Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 081 tematów w tym forum

1. Sprzęt TV/YouTube

• 5 odpowiedzi
    • 597 wyświetleń
  2. Sprzęt używany

• 0 odpowiedzi
    • 897 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  3. Sprzęt w sypialni

• 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. Sprzęt z obsługą HDD

• 10 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  5. Sprzęt za 1000 zł

• 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 58 odpowiedzi
    • 31,9k wyświetleń
  6. Średnica kabli głosnikowych

• 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 532 wyświetleń
  7. Stacjonarny odtwarzacz mp3

• 6 odpowiedzi
    • 10,7k wyświetleń
  8. Standy

• 10 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  9. standy (cena/jakosc)

• 5 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  10. standy do 1000 zł 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 13,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 757 wyświetleń
  11. Standy KEF R300

• 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 40 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  12. Standy pod KEF R3

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  13. standy pod Quntum 673

• 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Tego Denona znalazłem na Amazonie za 2200 i zastanawiam się czy nie dołożyć do Heco Aurora XT 700
    • pewnie ze maja racje. Ja o tym pisze do znudzenia od lat. Zawsze wszystko slucham, nie kieruje sie wykresami, pomiarami i tabelkami, ktore traktuje tylko pomocniczo.  Nawet pomiar nowych kolumn w komorze, nie jest ostatecznym wyznacznikiem ze tak ma byc. 
    • Powód dla którego Wiim Pro plus wydaje się gorszy od większości transportów cyfrowych jest banalny. U mnie w porównaniu do cedeka Pioneer PD-30AE jest o 5dB cichszy na wejściach cyfrowych daka Rme Adi-2 Pro fs. Maksymalny sygnał cyfrowy na wejściu Rme z Wiima to -5dB. Seryjny, budżetowy cedek Pioneer PD-30AE dobija do 0dB. Już jeden dB więcej powoduje odczucie lepszego brzmienia, a pięć to średnio 1 i 2/3 raza głośniej. Więc nie dziwi, że cichszy Wiim wypada odsłuchowo słabiej od głośniejszych źródeł cyfrowych. Zapytam support Wiima, dlaczego wyjścia cyfrowe są cichsze o średnio 5 dB, od budżetowego odtwarzacza CD Pioneera. Foto pokazuje poziom wejściowy sygnału cyfrowego z Wiima Pro Plus. Foto z dobijającym stale do zera sygnałem z Pioneera nie daje się załadować. Różnica poziomu sygnału jest stała, niezależnie czy po Coaxialu, czy Opticalu, wynosi 5dB.  
    • Szanowni koledzy, zwracam się do Was, jako osób z dużym doświadczeniem o pomoc w wyborze kolumn pod wzmacniacz Yaqiun VK-2100. Miejscem odsłuchowym jest salon 20 m2. Odległość odsłuchowa od kolumn to 2,5-3 m. Źródłem będzie TV (streaming - filmy, YT), Spotify. Wszystko będzie przechodzić przez DAC SMSL Sanskrit 10th MK3. Do tej pory przesłuchałem wzmacniacz z kolumnami: - Focal Theva No3 - niestety nie urzekły mnie, było ok, ale tylko tylko jak na mój gust - Indiana Line Tesi 6 - bardzo fajnie i dość liniowo - ELAC Debut 3.0 F6.3- zagrały fatalnie na tle Tesi 6 - Pylon Audio Diamond 25 MKII - było super, mega lekkość i swoboda, fajny, nieprzesadzony bas, cena niestety zaporowa - Dali Oberon 7 - zaskoczenie, nie byłem nigdy miłośnikiem Dali a tutaj bardzo fajnie się zgrało. Bas jednak mimo wszystko zbyt wolny, rozciągnięty i mało szczegółów - Triangle Borea BR08 - rewelacja, dla mnie bomba, dużo szczegółów, ładne i bliskie wokale, szeroka scena, szybki bas, na górze troszkę na jasno bo potrafiło zakuć czasem w ucho, ale bez przesady - Monitor Audio Bronze 300 7G - mega zaskoczenie, małe kolumny o pięknej średnicy i tak jak lubię wypchanej do przodu. Góra w sam raz. Bas jest, ale już bardziej na takie minimum niż w sam raz - Monitor Audio Silver 200 7G - nie rozumiem jak mogą kosztować drożej niż Bronze, zagrały fatalnie, sprzedawca w salonie też nie rozumie tego paradoksu, odpięliśmy je po kilkunastu sekundach - Dynaudio Emit 30 - tutaj dylemat bo choć grają ciemno to jednak bardzo podobał mi się ich charakter w szczególności bas, nie były na pierwszym miejscu, ale wysoko je oceniam Niestety w miedzy czasie okazało się, że muszę ograniczyć budżet dość poważnie. Poszukałem trochę tzw, okazji, ale nie miałem możliwości przesłuchania ich dlatego proszę o poradę, ale tylko osoby, które miały możliwość przesłuchania tych poniższych modeli: 1. audiosymptom i6 - wersja copper i carbon 2. Monitor Audio Bronze 200 6G 3. FYNE AUDIO F501 4. FYNE AUDIO F303 5. INDIANA LINE TESI 661 6. Dynavoice Challenger M-65 7. Energy RC-30C-1 8. QBA MODERATOR III   Z góry dziękuję Michał  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...