Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Myslę, ze do czasu kiedy na forum będzie dalej brylował ten który najbardziej się do tego przyczynił, a który do pięt Asi nie dorasta, to szanse na Jej powrót są minimalne. Na zlot Asia się też nie wybiera.

Edytowano przez Rega
Napisano
36 minut temu, Rafał S napisał:

Bowersy z Heglem to chyba połączanie bardziej sportowe niż muzyczne

Oj tak. Dla mnie to połączenie całkowicie nieakceptowalne. I zupełnie nie rozumiem dlaczego jest w salonie w Gdańsku „na wystawce” i podłączone jako domyślne. Wzór muzykalności? No nie ;)

37 minut temu, Rafał S napisał:

zapraszam do siebie

Super, dzięki! :)

13 minut temu, Rafał S napisał:

spróbujecie namówić ją do powrotu? :)

Będziemy działać!

Napisano
4 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

Luxman

Oj też bym chciał Luxmanika posłuchać. Ale z nimi jest mega problem jeśli chodzi o dostępność. Może Top w Łodzi wyczaruje jakiś egzemplarz do tego czasu. Oby :)

1 godzinę temu, lysyrafal napisał:

który piec wypadł najlepiej z B&W

Michi. Zdecydowanie. Aczkolwiek i jemu nie udało się uporządkować basu. Nie wiem naprawdę czy to charakter tych Bowersów czy faktycznie akustyka (obstawiam jednak to drugie). Dudnienie, zero precyzji, całkowite ujednolicenie dołu pasma i zlanie z niską średnicą.

Napisano
18 godzin temu, lpomis napisał:

Oj też bym chciał Luxmanika posłuchać. Ale z nimi jest mega problem jeśli chodzi o dostępność. Może Top w Łodzi wyczaruje jakiś egzemplarz do tego czasu. Oby :)

Zawsze ktoś może podrzucić na zlot Luxmana

Napisano

Otóż oznajmiam Szanownemu Gronu , że udało mi się dotrzeć do Salonu Top HI FI !!! A teraz powiem jak wygląda sytuacja. Najpierw liczba osób , wg. mnie łatwo nie będzie , ale przedyskutowaliśmy sprawę z kierownikiem i .....zmieścimy się wszyscy jak się wywali cały sprzęt razem z kolumnami :) . Listę opublikuję na końcu. 

Czego będziemy słuchać ? I tu padło pytanie czy P. Łukasz ma ściągnąć HI END , czy wolimy przez siedem godzin przeprowadzić szczegółową analizę dźwięku Yamahy PianoCraft ? Co wybieramy ? Ja byłem za Yamahą :) 

Wzmacniaczy do wyboru mamy full , Rotel Michy / ponoć bardzo szybki zawodnik/ , Linn , Pass / @nowy78 , będzie jak się uda jakiś potwór Passa , po za tym co już jest w salonie / , Hegel , Luxman / @MarcKrawczyk specjalnie dla Ciebie ściągnięty /, Nad , Yamaha .......

Kolumny ; PSB , Elac , B&W , Yamaha .......

Problem pojawia się ze źródłami , zniknęły z rynku HI END-owe CD i w ogóle CD , ze dobrymi streamerami oraz DAC-ami też jest problem i tu Salon liczy na Nas , choć P.Łukasz powiedział , że coś przytarga na wszelki wypadek z domu.

Z odsłuchu gramofonów zrezygnujemy , za dużo z tym zachodu , no chyba , że się uprzecie.

Krzesła załatwię , Wojtek @lpomis potwierdził ogarnięcie kubków i talerzyków. Ekspres do kawy jest , trzeba skombinować kawę , herbatę i cukier , ale to też ja załatwię. 

Proszę o posiadanie na zbyciu odliczonej sumy 40 zł w celu przekazania Salonowi , czyli tak jak było dotychczas.

Z parkingiem dobrze nie jest , przed Salonem nie ma szans , jest tam raptem siedem miejsc parkingowych. Więcej jest na ulicy Składowej , następnej za POW / skręcamy w prawo mijając POW/ . Jak tam nie znajdziecie miejsca to jest olbrzymi podziemny / płatny/ parking na Dworcu Fabrycznym.

@Redakcja AUDIO Ola zadzwoń do Salonu ! :) 

A teraz aktualna  lista :

1. @Redakcja AUDIO

2. @Asia

3. Paulina

4. @lpomis

5. @RoRo

6. @MariuszZ

7. @seba3002

8. @halik

9. @Chilli

10. @stach_s

11. @Dedal75

12. @slaw0001

13. @Arko55

14. @nowy78

15. @tomek4446

16. @MarcKrawczyk

17. @Kraft

18. @Dawid7

19.  @Grzesiek202

20. @soberowy

Listę zamykam definitywnie.

jak macie jakieś pytania , propozycje piszcie.

I kilka fotek z Salonu zrobionych dzisiaj na zachętę.

20220409_103523.jpg

20220409_103537.jpg

20220409_103643.jpg

20220409_103702.jpg

20220409_103719.jpg

20220409_103821.jpg

20220409_103935.jpg

20220409_104811.jpg

20220409_105406.jpg

Napisano
21 godzin temu, lpomis napisał:

Michi. Zdecydowanie. Aczkolwiek i jemu nie udało się uporządkować basu. Nie wiem naprawdę czy to charakter tych Bowersów czy faktycznie akustyka (obstawiam jednak to drugie). Dudnienie, zero precyzji, całkowite ujednolicenie dołu pasma i zlanie z niską średnicą.

Dziękuję za informację. Pewnie masz rację z tą akustyką, choć ja miałem podobny problem z podstawkowymi B&W w domu, ale w salonie takie problemy, to jestem mocno zaskoczony.

Napisano
4 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał:

erio? To juz nie mozna kupić cd? 

no , łatwo nie jest . Salon ma duże problemy z dostępnością sprzętu. Naprawdę im współczuje i podziwiam. Sam jestem handlowcem i wiem co to znaczy jak z dnia na dzień kurczy się liczba produktów , a utrzymać na rynku się trzeba. Druga sprawa to wzrastające z każdą dostawą ceny , powodujące , że kolejni klienci odpadają , bo ich już nie stać. Sam na co dzień się z tym borykam , i drożyzna wcale nie pomaga w handlu.

1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał:

ile się należy za twe poświęcenie?

Marcin , spójrz ile tam dzisiaj wynosi PKB USA ? To da Ci już jakiś obraz ..... :) 

Napisano
47 minut temu, slaw0001 napisał:

Ciekawe czy mają Pre NADa C658 i pomierzony salon pod Dirac Live

A kolorek ścian w pokoju odsłuchowym pasuje ? Bo jak coś to mogą ........  😆

A serio to wątpię , ale zapytam. To znaczy wątpię czy jest pomierzony , co do pre to zapytam.

Napisano

Zastanawiałem się po co są te gazety pod Passem , wszystko powiedziała mi cena / na końcu opisu na stronie / . ja to bym jeszcze walnął konstrukcje z prętów zbrojeniowych tak na wszelki wypadek :) ile kosztuje już wiemy , zobaczymy jak to gra ?

https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/pass-labs-int-485.html?gclid=Cj0KCQjwgMqSBhDCARIsAIIVN1UgiAMXk3XkEhPXTJ11Y28ItXeL8HDhLLv401gySi9JBR3HzxcNUXYaAtObEALw_wcB

20220409_103935.jpg