audiowit Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 Też oglądam. Zapewniam Cię Marcin, że poziom wiarygodności dziennikarzy w TVN jest wyższy niż w TVP, obecnym TVP. 2 godziny temu, Pajto02 napisał: A mnie cieszy poruszenie na giełdzie. Powinni o tym częściej wspominać, bo to wyraźne zmiany, jakie dzieją się dzięki sondażom. No więc właśnie. Gospodarka nie kłamią i zadko manipulują. Złotówka też umocniła się z dnia na dzień. 2 godziny temu, Pajto02 napisał: A mnie cieszy poruszenie na giełdzie. Powinni o tym częściej wspominać, bo to wyraźne zmiany, jakie dzieją się dzięki sondażom. No więc właśnie. Gospodarka nie kłamią i zadko manipulują. Złotówka też umocniła się z dnia na dzień. 2 godziny temu, Pajto02 napisał: A mnie cieszy poruszenie na giełdzie. Powinni o tym częściej wspominać, bo to wyraźne zmiany, jakie dzieją się dzięki sondażom. No więc właśnie. Gospodarka nie kłamią i zadko manipulują. Złotówka też umocniła się z dnia na dzień. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 8 minut temu, audiowit napisał: 2 godziny temu, Pajto02 napisał: A mnie cieszy poruszenie na giełdzie. Powinni o tym częściej wspominać, bo to wyraźne zmiany, jakie dzieją się dzięki sondażom. No więc właśnie. Gospodarka nie kłamią i zadko manipulują. Złotówka też umocniła się z dnia na dzień. 2 godziny temu, Pajto02 napisał: A mnie cieszy poruszenie na giełdzie. Powinni o tym częściej wspominać, bo to wyraźne zmiany, jakie dzieją się dzięki sondażom. No więc właśnie. Gospodarka nie kłamią i zadko manipulują. Złotówka też umocniła się z dnia na dzień. 2 godziny temu, Pajto02 napisał: A mnie cieszy poruszenie na giełdzie. Powinni o tym częściej wspominać, bo to wyraźne zmiany, jakie dzieją się dzięki sondażom. No więc właśnie. Gospodarka nie kłamią i zadko manipulują. Złotówka też umocniła się z dnia na dzień. Nie wiem jak @Pajto02 , ale ja zrozumiałem za pierwszym razem 😂 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 Po prostu liczyłem na 3 serduszka :)))))) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 Przed chwilą, audiowit napisał: Po prostu liczyłem na 3 serduszka :)))))) Witek , błagam. Ta pazerność Cię kiedyś zgubi A po za tym , zwróć uwagę na tytuł wątku. Od wczoraj masz do czynienie z nowymi elitami , a te elity w odróżnieniu od poprzednich mają mózg. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 Serduszka są fajne, ale i gwiazdki też. Tym bardziej, że można je inaczej interpretować. To wersja pani Damięckiej. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 Czyżbym zatem był już podwójną elitą? Tą audio i tą demokratyczną? :))) No weź, popadnę w samouwielbienie Bardzo jestem zadowolony z frekwencji i z zaangażowania młodych. Kolejki te we Wrocławiu do 3 rano i te w Wawie. To przejdzie do historii. I też namówiłem 3 osoby żeby poszły na wybory.I z wynikow też jestem zadowolony. No i na ulicach i w pracy wszyscy tacy uśmiechnięci. Dobry dzień. A'propos pojednania. Dziś w pracy dyskutowałem z kolegą głosującym na Konfederację i nie pozabijaliśmy się Będzie dobrze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Jakże inny ton , umiarkowany , wyciszony i nie ma żadnych pasków. Oglądam od ośmiu minut i ani paska ani Tuska Może jeszcze odpowiednich dyspozycji nie było. Podłączyłem antenę do TV po raz pierwszy od czasu inwazji Putina na Ukrainę, odpaliłem TVP Info... co chwila Tusk. Nie wiem czy tak ujmowany jak wcześniej, ale już usłyszałem, że będzie przyjmował dyspozycje z Niemiec. @marcinmarcin referendum jest bardzo dobrym narzędziem do odpytania narodu w przypadku bardzo ważnego tematu, gdy trzeba podjąć trudną decyzję i rządzący chcą wiedzieć jaką decyzję wybiera naród. Tu nie ma dwóch zdań, że w takim referendum trzeba wziąć udział. Tym razem jednak tendencyjna treść pytań, ich zbieżność z tematami poruszanymi w trakcie kampanii wyborczej, oraz czas przeprowadzenia