w różnym repertuarze. :) 

@Adi777 sorry nie spojrzałem na cyferki , to o czym pisałem dotyczyło modelu JBL Everest DD67000

Napisano
42 minuty temu, Adi777 napisał:

@Rega Ktoś - chyba @Asia, wkleiła zdjęcie JBL Everest DD55000 w temacie giełdowym. Nawet mi ślinka pociekła :)

Ale się wystraszyłam przywołaniem w tym obrazoburczym wątku, ale ufff, nie krytykują 😁.

Napisano
14 godzin temu, Adi777 napisał:

Nie. W Polsce są, a ja w Holandii. One będą do salki, tylko muszę jeszcze jedną sztukę dokupić.

Akurat jbl najbardziej mi pasuja do użytku domowego z monitorów studyjnych. Dobrze, że tych genelec nie kupiłeś.

Na jakiej powierzchni będą grały M2?

Napisano

@Kraft Jarek, no przecież cały czas krytykujemy , jak nakazuje tytuł tematu😉. Nie stać nas (a przynajmniej mnie) na kolumny takie jak Adiego, to choć typowo po polsku sobie pofolgujemy krytykując ile się da. @Adi777 - a moze Twoje kolumny staną się hitem na forum. Czekamy na opis . 

@Asia Więcej wiary w siebie! To Ciebie i Twoich opinii powinni sie obawiać, a nie Ty. Z Twoim osłuchaniem oraz ilością przesłuchanych klamotów jesteś w czołówce forumowych testerów.

Napisano

Nie jesteście zadowoleni z brzmienia swojego sprzętu? Chcecie zmian? Mała podpowiedź o Fyne, jak dodać/odjąć brzmieniu energii i poczucia obecności. Dla tych, co nie brzydzą się używać gałek czy suwaków.

img_2145_wspg.jpg.30567c1fdc837034ec9542b13fbbc00a.jpg

1091319117_MC43MjExMDAwMCAxNjU2MDkxNjE1(2).jpg.95ba6f1b79d178242215fa06f57586f3.jpg

Fyne-Classic-Vintage-3.jpg.f71a13c295c030f8e9d924d1ec099d90.jpg

Napisano
29 minut temu, kaczadupa napisał:

A już całkiem serio, chciałbym mieć paczki z taką funkcjonalnością. 

Można też wzmacniaczem. W Marantzu możliwości są następujące.

marantz-frequency.jpg.82612b467aa407ac43626cb16fd47993.jpgMarantz_KI_Pearl_lite_EQ.GIF.c5ffc16a9e96448bbfdbf9d83a491f8a.GIF

Podpowiedzi, czym i po co kręcić można znaleźć w necie.

FREQ3.thumb.jpg.d6507d938899b8b318eaddceea84afa8.jpgFREQ2.thumb.jpg.cb8cc08e4f290b5b5508250c64f6e186.jpgbowers_and_wilkins_686_S2_Frequency_Response_Comment.png.a9f1b586ba797d3dd08c915cfcf77251.png