Karol64208 Napisano 7 listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 listopada 2023 (edytowany) Na Waszym miejscu nie martwił bym się byłymi 😂 a raczej nowymi, którzy nie wiedzą co to jest Zgromadzenie Narodowe, czy też co ma rolnik do obronności kraju🤣 i tymi którzy się ujawnią ze swoimi pomysłami. Nie mieszkam już w Pl i nie optuję za którąś z grup i omijam ten temat ale.... Nasze pokolenie walczyło (a może tylko niektórym tak się zadaje) o lepsze jutro, ale do władzy dostali się oszołomy których nawet nie chciało PZPR. Warto się zastanowić a nie wierzyć ślepo co mówią politycy, media i nie powtarzać za nimi, tylko wyrobić własne zdanie i mieć świadomość co do wyborów. Tak moja refleksja nad tym co w PL było i co będzie. Pozdr. Edytowano 7 listopada 2023 przez Karol64208 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 Horała: jeżeli ktoś cokolwiek ukradł niezgodnie z procedurami to oczywiście musi oddawać. 🤔 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 3 minuty temu, Amarok napisał: ukradł niezgodnie z procedurami 😂 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 (edytowany) Wszyscy zapominają jak u władzy byli już PO, PSL, SLD. Powiecie mi może że było dobrze za ich rządów. Macie swoją zmianę na starych polityków 👋 Bravo. Tyle z mojej strony 🙂 Edytowano 8 listopada 2023 przez RLC2 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 Dla kraju było lepiej, ludzie o innych poglądach politycznych bardziej się szanowali. Zbydlęcenie w tej domenie życia publicznego przyszło z PiS. Ostatnia kampania była pięknym przykładem wpajania nienawiści przez PiSowców. Każdy pamięta PO, SLD ale ludzie woleli już ich niż to co się odwalało ostatnio... 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 9 minut temu, Wing0 napisał: Ostatnia kampania była pięknym przykładem wpajania nienawiści przez PiSowców. Oj, nie narzekaj. Po tej kampanii informacyjnej zrozumiałem wreszcie dlaczego Tusk wygląda na tak zmęczonego. Biedak zasuwał na 3 etaty jednocześnie - jako agent Moskwy, Berlina i Brukseli. No to kiedy miał spać? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, RLC2 napisał: Wszyscy zapominają jak u władzy byli już PO, PSL, SLD. Powiecie mi może że było dobrze za ich rządów. Macie swoją zmianę na starych polityków 👋 Bravo. Tyle z mojej strony 🙂 I co Uważasz że od tak rząd w czasie można przenieść i porównać jak by było za rządów tych czy tamtych? Pis pożyczał to się jakoś kręciło , ale ciekawe kto to będzie spłacał . Słabe to . Bo na kredyt fajnie się żyje ale krótko jak zajeżdżają tych co na ten kredyt mają pracować . Pzdr 6 minut temu, Dedal napisał: Edytowano 8 listopada 2023 przez Dedal 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 (edytowany) 23 minuty temu, Dedal napisał: Pis pożyczał to się jakoś kręciło , ale ciekawe kto to będzie spłacał . Każdy z nas 😕 Jeżeli chcesz wiedzieć to powiem tylko tyle na prawicę czy na lewicę nie głosowałem, oni wszyscy są siebie warci. Jedni sprzedawali co się dało a ci teraz ( drukowali pieniądze) tak więc nie wiem co lepsze... Edytowano 8 listopada 2023 przez RLC2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 14 minut temu, RLC2 napisał: Każdy z nas 😕 Kaczyński ani jego dzieci nie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 No jego dzieci na pewno nie 😂😉 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 Nie da się mieć wszystkiego państwowego i prowadzić gospodarki wolnorynkowej . Sprzedać i pytać ludzi czy chcą sprzedawać to jest kosmos 🤗 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 A żeby było śmieszniej, to zaraz po referendum PiS zaoferował na sprzedaż zagranicznym inwestorom część udziałów w CPK. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 1 godzinę temu, maxredaktor napisał: PiS zaoferował na sprzedaż zagranicznym inwestorom część udziałów w CPK. chyba nie spostrzegłeś różnicy pomiędzy inwestor a wyprzedaż gotowego produktu/ majątku / 1 godzinę temu, Dedal napisał: Sprzedać i pytać ludzi czy chcą sprzedawać to jest kosmos Referendum to najważniejsze narzędzie dla społeczeństwa w demokratycznym państwie - kontrola rządzących w podejmowaniu decyzji. Jak to w Pl bywa wyszedł jeden / świadczy w jakim poszanowaniu ma demokrację / i powiedział że unieważnia referendum a naród nie oczytany i nie znający konstytucji poszedł za nim jak baranki na rzeź 😂tragedia. Pozostaje tylko pytanie, czy kiedyś będzie lepiej? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 (edytowany) 19 minut temu, Karol64208 napisał: Referendum to najważniejsze narzędzie dla społeczeństwa w demokratycznym państwie - kontrola rządzących w podejmowaniu decyzji. Jak to w Pl bywa wyszedł jeden / świadczy w jakim poszanowaniu ma demokrację / i powiedział że unieważnia referendum a naród nie oczytany i nie znający konstytucji poszedł za nim jak baranki na rzeź 😂tragedia. Pozostaje tylko pytanie, czy kiedyś będzie lepiej? Zgadzam się , ale jak się pyta obywateli przed nie po fakcie Dlaczego nie piszesz Tusk , tylko taki jeden . Bo różnie już sie przedstawia , rudy , Niemiec , zdrajca narodu itd Wpisujesz się w taką narrację ? Ps. Kiedyś za dzieciaka starsi mówili że zachowujesz się jak rusek , najpierw bierzesz potem pytasz Edytowano 8 listopada 2023 przez Dedal Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 22 minuty temu, Karol64208 napisał: Jak to w Pl bywa wyszedł jeden / świadczy w jakim poszanowaniu ma demokrację / i powiedział że unieważnia referendum a naród nie oczytany i nie znający konstytucji poszedł za nim jak baranki na rzeź 😂tragedia. Faktycznie ten naród nieoczytany musi być i nieznający .... czy konstytucje, nie wiem. Naprawdę myślisz człowieku "oczytany", że PiSowi zależało na opinii narodu? Po pierwsze, to nie było żadne referendum, a po drugie ta zagrywka miała inne podłoże. Naród nieoczytany widać nie zrozumiał. Mieli przez 8 lat wiele powodów do przeprowadzania referendów, ale tego nie zrobili, pewno z szacunku do opinii narodu. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 2 minuty temu, Dedal napisał: Wpisujesz się w taką narrację ? Nie używam takich epitetów, można by odnieś je do każdego innego polityka a nie oto chodzi, liczycie świadomość społeczeństwa i decyzje jakie podejmuje. Jak już pisałem wcześniej nie mieszkam od dawna w PL i nie optuję za żadną grupą choć mam swoje zdanie na ich temat i nic nie zmieniło się od tamtego czasu. To jest właśnie smutne a zarazem śmieszne że ludzie są jak baranki. Tu gdzie mieszkam, gdy ktoś łamie prawo np. kupi dla siebie prezent w postaci perfum z konta rządowego jest zmuszony do dymisji i przeprasza a nie kryję się za immunitetem. nie ma tłumaczenia. Mogę podać wiele takich przypadków, wiadomo to tylko ludzie na stanowiskach, ale obowiązuje ich takie samo prawo jak wszystkich i może dla tego wybrałem ten kraj. 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Po pierwsze, to nie było żadne referendum, a po drugie ta zagrywka miała inne podłoże. podziwiam cytowanie czyiś wypowiedzi😂 i wierzysz w to co piszesz - rozumiesz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 1 minutę temu, Karol64208 napisał: Tu gdzie mieszkam, gdy ktoś łamie prawo np. kupi dla siebie prezent w postaci perfum z konta rządowego jest zmuszony do dymisji i przeprasza a nie kryję się za immunitetem. nie ma tłumaczenia. Mogę podać wiele takich przypadków, wiadomo to tylko ludzie na stanowiskach, ale obowiązuje ich takie samo prawo jak wszystkich i może dla tego wybrałem ten kraj. Bo tak powinno być. Tylko, że jeszcze obecnie panujący nam rząd już dawno powinen podać się do dymisji, za właśnie robienie sobie i swoim różnych prezentów. 4 minuty temu, Karol64208 napisał: podziwiam cytowanie czyiś wypowiedzi😂 i wierzysz w to co piszesz - rozumiesz Mogę koło ratunkowe?, bo chyba tylko Ty rozumiesz to zdanie. Widzę, że niewiele skumałeś z tego co napisałem... 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 Przed chwilą, DiBatonio napisał: Tylko, że jeszcze obecnie panujący nam rząd już dawno powinen podać się do dymisji, za właśnie robienie sobie i swoim różnych prezentów. i znów cytaty, proponuję przeczytać konstytucję, wielu obrońców nie przeczytało jej. Proszę piszcie co wy myślicie a nie to co media podają, lub posłuchaj tych polityków z prawa i z lewa bez różnicy i może zaczniesz samodzielnie myśleć. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 2 minuty temu, Karol64208 napisał: Proszę piszcie co wy myślicie a nie to co media podają, lub posłuchaj tych polityków z prawa i z lewa bez różnicy i może zaczniesz samodzielnie myśleć. Od dawna mam swoje zdanie i myślę samodzielnie. 3 minuty temu, Karol64208 napisał: znów cytaty To nie są cytaty, to odpowiedź na Twoje wydumki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Od dawna mam swoje zdanie i myślę samodzielnie. Z wcześniejszych wypowiedzi wynika że ślepo powtarzasz co mówi "opozycja" i media. Jesteśmy myślącymi istotami. Po zachowaniu jednych i drugich jest tylko jeden wniosek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 2 minuty temu, Karol64208 napisał: Z wcześniejszych wypowiedzi wynika że ślepo powtarzasz co mówi "opozycja" i media. Jaka opozycja i jakie media? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 A co Ty nas rozliczasz że mamy rządzących bez honoru i to na dodatek z emigracji? Czytasz w ogóle co piszesz .? Wyszedł jeden i odwołał l referendum , to Twoje słowa , masz problem z zapamiętywaniem nazwisk ? Uciekłeś za granicę ale złych cech się nie wyzbyles do końca , gratulacje. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Jaka opozycja i jakie media? Trudno to zrozumieć i mnie też. Pozdr. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 2 minuty temu, Karol64208 napisał: Trudno to zrozumieć i mnie też. Pozdr. To nie jest odpowiedź. Jaka opozycja? i jakie media masz na myśli? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 1 minutę temu, Dedal napisał: Wyszedł jeden i odwołał l referendum , to Twoje słowa , masz problem z zapamiętywaniem nazwisk ? jedno nazwisko nie jest istotne w przeciwnym razie musiał bym wymienić ich wiele, sednem jest ich podejście do demokracji i do społeczeństwa 4 minuty temu, Dedal napisał: Uciekłeś za granicę ale złych cech się nie wyzbyles do końca , gratulacje. Był to świadomy wyjazd, gdybym posiadał złe cechy użył bym epitetów, nie sądzisz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts