Asia Napisano 17 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2021 No właśnie, te kabelki, połączenia to dla mnie na razie hokus pokus. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2021 Wow, I już jest CD-k, idziesz w świat audio w siedmiomilowych butach., żadnego oglądania się za siebie, no, no, Można spiąć się z PC jeśli zajdzie potrzeba przez USB (niestety - ograniczone do 96k) i Sonusa przez Toslink lub coaxial (ten jest lepszy) i można jechać odpocząć nad morze. Brovo Ty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2021 Dziękuję 🙂. Cała historia jest pełna zaskakujących przypadków, które zawiodły mnie nie tam gdzie myślałam, ale być może tam gdzie powinnam się znaleźć 😉. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2021 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Można spiąć się z PC jeśli zajdzie potrzeba przez USB (niestety - ograniczone do 96k) A gdybyś zapragnęła sięgnąć po gęstrze formaty ale nie "wyłożyć" sie z budżetem to z mojej strony proponuje do wzmacniacza dokupić "hiface M2tech dac" - ja za nowke prosto z Włoch płaciłem ok £/€160. Bo to produkt Made in Italy. "Przerabia" nawet 384kHz/32bit!!! Niechaj nie zmyli Cię cena. To naprawdę udany produkt do pracy "stacjonarnej" mimo iz wygląda na produkt przenosny. Polecam każdemu bo naprawde robi "świetną robotę" Acha dodam że jest kompatybilny z windows i linux (malina) - chodzą sluchy że z androidem tez i aplem ale tego nie jestem w stanie potwierdzic bo nie testowałem. Do Windowsa pobiera pliki startowe automatycznie a z malina zadziałał od razu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 Niech Asia na razie go posłucha. To bardzo przyzwoity CDek jeszcze fajniej bo z dodatkowymi funkcjami. Nie ma co się niepotrzebnie trapić gęstymi plikami. Musimy słuchać audio a nie patrzeć na wyświetlacze i słuchać sprzetu. Piotr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 24 minuty temu, S4Home napisał: Niech Asia na razie go posłucha. To bardzo przyzwoity CDek jeszcze fajniej bo z dodatkowymi funkcjami. Nie ma co się niepotrzebnie trapić gęstymi plikami. Musimy słuchać audio a nie patrzeć na wyświetlacze i słuchać sprzetu. Piotr 👍 Też słucham 16/44,1kHz... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 Mam trochę "gęstych plików" i jakoś tak dziwnie się składa że ilekroć trafia do mnie "niemajstrowany" oryginał, to mi sie bardziej podoba. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 @Fafniak one są "przebasowione" zazwyczaj, by młodym się podobało. 😂 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 (edytowany) Nie Różnie jest Edytowano 18 czerwca 2021 przez Fafniak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: Niech Asia na razie go posłucha. To bardzo przyzwoity CDek jeszcze fajniej bo z dodatkowymi funkcjami. Nie ma co się niepotrzebnie trapić gęstymi plikami. Musimy słuchać audio a nie patrzeć na wyświetlacze i słuchać sprzetu. Piotr Dokładnie. Narazie niech Asia posłucha sobie muzyki. Pewnie można podpiąć Sonosa ( nie wiem który sonos) pod MF i narazie w ten sposób słuchać. W tym czasie może się dokształcić jeśli chodzi o bardziej zaawansowane źródła. Zdecydować, czy chce PC audio, kombajn czy odtwarzacz plików i dać. Zamienniki w postaci Hiface można sobie darować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 (edytowany) Howgh Czas na odsapkę 🙂. Edytowano 18 czerwca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 I pięknie @Asia, gratulacje! Teraz relaks i niech cieszą uszy jak najdłużej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, audiowit napisał: Zamienniki w postaci Hiface można sobie darować. Wiem ze masz/miałeś model wiekszy/drozszy (który według Twojej opini tu na forum grał ok) z tej samej "stajni". Zanim wydasz werdykt kup to maleństwo i porównaj. Tylko prosze napisać naprawde co myslisz po odsłuchu. Edytowano 18 czerwca 2021 przez Chyba Miro 84 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 Dziękuję @Markcox Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Wiem ze masz/miałeś model wiekszy/drozszy (który według Twojej opini tu na forum grał ok) z tej samej "stajni". Zanim wydasz werdykt kup to maleństwo i porównaj. Tylko prosze napisać naprawde co myslisz po odsłuchu. Słyszałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 18 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 (edytowany) 6 godzin temu, S4Home napisał: Niech Asia na razie go posłucha. To bardzo przyzwoity CDek jeszcze fajniej bo z dodatkowymi funkcjami. Nie ma co się niepotrzebnie trapić gęstymi plikami. Musimy słuchać audio a nie patrzeć na wyświetlacze i słuchać sprzetu. Piotr 👍. Popieram w całej rozciągłości. Bardzo często ostatnio, ludzie którzy dopiero zaczynają słuchać czegokolwiek, od razu dopytują o najwyższe wartości parametrów danego sprzetu, bo tylko takie ich interesują. Nie mając zupełnie pojecia o czym piszą. Można. Tylko po co? Porównałbym takie zachowanie do świerzo upieczonego kierowcy, zaraz po egzaminie, poszukującego Ferrari z najmocniejszym silnikiem, bo w/g niego tylko taki jest godny zainteresowania. Proponowałbym stopniować w miare osłuchania. Edytowano 18 czerwca 2021 przez Rega Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 24 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 Dnia 27.05.2021 o 23:10, Amarok napisał: To tylko dziecko, parę lat temu znajomemu jego żona w podobnie wepchnęła kopułkę, chciała tylko kurz wytrzeć 😀. Prawie rozwodem skończyło się. Przeglądam sobie na urlopie różne wątki, informacje i trafiłam na takie w kwestii czyszczenia kolumn. https://www.dynaudio.pl/dynaudio-academy/2017/luty/zapytaj-eksperta-jak-czyścić-głośniki W tym jak ratować wgniecioną membranę kopułki (pierwszy sposób to chyba tylko jak nikogo nie ma w pobliżu 😁) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 https://www.ebay.pl/itm/233539764727?hash=item36600e01f7:g:K58AAOSwNgxWEZTN Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 28 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Właśnie oglądam ten kabel, jest jedno ogłoszenie na allegro lokalnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Miło spędzony tydzień nad morzem jest już historią, to teraz? .... kable głośnikowe? brrrrr - ehhh.. te kable aż strach się bać. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 28 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Nadal nad morzem, na parę dni w Kołobrzegu, zbieram siły na dalszy ciąg. Może mi się w głowie ułoży jakiś plan. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 okay...... liczę ze po drodze wydmy w Łebie oraz park linowy i Rodzinny park rozrywki, w Słupsku zaliczony, .................... ładować bakterie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Dnia 24.06.2021 o 08:18, Asia napisał: https://www.dynaudio.pl/dynaudio-academy/2017/luty/zapytaj-eksperta-jak-czyścić-głośniki Z własnego doświadczenia wiem, że kopułki dynaudio są wyjatkowo podatne na wgniecenie. A pył przykleja się do nich bardzo łatwo. Natomiast membrana średnio i niskotonowy są bardzo mocne i problemu z ich czyszczeniem nie ma. Ale wiem, że np ATC właśnie srednioniskotonowe ma basaczone jakimś specyfikiem, przez co na nich gromadzą się tony kurzu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 4 minuty temu, seba3002 napisał: ATC właśnie srednioniskotonowe ma basaczone jakimś specyfikiem, przez co na nich gromadzą się tony kurzu. Nie no, bez przesady Seba. Jak co drugi dzień włączysz odkurzacz w domu i będziesz ścierać kurz w pokoju z głośniczkami to woofery ATC są czyste. Na dowód mogę załączyć zdjęcia swoich siódemek. Ale... już wypożyczane demo ATC 11 były faktycznie okrutnie oblepione kurzem. Wszystko zależy od nas w tym przypadku, trzeba będzie często sprzątać i tyle Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2021 Ten temat się w bloga zamienia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts