Rafał S Napisano 8 kwietnia 2022 Napisano 8 kwietnia 2022 1 godzinę temu, lpomis napisał: Asia odeszła z forum. Jeśli będzie na zlocie, to możecie spróbujecie namówić ją do powrotu? Odpisz, cytując
Rega Napisano 8 kwietnia 2022 Napisano 8 kwietnia 2022 (edytowany) Myslę, ze do czasu kiedy na forum będzie dalej brylował ten który najbardziej się do tego przyczynił, a który do pięt Asi nie dorasta, to szanse na Jej powrót są minimalne. Na zlot Asia się też nie wybiera. Edytowano 8 kwietnia 2022 przez Rega 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 8 kwietnia 2022 Autor Napisano 8 kwietnia 2022 36 minut temu, Rafał S napisał: Bowersy z Heglem to chyba połączanie bardziej sportowe niż muzyczne Oj tak. Dla mnie to połączenie całkowicie nieakceptowalne. I zupełnie nie rozumiem dlaczego jest w salonie w Gdańsku „na wystawce” i podłączone jako domyślne. Wzór muzykalności? No nie 37 minut temu, Rafał S napisał: zapraszam do siebie Super, dzięki! 13 minut temu, Rafał S napisał: spróbujecie namówić ją do powrotu? Będziemy działać! Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 8 kwietnia 2022 Napisano 8 kwietnia 2022 jak zagra jakiś Luxman, to koniecznie muszę do Łodzi wpaść! a Asi żal... Odpisz, cytując
lysy Napisano 8 kwietnia 2022 Napisano 8 kwietnia 2022 4 godziny temu, lpomis napisał: Nad C388, Michi X3, Hegel H390. Wojtku, a w tej skopanej akustyce na Twoje na ucho, który piec wypadł najlepiej z B&W? Odpisz, cytując
lpomis Napisano 8 kwietnia 2022 Autor Napisano 8 kwietnia 2022 4 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Luxman Oj też bym chciał Luxmanika posłuchać. Ale z nimi jest mega problem jeśli chodzi o dostępność. Może Top w Łodzi wyczaruje jakiś egzemplarz do tego czasu. Oby 1 godzinę temu, lysyrafal napisał: który piec wypadł najlepiej z B&W Michi. Zdecydowanie. Aczkolwiek i jemu nie udało się uporządkować basu. Nie wiem naprawdę czy to charakter tych Bowersów czy faktycznie akustyka (obstawiam jednak to drugie). Dudnienie, zero precyzji, całkowite ujednolicenie dołu pasma i zlanie z niską średnicą. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 8 kwietnia 2022 Napisano 8 kwietnia 2022 9 minut temu, lpomis napisał: Dudnienie, zero precyzji, całkowite ujednolicenie dołu pasma i zlanie z niską średnicą. Stawiam.... że to wina okablowania i podejrzewam, że grają na AudioQuest 'ach. 1 Odpisz, cytując
Chilli Napisano 9 kwietnia 2022 Napisano 9 kwietnia 2022 18 godzin temu, lpomis napisał: Oj też bym chciał Luxmanika posłuchać. Ale z nimi jest mega problem jeśli chodzi o dostępność. Może Top w Łodzi wyczaruje jakiś egzemplarz do tego czasu. Oby Zawsze ktoś może podrzucić na zlot Luxmana Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 kwietnia 2022 Napisano 9 kwietnia 2022 Otóż oznajmiam Szanownemu Gronu , że udało mi się dotrzeć do Salonu Top HI FI !!! A teraz powiem jak wygląda sytuacja. Najpierw liczba osób , wg. mnie łatwo nie będzie , ale przedyskutowaliśmy sprawę z kierownikiem i .....zmieścimy się wszyscy jak się wywali cały sprzęt razem z kolumnami . Listę opublikuję na końcu. Czego będziemy słuchać ? I tu padło pytanie czy P. Łukasz ma ściągnąć HI END , czy wolimy przez siedem godzin przeprowadzić szczegółową analizę dźwięku Yamahy PianoCraft ? Co wybieramy ? Ja byłem za Yamahą Wzmacniaczy do wyboru mamy full , Rotel Michy / ponoć bardzo szybki zawodnik/ , Linn , Pass / @nowy78 , będzie jak się uda jakiś potwór Passa , po za tym co już jest w salonie / , Hegel , Luxman / @MarcKrawczyk specjalnie dla Ciebie ściągnięty /, Nad , Yamaha ....... Kolumny ; PSB , Elac , B&W , Yamaha ....... Problem pojawia się ze źródłami , zniknęły z rynku HI END-owe CD i w ogóle CD , ze dobrymi streamerami oraz DAC-ami też jest problem i tu Salon liczy na Nas , choć P.Łukasz powiedział , że coś przytarga na wszelki wypadek z domu. Z odsłuchu gramofonów zrezygnujemy , za dużo z tym zachodu , no chyba , że się uprzecie. Krzesła załatwię , Wojtek @lpomis potwierdził ogarnięcie kubków i talerzyków. Ekspres do kawy jest , trzeba skombinować kawę , herbatę i cukier , ale to też ja załatwię. Proszę o posiadanie na zbyciu odliczonej sumy 40 zł w celu przekazania Salonowi , czyli tak jak było dotychczas. Z parkingiem dobrze nie jest , przed Salonem nie ma szans , jest tam raptem siedem miejsc parkingowych. Więcej jest na ulicy Składowej , następnej za POW / skręcamy w prawo mijając POW/ . Jak tam nie znajdziecie miejsca to jest olbrzymi podziemny / płatny/ parking na Dworcu Fabrycznym. @Redakcja AUDIO Ola zadzwoń do Salonu ! A teraz aktualna lista : 1. @Redakcja AUDIO 2. @Asia 3. Paulina 4. @lpomis 5. @RoRo 6. @MariuszZ 7. @seba3002 8. @halik 9. @Chilli 10. @stach_s 11. @Dedal75 12. @slaw0001 13. @Arko55 14. @nowy78 15. @tomek4446 16. @MarcKrawczyk 17. @Kraft 18. @Dawid7 19. @Grzesiek202 20. @soberowy Listę zamykam definitywnie. jak macie jakieś pytania , propozycje piszcie. I kilka fotek z Salonu zrobionych dzisiaj na zachętę. 6 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 9 kwietnia 2022 Napisano 9 kwietnia 2022 19 minut temu, tomek4446 napisał: Problem pojawia się ze źródłami , zniknęły z rynku HI END-owe CD i w ogóle CD , ze dobrymi streamerami oraz DAC-ami też jest problem Serio? To juz nie mozna kupić cd? Odpisz, cytując
lysy Napisano 9 kwietnia 2022 Napisano 9 kwietnia 2022 21 godzin temu, lpomis napisał: Michi. Zdecydowanie. Aczkolwiek i jemu nie udało się uporządkować basu. Nie wiem naprawdę czy to charakter tych Bowersów czy faktycznie akustyka (obstawiam jednak to drugie). Dudnienie, zero precyzji, całkowite ujednolicenie dołu pasma i zlanie z niską średnicą. Dziękuję za informację. Pewnie masz rację z tą akustyką, choć ja miałem podobny problem z podstawkowymi B&W w domu, ale w salonie takie problemy, to jestem mocno zaskoczony. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 9 kwietnia 2022 Napisano 9 kwietnia 2022 @tomek4446 ile się należy za twe poświęcenie? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 kwietnia 2022 Napisano 9 kwietnia 2022 4 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: erio? To juz nie mozna kupić cd? no , łatwo nie jest . Salon ma duże problemy z dostępnością sprzętu. Naprawdę im współczuje i podziwiam. Sam jestem handlowcem i wiem co to znaczy jak z dnia na dzień kurczy się liczba produktów , a utrzymać na rynku się trzeba. Druga sprawa to wzrastające z każdą dostawą ceny , powodujące , że kolejni klienci odpadają , bo ich już nie stać. Sam na co dzień się z tym borykam , i drożyzna wcale nie pomaga w handlu. 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: ile się należy za twe poświęcenie? Marcin , spójrz ile tam dzisiaj wynosi PKB USA ? To da Ci już jakiś obraz ..... Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 10 kwietnia 2022 Napisano 10 kwietnia 2022 20 godzin temu, tomek4446 napisał: jak macie jakieś pytania , propozycje piszcie Ciekawe czy mają Pre NADa C658 i pomierzony salon pod Dirac Live. Jeżeli tak, to byłaby okazja zaprezentować działanie. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Napisano 10 kwietnia 2022 47 minut temu, slaw0001 napisał: Ciekawe czy mają Pre NADa C658 i pomierzony salon pod Dirac Live A kolorek ścian w pokoju odsłuchowym pasuje ? Bo jak coś to mogą ........ 😆 A serio to wątpię , ale zapytam. To znaczy wątpię czy jest pomierzony , co do pre to zapytam. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 10 kwietnia 2022 Napisano 10 kwietnia 2022 21 godzin temu, lysyrafal napisał: Pewnie masz rację z tą akustyką, choć ja miałem podobny problem z podstawkowymi B&W w domu, Rafał, miałeś z Bowersami problem z basem? Sądziłem, że z górą... Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Napisano 10 kwietnia 2022 54 minuty temu, misiek x napisał: I to jest słuszna koncepcja no co ? na ścianach jest sporo fajnych zdjęć systemów. Uruchomi się wyobraźnię i powinno wystarczyć Z odsłuchu to każdy potrafi .... Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 10 kwietnia 2022 Napisano 10 kwietnia 2022 5 minut temu, misiek x napisał: Niektórzy bez wykresów to ani rusz....a czasami to i muszą posłuchać swojego guru żeby wiedzieć co i jak gra A może opisać jak zagrały w Twoim systemie ATC? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Napisano 10 kwietnia 2022 Zastanawiałem się po co są te gazety pod Passem , wszystko powiedziała mi cena / na końcu opisu na stronie / . ja to bym jeszcze walnął konstrukcje z prętów zbrojeniowych tak na wszelki wypadek ile kosztuje już wiemy , zobaczymy jak to gra ? https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/pass-labs-int-485.html?gclid=Cj0KCQjwgMqSBhDCARIsAIIVN1UgiAMXk3XkEhPXTJ11Y28ItXeL8HDhLLv401gySi9JBR3HzxcNUXYaAtObEALw_wcB Odpisz, cytując
Redakcja AUDIO Napisano 10 kwietnia 2022 Napisano 10 kwietnia 2022 @tomek4446 scheisse, nie zadzwoniłam jeszcze, racja! Jutro to zrobię Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Napisano 10 kwietnia 2022 20 minut temu, Redakcja AUDIO napisał: scheisse, nie zadzwoniłam jeszcze, racja! No , cóż , wymyśli się jakąś karę ...... 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 11 kwietnia 2022 Napisano 11 kwietnia 2022 @tomek4446, czy można prosić o wpisanie na listę rezerwową kolegi @Mikelas76? Trochę zaspał, ale jest chętny na wyjazd. Byłaby silna paczka z Gniezna. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2022 Napisano 11 kwietnia 2022 1 godzinę temu, Kraft napisał: czy można prosić o wpisanie na listę rezerwową kolegi @Mikelas76? Można. No dobra , wpisałem. 1 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 11 kwietnia 2022 Napisano 11 kwietnia 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Można. No dobra , wpisałem. hmm... oby tym razem nie powtórzyła się historia "silnej paczki" Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2022 Napisano 11 kwietnia 2022 3 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: oby tym razem nie powtórzyła się historia "silnej paczki" To znaczy ? Bo nie łapię ? Odpisz, cytując
Recommended Posts