tego referendum nie były według mnie niczym innym jak sposobem na dodatkowe, olbrzymie, i przede wszystkim darmowe finansowanie kampanii wyborczej PiS. PiSowi kompletnie nie zależało na wynikach tego referendum przynajmniej w 2 z zadanych pytań. Gdyby się okazało, że dziwnym przypadkiem naród w tematach aborcji i o zniesieniu blokady na granicy z Białorusią to i tak tych tematów by nie ruszyli, bo wiedzieliby, że to nie jest wybór ich wyborców. Nie wiem czy odpowiedzi "TAK" na tematy wyprzedaży majątku i podniesienia wieku emerytalnego nie przyjęli by z radością, W końcu mogliby powiedzieć, że suweren im na to pozwolił. Referendum odnośnie wieku emerytalnego powinien przeprowadzić rząd Tuska przed podjęciem decyzji o tym podniesieniu. Mogli wytłumaczyć w ramach kampanii referendalnej dlaczego taka operacja jest potrzebna. Nie zrobili tego i teraz przeciwnicy mogą im to podniesienie wytykać. Teraz tylko pytanie, czy pytanie z tego referendum to było tylko przypomnienie co zrobił rząd Tuska, czy może jednak PiS doszedł do tego, że może fajnie by było wycofać się ze swojego obniżenia wieku emerytalnego. P.S. Pisałem ten post, a w tle TVP Info leciał program "jak oni kłamią". Champion energetyczny nie miał żadnych problemów z seryjnymi awariami dystrybutorów, ani brakami paliw na stacjach. 21 minut temu, maxredaktor napisał: Serduszka są fajne, ale i gwiazdki też. Tym bardziej, że można je inaczej interpretować. * * * * * * * * PIJMY GIN Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 A ja myślę Chmarski, że niepotrzebnie analizujesz, który z punktów referendum był ważny dla Zjednoczonej Prawicy. Szkoda prądu. Żaden nie był dla nich istotny. Chcieli żebyśmy myśleli w ten sposób co Marcin. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 Ja się zgadzam z Marcinem, że referendum to bardzo ważne narzędzie. Inaczej jednak od niego podchodzę do zniechęcania da udziału w tym referendum, bo to była według mnie tylko i wyłącznie darmowa dla PiS kampania wyborcza. Podzielam jednak jego obawy o ewentualne udziały w przyszłych referendach, ale wierzę, że ten naród aż tak ciemny nie jest. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 14 minut temu, Chmarski napisał: Ja się zgadzam z Marcinem, że referendum to bardzo ważne narzędzie. Za ich kadencji było wiele okazji do przeprowadzenie referendum w wielu ważnych dla społeczeństwa i kobiet naprawdę ważnych obszarów życia. To, to była kpina i tylko 4 tendencyjne pytania, a podłożem było to, że mogli więcej kasy z budżetu przeznaczyć na wybory pod przykrywką referendum. 18 minut temu, Chmarski napisał: Podzielam jednak jego obawy o ewentualne udziały w przyszłych referendach, ale wierzę, że ten naród aż tak ciemny nie jest. Jeśli będą w słusznych i ważnych społecznie sprawach, to na pewno naród będzie uczestniczył w takich referendach. 35 minut temu, Chmarski napisał: PiSowi kompletnie nie zależało na wynikach tego referendum... Dokładnie tak. Wspominałem już o tym wcześniej, chyba wczoraj. 36 minut temu, Chmarski napisał: Champion energetyczny nie miał żadnych problemów z seryjnymi awariami dystrybutorów, ani brakami paliw na stacjach. 😆😆😆😆 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 16 października 2023 Udostępnij Napisano 16 października 2023 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Nie wiem jak @Pajto02 , ale ja zrozumiałem za pierwszym razem Kurczę zasłonie się gorączką, ale średnio mi poszło 🤣 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 (edytowany) W kwestii obaw o rangę referendum mam całkowicie odmienne zdanie - odmowa wzięcia w nim udziału, jako objaw nieposłuszeństwa obywatelskiego, uważam za sposób obrony instytucji demokratycznej, którą rządzący (nie po raz pierwszy) chcieli wykorzystać wyłącznie dla celu propagandy, wzniecania niepokoju i złych emocji. Liczenie głosów już prawie na finiszu. Za chwilę się zacznie jatka. Edytowano 17 października 2023 przez Asia 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 A teraz PO zrobi to samo co w Parlamencie Europejskim czy coś innego? Jak myślicie... I po to było unieważnienie referendum... 3 minuty temu, Asia napisał: uważam za sposób obrony instytucji demokratycznej Na złość PiS odmrozmy sobie uszy A już zapomniałem, miał być cud przy urnie i miazdzace zwyciestwo A tu wynik poniżej sondaż, a przecież mieli tak oszukiwać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 7 minut temu, marcinmarcin napisał: A tu wynik poniżej sondaż, a przecież mieli tak oszukiwać... I oszukiwali. To nie była równa na wszystkich kampania wyborcza. Na szczęście obywatele się temu oszustwu przeciwstawili. Nie chcieli zostać drugą Rosją. Wracamy na łono państw demokratycznych. Tam nasze miejsce i tam nam najlepiej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 15 minut temu, marcinmarcin napisał: A już zapomniałem, miał być cud przy urnie i miazdzace zwyciestwo Dobrze wiesz ( chyba) że część wyborców piss nie ogląda i słucha niczego poza tvp. Nie wie naprawdę co dzieje się w Polsce czy Europie. Część zdaje sobie z tego sprawę, ale jest wygodna i tak im dobrze. Co miesiąc wpływa wypłata na konto, 500+, 13ki,14ki i inne dodatki. Paliwo tańsze o ile dystrybutory są sprawne, premie świąteczne we wrześniu czy październiku. Mają to małe poczucie komfortu i stabilności w swoim kokonie i to im wystarcza do szczęścia. To czy ministrem edukacji jest idio...,premierem notoryczny kłamca, a rządzi nimi stetryczały staruch to mniej ważne i przymykają na to oczy. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Jakie miażdżące zwycięstwo? Od początku wiadomo było, że sukcesem będzie jeśli PiS i Konfederacja nie będą mieć większości lub na tyle dużo mandatów żeby skutecznie przeciągnąć parę mandatów z innych ugrupowań. Powiedziałabym nawet, że wyniki wyborów są bardzo zgodne z sondażami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 A wygląda to tak. Czerwony - opozycja demokratyczna, niebieski - PiS. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Ale do do jednego się zgadzamy - skala manipulacji jest ogromna. Jak widać, nawet wysoką frekwencję, można przedstawiać jako ingerencję wrogich nam sił z zewnątrz. Prawdopodobnie wysłali impulsy na te chipy co wszczepiali pod przykrywką szczepień przeciwko covid 🙂. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 (edytowany) 7 minut temu, Asia napisał: Ale do do jednego się zgadzamy - skala manipulacji jest ogromna Zgadzam się w pełni - zmanipulowanie ludzi do uwalenia referendum to majstersztyk ✌️ Edytowano 17 października 2023 przez marcinmarcin Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 2 minuty temu, marcinmarcin napisał: Zgadzam się w pełni - zmanipulowanie ludzi do uwalenia referendum to majstersztyk ✌️ Dalej klapki na oczach i uszach. 😂 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 @marcinmarcin zdecydowanie lepiej idzie ci pisanie o audio😉. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 10 minut temu, Asia napisał: Prawdopodobnie wysłali impulsy na te chipy co wszczepiali pod przykrywką szczepień przeciwko covid Teraz już wiadomo dlaczego były te szczepionki 😀 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Naiwne jest myślenie, że wynik jakiegokolwiek referendum byłby dla rządzących wiążący. 1 minutę temu, misiekx napisał: Teraz już wiadomo dlaczego były te szczepionki 😀 Niektórzy, ci więcej i dalej widzący, wiedzieli od razu i nie dali się nabrać. Nie byli zmanipulowani, ot co. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 I są już ostateczne wyniki: https://wybory.gov.pl/sejmsenat2023/pl/sejm/wynik/pl 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Frekwencja 74,38%, chyba bardzo długo będzie nie do pobicia. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts