Rafał S Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 1 godzinę temu, lpomis napisał: Asia odeszła z forum. Jeśli będzie na zlocie, to możecie spróbujecie namówić ją do powrotu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 (edytowany) Myslę, ze do czasu kiedy na forum będzie dalej brylował ten który najbardziej się do tego przyczynił, a który do pięt Asi nie dorasta, to szanse na Jej powrót są minimalne. Na zlot Asia się też nie wybiera. Edytowano 8 kwietnia 2022 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 8 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 36 minut temu, Rafał S napisał: Bowersy z Heglem to chyba połączanie bardziej sportowe niż muzyczne Oj tak. Dla mnie to połączenie całkowicie nieakceptowalne. I zupełnie nie rozumiem dlaczego jest w salonie w Gdańsku „na wystawce” i podłączone jako domyślne. Wzór muzykalności? No nie 37 minut temu, Rafał S napisał: zapraszam do siebie Super, dzięki! 13 minut temu, Rafał S napisał: spróbujecie namówić ją do powrotu? Będziemy działać! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 jak zagra jakiś Luxman, to koniecznie muszę do Łodzi wpaść! a Asi żal... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 4 godziny temu, lpomis napisał: Nad C388, Michi X3, Hegel H390. Wojtku, a w tej skopanej akustyce na Twoje na ucho, który piec wypadł najlepiej z B&W? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 8 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 4 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Luxman Oj też bym chciał Luxmanika posłuchać. Ale z nimi jest mega problem jeśli chodzi o dostępność. Może Top w Łodzi wyczaruje jakiś egzemplarz do tego czasu. Oby 1 godzinę temu, lysyrafal napisał: który piec wypadł najlepiej z B&W Michi. Zdecydowanie. Aczkolwiek i jemu nie udało się uporządkować basu. Nie wiem naprawdę czy to charakter tych Bowersów czy faktycznie akustyka (obstawiam jednak to drugie). Dudnienie, zero precyzji, całkowite ujednolicenie dołu pasma i zlanie z niską średnicą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 9 minut temu, lpomis napisał: Dudnienie, zero precyzji, całkowite ujednolicenie dołu pasma i zlanie z niską średnicą. Stawiam.... że to wina okablowania i podejrzewam, że grają na AudioQuest 'ach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 18 godzin temu, lpomis napisał: Oj też bym chciał Luxmanika posłuchać. Ale z nimi jest mega problem jeśli chodzi o dostępność. Może Top w Łodzi wyczaruje jakiś egzemplarz do tego czasu. Oby Zawsze ktoś może podrzucić na zlot Luxmana Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 Otóż oznajmiam Szanownemu Gronu , że udało mi się dotrzeć do Salonu Top HI FI !!! A teraz powiem jak wygląda sytuacja. Najpierw liczba osób , wg. mnie łatwo nie będzie , ale przedyskutowaliśmy sprawę z kierownikiem i .....zmieścimy się wszyscy jak się wywali cały sprzęt razem z kolumnami . Listę opublikuję na końcu. Czego będziemy słuchać ? I tu padło pytanie czy P. Łukasz ma ściągnąć HI END , czy wolimy przez siedem godzin przeprowadzić szczegółową analizę dźwięku Yamahy PianoCraft ? Co wybieramy ? Ja byłem za Yamahą Wzmacniaczy do wyboru mamy full , Rotel Michy / ponoć bardzo szybki zawodnik/ , Linn , Pass / @nowy78 , będzie jak się uda jakiś potwór Passa , po za tym co już jest w salonie / , Hegel , Luxman / @MarcKrawczyk specjalnie dla Ciebie ściągnięty /, Nad , Yamaha ....... Kolumny ; PSB , Elac , B&W , Yamaha ....... Problem pojawia się ze źródłami , zniknęły z rynku HI END-owe CD i w ogóle CD , ze dobrymi streamerami oraz DAC-ami też jest problem i tu Salon liczy na Nas , choć P.Łukasz powiedział , że coś przytarga na wszelki wypadek z domu. Z odsłuchu gramofonów zrezygnujemy , za dużo z tym zachodu , no chyba , że się uprzecie. Krzesła załatwię , Wojtek @lpomis potwierdził ogarnięcie kubków i talerzyków. Ekspres do kawy jest , trzeba skombinować kawę , herbatę i cukier , ale to też ja załatwię. Proszę o posiadanie na zbyciu odliczonej sumy 40 zł w celu przekazania Salonowi , czyli tak jak było dotychczas. Z parkingiem dobrze nie jest , przed Salonem nie ma szans , jest tam raptem siedem miejsc parkingowych. Więcej jest na ulicy Składowej , następnej za POW / skręcamy w prawo mijając POW/ . Jak tam nie znajdziecie miejsca to jest olbrzymi podziemny / płatny/ parking na Dworcu Fabrycznym. @Redakcja AUDIO Ola zadzwoń do Salonu ! A teraz aktualna lista : 1. @Redakcja AUDIO 2. @Asia 3. Paulina 4. @lpomis 5. @RoRo 6. @MariuszZ 7. @seba3002 8. @halik 9. @Chilli 10. @stach_s 11. @Dedal75 12. @slaw0001 13. @Arko55 14. @nowy78 15. @tomek4446 16. @MarcKrawczyk 17. @Kraft 18. @Dawid7 19. @Grzesiek202 20. @soberowy Listę zamykam definitywnie. jak macie jakieś pytania , propozycje piszcie. I kilka fotek z Salonu zrobionych dzisiaj na zachętę. 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 19 minut temu, tomek4446 napisał: Problem pojawia się ze źródłami , zniknęły z rynku HI END-owe CD i w ogóle CD , ze dobrymi streamerami oraz DAC-ami też jest problem Serio? To juz nie mozna kupić cd? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 21 godzin temu, lpomis napisał: Michi. Zdecydowanie. Aczkolwiek i jemu nie udało się uporządkować basu. Nie wiem naprawdę czy to charakter tych Bowersów czy faktycznie akustyka (obstawiam jednak to drugie). Dudnienie, zero precyzji, całkowite ujednolicenie dołu pasma i zlanie z niską średnicą. Dziękuję za informację. Pewnie masz rację z tą akustyką, choć ja miałem podobny problem z podstawkowymi B&W w domu, ale w salonie takie problemy, to jestem mocno zaskoczony. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 @tomek4446 ile się należy za twe poświęcenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 4 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: erio? To juz nie mozna kupić cd? no , łatwo nie jest . Salon ma duże problemy z dostępnością sprzętu. Naprawdę im współczuje i podziwiam. Sam jestem handlowcem i wiem co to znaczy jak z dnia na dzień kurczy się liczba produktów , a utrzymać na rynku się trzeba. Druga sprawa to wzrastające z każdą dostawą ceny , powodujące , że kolejni klienci odpadają , bo ich już nie stać. Sam na co dzień się z tym borykam , i drożyzna wcale nie pomaga w handlu. 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: ile się należy za twe poświęcenie? Marcin , spójrz ile tam dzisiaj wynosi PKB USA ? To da Ci już jakiś obraz ..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 20 godzin temu, tomek4446 napisał: jak macie jakieś pytania , propozycje piszcie Ciekawe czy mają Pre NADa C658 i pomierzony salon pod Dirac Live. Jeżeli tak, to byłaby okazja zaprezentować działanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 47 minut temu, slaw0001 napisał: Ciekawe czy mają Pre NADa C658 i pomierzony salon pod Dirac Live A kolorek ścian w pokoju odsłuchowym pasuje ? Bo jak coś to mogą ........ 😆 A serio to wątpię , ale zapytam. To znaczy wątpię czy jest pomierzony , co do pre to zapytam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 21 godzin temu, lysyrafal napisał: Pewnie masz rację z tą akustyką, choć ja miałem podobny problem z podstawkowymi B&W w domu, Rafał, miałeś z Bowersami problem z basem? Sądziłem, że z górą... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 54 minuty temu, misiek x napisał: I to jest słuszna koncepcja no co ? na ścianach jest sporo fajnych zdjęć systemów. Uruchomi się wyobraźnię i powinno wystarczyć Z odsłuchu to każdy potrafi .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 5 minut temu, misiek x napisał: Niektórzy bez wykresów to ani rusz....a czasami to i muszą posłuchać swojego guru żeby wiedzieć co i jak gra A może opisać jak zagrały w Twoim systemie ATC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 Zastanawiałem się po co są te gazety pod Passem , wszystko powiedziała mi cena / na końcu opisu na stronie / . ja to bym jeszcze walnął konstrukcje z prętów zbrojeniowych tak na wszelki wypadek ile kosztuje już wiemy , zobaczymy jak to gra ? https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/pass-labs-int-485.html?gclid=Cj0KCQjwgMqSBhDCARIsAIIVN1UgiAMXk3XkEhPXTJ11Y28ItXeL8HDhLLv401gySi9JBR3HzxcNUXYaAtObEALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 @tomek4446 scheisse, nie zadzwoniłam jeszcze, racja! Jutro to zrobię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2022 20 minut temu, Redakcja AUDIO napisał: scheisse, nie zadzwoniłam jeszcze, racja! No , cóż , wymyśli się jakąś karę ...... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 @tomek4446, czy można prosić o wpisanie na listę rezerwową kolegi @Mikelas76? Trochę zaspał, ale jest chętny na wyjazd. Byłaby silna paczka z Gniezna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 1 godzinę temu, Kraft napisał: czy można prosić o wpisanie na listę rezerwową kolegi @Mikelas76? Można. No dobra , wpisałem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Można. No dobra , wpisałem. hmm... oby tym razem nie powtórzyła się historia "silnej paczki" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 3 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: oby tym razem nie powtórzyła się historia "silnej paczki" To znaczy ? Bo nie łapię ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts