Adi777 Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 12 minut temu, Kraft napisał: To tak wolno? Awans z V ligi okręgowej do Ekstraklasy;) 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 (edytowany) @marcinmarcin Kultowe L100 zagrały miałko i nijako. WBT również. Może tu będzie inaczej. Edytowano 2 listopada 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 7 minut temu, J4Z napisał: Z czym Będą grały z jakąś końcówką mocy w klasie D, coś takiego: https://www.apollonaudio.com/product/purifi-1et7040sa-multichannel-amplifier-3-5-channel/ 5 minut temu, Rega napisał: WBT również. Co to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 (edytowany) @Adi - kolumny, które otrzymałem wprost ze studia radiowego w Danii. Kiedyś wstawiałem ich zdjęcie. No, ale to stara historia, a Ciebie interesują wylącznie nowości, więc nie było tematu. Edytowano 2 listopada 2022 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 (edytowany) 11 minut temu, Rega napisał: @marcinmarcin Kultowe L100 zagrały miałko i nijako. WBT również. Może tu będzie inaczej. Ja w przeciągu kilku ostatnich miesięcy słuchałem z aktualnie produkowanych Yamaha, Genelec i Adam Audio. Genelec dla mnie całkowicie nienadajacy się do domu, Yamaha ładnie ale bzyczała jak podchodziłem z komórką, Adam Audio A7x grają z większa kulturą i spokojem niż 90 procent kolumn hifi.. Edytowano 2 listopada 2022 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 1 minutę temu, Rega napisał: No, ale to stara historia, a Ciebie interesują wylącznie nowości, więc nie było tematu. Czemu wyłącznie nowości? Niekoniecznie. Te M2 też nie są nowe na rynku. Vintage też może być dla mnie spoko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 Adi to Może Monitory bbc 3/5a. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 @marcinmarcinO Genelec pisałem to samo już przed kilku laty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 @Rega Ktoś - chyba @Asia, wkleiła zdjęcie JBL Everest DD55000 w temacie giełdowym. Nawet mi ślinka pociekła Rega, ale oni mają sporo kolumn do wyboru. Pytanie - jakich słuchałeś? Jak dobrze pamiętam, to chyba takich samych, albo prawie, jak Marcin. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 2 minuty temu, Adi777 napisał: JBL Everest DD55000 w temacie giełdowym. Nawet mi ślinka pociekła Słuchałem tych kolumn dwa razy. Rano gdy jeszcze można było normalnie wejść. I potem ,gdy ktoś z JBL wpadł na idiotyczny pomysł zrobienia zamkniętych prezentacji , z których to , po jednym utworze ludzie zaczęli wychodzić . My wyszliśmy chyba po trzecim , podejrzewam , że po czwartym ,w salce został sam prowadzący ten zamknięty pokaz .Większej antyreklamy i braku wyobraźni nigdy nie widziałem. Ale do sedna. Rano leciał blues i już dawałem ogłoszenie o sprzedaży nerki by je mieć / Everest/ , po południu gdy poleciała Malia i jakaś muzyka rozrywkowa wyszedłem , bo szczerze nic ciekawego nie pokazywały , jednym słowem " skromnie ,ale czysto " Dlatego @Adi777 warto posłuchać czasem " pewniaka" w różnym repertuarze. @Adi777 sorry nie spojrzałem na cyferki , to o czym pisałem dotyczyło modelu JBL Everest DD67000 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 42 minuty temu, Adi777 napisał: @Rega Ktoś - chyba @Asia, wkleiła zdjęcie JBL Everest DD55000 w temacie giełdowym. Nawet mi ślinka pociekła Ale się wystraszyłam przywołaniem w tym obrazoburczym wątku, ale ufff, nie krytykują 😁. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 14 godzin temu, Adi777 napisał: https://jblpro.com/products/m2 A skąd taki wybór? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 14 godzin temu, Adi777 napisał: Nie. W Polsce są, a ja w Holandii. One będą do salki, tylko muszę jeszcze jedną sztukę dokupić. Akurat jbl najbardziej mi pasuja do użytku domowego z monitorów studyjnych. Dobrze, że tych genelec nie kupiłeś. Na jakiej powierzchni będą grały M2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 To może dalej na ten temat w wątku "Wasze systemy", bo offtop się rozrasta i końca nie widać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 9 minut temu, Kraft napisał: To może dalej na ten temat w wątku "Wasze systemy", bo offtop się rozrasta i końca nie widać. Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 @Kraft Jarek, no przecież cały czas krytykujemy , jak nakazuje tytuł tematu😉. Nie stać nas (a przynajmniej mnie) na kolumny takie jak Adiego, to choć typowo po polsku sobie pofolgujemy krytykując ile się da. @Adi777 - a moze Twoje kolumny staną się hitem na forum. Czekamy na opis . @Asia Więcej wiary w siebie! To Ciebie i Twoich opinii powinni sie obawiać, a nie Ty. Z Twoim osłuchaniem oraz ilością przesłuchanych klamotów jesteś w czołówce forumowych testerów. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 1 godzinę temu, Rega napisał: @Adi777 - a moze Twoje kolumny staną się hitem na forum. Czekamy na opis . Nie wiadomo co to znaczy "hitem" dla "niektórych" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 4 listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 Dnia 2.11.2022 o 21:43, Chyba Miro 84 napisał: Adi to Może Monitory bbc 3/5a. Nie, nie chcę już monitorów. W sensie, małych monitorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 Głośnik niskotonowy wygląda bardzo intrygująco. Gdybyś mieszkał w rozsądnej odległości od Warmii, to chętnie wpadłbym z moim Icepower na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 14 godzin temu, Seb napisał: Głośnik niskotonowy wygląda bardzo intrygująco. Gdybyś mieszkał w rozsądnej odległości od Warmii, to chętnie wpadłbym z moim Icepower na odsłuchy. Wielkopolska Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Nie jesteście zadowoleni z brzmienia swojego sprzętu? Chcecie zmian? Mała podpowiedź o Fyne, jak dodać/odjąć brzmieniu energii i poczucia obecności. Dla tych, co nie brzydzą się używać gałek czy suwaków. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Kraft, obawiam się, że kręcenia gałeczkami nie byłoby końca w zależności od nagrań Zwłaszcza jak dołożyliby jeszcze pilota A już całkiem serio, chciałbym mieć paczki z taką funkcjonalnością. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 29 minut temu, kaczadupa napisał: A już całkiem serio, chciałbym mieć paczki z taką funkcjonalnością. Można też wzmacniaczem. W Marantzu możliwości są następujące. Podpowiedzi, czym i po co kręcić można znaleźć w necie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 4 minuty temu, Kraft napisał: Można też wzmacniaczem. W Marantzu możliwości są następujące. Podpowiedzi, czym i po co kręcić można znaleźć w necie. We wzmacniaczu nie można. To nie po audiofilsku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 @Kraftdobra robota Brakuje mi w tym miejscu, by konstruktorzy ZG dali lekcję i pomogli mi jeszcze lepiej zrozumieć. Szkoda, że nie udzielają się na forum. Przy „audioneologizmach” mi nie po drodze. pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts