Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
22 minuty temu, DiBatonio napisał:

Jak dla mnie jest to równie ważny element całości systemu jak urządzenia.

Wiem o tym 🙂
Dla mnie też - mimo że niektórym "kable nie grajom" 😛
Już od lat nie dziwią mnie systemy, w których w ramach ostatecznego (hehe - chyba nigdy nie jest "ostateczny", ale na kilka lat... może miesięcy przynajmniej) cena okablowania była zbliżona lub nawet przewyższała wartość wzmacniacza, CD i kolumn.
A że komuś się to nie podoba, to jego problem - a nie właściciela (gorzej, gdy jest złośliwie komentowane - z "pozorną dbałością o stan finansów właściciela i bez?sens takich wydatków")
Pamiętasz pewnie jakie kolejne drobne (choć kosztowne) zmiany w swoim systemie robił Wojtek Pszoniak (pozdrawiam Ciebie Wojtku jakbyś to czytał) jeszcze za czasów Delpinusów podpiętych do Lebena i S06 i jak opisywał ich wpływ (co było różnie komentowane u nas i "w internetach"), nowe kable, listwy, podstawki...

Co do Oyaide - to może się załapią w tym mniejszym pokoju z podstawkowymi kolumnami, ale wątpię czy będziemy żonglować kablami. To raczej by miało sens w mniejszej grupie i przy znanym sprzęcie i swojej muzyce.

Pozdrawiam

Napisano
25 minut temu, RoRo napisał:

Pamiętasz pewnie jakie kolejne drobne (choć kosztowne) zmiany w swoim systemie robił Wojtek Pszoniak (pozdrawiam Ciebie Wojtku jakbyś to czytał) jeszcze za czasów Delpinusów podpiętych do Lebena i S06 i jak opisywał ich wpływ (co było różnie komentowane u nas i "w internetach"), nowe kable, listwy, podstawki...

Tak pamiętam.

Z tego jak i wielu innych powodów dopadł go ostracyzm na wielu forach, dlatego poszedł własną drogą i stworzył bloga.

Był dla wielu kontrowersyjny, bo słyszał kable, bezpieczniki, podstawki i inne polepszacze. (zupełnie jak ja) 🙂

Nie zaśmiecam już. 

Pzdr

Napisano

Bardzo miły i kulturalny człowiek. Na innym forum dyskutowaliśmy trochę o kolumnach Chario. Przykre jest to, że są ludzie którzy potraktowali Go z takim ostracyzmem. Tez nie zgadzałem się z Nim w kilku sprawach, jednakże nie przeszkodziło nam to w spokojnej i rzeczowej dyskusji. Szkoda tylko, ze Wojtek stał się rzecznikiem jednej marki, co bardzo denerwowało wielu i było posrednią przyczyną tego ostracyzmu. Moim zdaniem w wielu przypadkach było to spowodowane zazdrością, bo Wojtek dostawał do testowania przedmioty o cenie nieosiągalnej dla innych. Ludzie sa zawistni.

Napisano
3 godziny temu, Rega napisał:

Przykre jest to, że są ludzie którzy potraktowali Go z takim ostracyzmem.

Wiem coś o tym.🤔 Też spotkała moją osobę "próba wyeliminowania" - ostracyzmu (finalnie zakończona powodzeniem z "Ich" strony - wiem że mnie czytaja obecnie bo widuję "tu" "znajome" nicki - pozdrawiam kolegów😎), tylko  dlatego że ośmieliłem się mówić o wpływie np. psychoakustyki na wrażenia dźwiękowe (to było na innym forum).

Obecnie moje małe zwyciestwo w tej sprawie to to iż "PAk" nie jest trollingiem (mam na to dowód w innym temacie pisany ręką samego moderatora na tym forum), chociaż próbowano silnie to wprowadzić w świecie audio. Tyle...

💪💪💪💪