Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
6 godzin temu, MarcKrawczyk napisał:

@Kraftcie, czy już było coś o brzmieniu tych usherów? Nie mogę się przekopać przez ot…

a … zapomniałem, to dopiero tak za dwie strony….

Ale chyba Kraft w jednym z postów zasugerował, że nie będzie już więcej żadnych opisów.

Napisano
1 godzinę temu, J4Z napisał:

Może weekend się przedłużył. 😇

Mieszkałem kiedyś na stancji u małżeństwa, gdzie mąż wyszedł z psem na spacer i wrócił po 4 dniach. Może Jarkowi tak spodobały się kolumny, że zapomniał o Bożym świecie. 

Napisano (edytowany)

A ja Go doskonale rozumiem. Czasem człowiek ma dość. Możemy się nie zgadzać w sprawach brzmieniowych, ale jak, juz pisałem nieraz, podziwiam Go za to że Mu się chce. 

Edytowano przez Rega
  • 2 weeks later...
Napisano

Odnośnie samego opisu brzmienia - ciężko o wyciąganie szerszych wniosków po odsłuchach w warunkach zlotowych, ale zgadzam się z tym co napisał @Kraft. Ushery mi się podobały. W szczególności przypasowała mi średnica, prezentacja wokali, ogólna jej barwa. To solidne, dojrzałe granie. Chciałbym troszeczkę więcej życia w górnych rejestrach i mniej miękkości na basie. Mikro i makrodynamika też nieco kulała. Jak to mawiał Tomek - na tyły w kinie mogą być :P

Napisano

W dużym stopniu również podpisał bym się pod tym co napisał Kraft, w życiu nie pomyślał bym że te kolumny są tak tanie słuchając ich poziom grania...

Żałuje że nie znałem ich kilka lat temu, mogły by dawać sporo więcej frajdy niż byłe Excite X12, NHT 1.5 ^^

Może dlatego też je tak polubiłem przez woofery Seasa, być może to mój trop bo i w moich obecnych siedzą Seasy

Napisano (edytowany)
6 godzin temu, Rafał S napisał:

Niewykluczone, że z Twoim H190 właśnie tak by zagrały. :)

Niewykluczone też, że w salonie wszystkie kolumny miały "uciętą" górę pasma przez dość "specyficzną" akustykę. 

7 godzin temu, lpomis napisał:

@Kraft mniej miękkości na basie.

A to myślę, że wynika właśnie z tego, że hegel ma mało tej miękkości 😉

Dziwne tylko, że te kolumienki podłączane pod wzmak za 50k, nie zagrały tak, żeby sprostać oczekiwaniom wszystkich słuchaczy🤔

Edytowano przez seba3002
Napisano (edytowany)
34 minuty temu, J4Z napisał:

A to tak się da? 🤔 

Tak da się. Może nie wszystkich ale opad szczęki takie połączenie może spowodować. Choć prościej jest zrobić to odwrotnie ;)

Edytowano przez Wing0