MariuszZ Napisano 17 maja 2022 Udostępnij Napisano 17 maja 2022 4 minuty temu, lpomis napisał: Monitory to Diapason Adamantes Chyba raczej Diapason Astera 😉 Mam Bifrosty na tych przetwornikach to skojarzyłem. Adamantesów kilka wersji jest ale nie widziałem na excelach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 17 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2022 (edytowany) 10 minut temu, MariuszZ napisał: Chyba raczej Diapason Astera Faktycznie, masz rację, mój błąd. Tutaj na fotce z reportażu stereolife widać dokładniej wooferek. Przy okazji zbliżenie na tajemnicze paki z tyłu. Edytowano 17 maja 2022 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 20 maja 2022 Udostępnij Napisano 20 maja 2022 Czesc, mnie ciekawi ta salka na tyle ze chetnie bym wpadł jesli jest miejsce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 20 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2022 (edytowany) @Mikelas76 - rzutem na taśmę. No i tym sposobem niestety zamykamy zapisy. Mamy komplet. Lista wygląda tak: Ola z @Redakcja AUDIO, Paulina, @Amarok, @MarcKrawczyk, @Kraft, @tomek4446, @kaczadupa, @Bogusław Kożyczkowski, @MMarek, @Matt Daemon, @elektron6, @seba3002, @Arko55, @slaw0001, @Mikelas76, @halik, @Dawid7, @lpomis Dnia 17.05.2022 o 16:53, misiek x napisał: Zgłaszam że Kraft zajmuje dwa miejsca Dopiero załapałem o co chodziło Dnia 17.05.2022 o 17:31, Kraft napisał: Komisyjnie jedno zwalniam 👍 Edytowano 20 maja 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 22 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2022 Szanowne Państwo, kochani moi. Sprawa jest. Trzeba zrobić porządek z playlistą odsłuchową. Po ostatnim zlocie muszę stwierdzić, że niestety, ale jest zbyt długa. Mimo, że jej założenie było takie, że nie będzie miała ograniczeń, to niestety przewalanie się przez kilkadziesiąt utworów jest niewygodne, męczące i pozbawione troszkę sensu. Głupio też słuchać każdego z kawałków fragmentarycznie. Opcji jest kilka: 1. robimy porządek z obecną playlistą, wywalamy 3/4 utworów 2. tworzymy nową mini listę z dosłownie kilkoma utworami i wałkujemy je w kółko 3. tworzymy całkowicie nową playlistę przeznaczoną na dany zlot, na którą każdy z nas mógłby dodać JEDEN ulubiony utwór 4... tutaj zdaję się na Wasze pomysły Ja jestem za opcją numer 3. Mielibyśmy ~15 kawałków, każdy znalazłby coś dla siebie. Trzeba pójść na jakiś kompromis. Piszcie jak Wy to widzicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 maja 2022 Udostępnij Napisano 22 maja 2022 4 minuty temu, lpomis napisał: 2. tworzymy nową mini listę z dosłownie kilkoma utworami i wałkujemy je w kółko Jestem za tą opcją. Utwory max. cztery. Muzyka poważna , elektroniczna, plumkanie , hard rock. / ok. 16 minut/ Na nich sprawdzamy każdy zestaw , będzie można cokolwiek zapamiętać . Na koniec Zlotu można zrobić koncert życzeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 22 maja 2022 Udostępnij Napisano 22 maja 2022 Ja na ten moment nie chcę zapychać listy, bo ten wyjazd u mnie to ruletka i nie wiem czy wypadnie na czarne bądź czerwone, im bliżej końca czerwca więcej bym wiedział, ale na luzie lista z pewnością będzie ciekawa bo na każdym zlocie było można zauważyć dobrze podane realizacje 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 maja 2022 Udostępnij Napisano 22 maja 2022 Mnie jest obojętne 😊 @tomek4446 zawsze gdzieś moją Tinę wciśnie 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 22 maja 2022 Udostępnij Napisano 22 maja 2022 (edytowany) Każdy z nas ma swoja ulubiona muzykę (gatunek), każdy też ma ulubione kawałki które zna na pamięć i w których usłyszy każde odstępstwo od tego dobrze znanego brzmienia (domowego). 16 min nie rozwiąże problemu, jestem, za opcja każdy wybiera swój jeden kawałek do posłuchania na zlocie. Wiem po sobie, że wybór tego jednego to karkołomne zadanie. 20 osób - 20 utworów = 3-4 min na każdy wiec 1h zleci, wiem po sobie, że nie skupiam się na całym utworze tylko na jego pewnych elementach (szarpniecie struny - rezonans pudła gitary - szorstkość trąbki - zejście basu - wejście kotłów - szerokość sceny czy głębie - itd. - itp.) oczywiście ... jedno nagranie to stanowczo za mało i chciałoby się więcej, jako że czas pozwala to moze po dwa kawałki na głowę? @lpomis ================================================================== Wytłumaczę się o co chodzi z "dobrym dniem" i dlaczego nie mogę teraz decydować o uczestnictwie? bo i tak na zlocie będzie to widoczne. Jestem po udarze mózgu w 2015r, teraz nigdy nie wiem jak będę się czuł dnia następnego, wszelkie zmiany ciśnienia (pogodowe) i pare innych czynników wpływają na każdy dzień z osobna. To, dlatego tak wspominam o lokalizacji dla mnie korzystniejszej, oczywiście postaram się być, ale nie obiecuję. Edytowano 22 maja 2022 przez Bogusław Kożyczkowski 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 11 godzin temu, lpomis napisał: 3. tworzymy całkowicie nową playlistę przeznaczoną na dany zlot, na którą każdy z nas mógłby dodać JEDEN ulubiony utwór To rozwiązanie wydaje mi się najbardziej sprawiedliwe więc swój głos oddaję na opcję nr 3. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Poprosze o link do aktualnej playlisty na Tidalu. Posiadam jakąś starą ze zlotu w Łodzi gdzie jest bodajże 14 utworów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 @Bogusław Kożyczkowski , @kaczadupa Panowie pomyślmy na spokojnie . To już przerabialiśmy , każdy wkleił jeden utwór i zrobiła się spora lista . Mało tego , nasz utwór niekoniecznie może interesować kolegę obok i robi się zamieszanie z wychodzeniem. Dlatego powtarzam. 4 utwory max. Do wcześniejszego przeanalizowania w warunkach domowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 (edytowany) @tomek4446 Ja się dostosuje a to co będę chciał dosłuchać to przywiozę ze sobą lub przywiozę Munich M1T z Qobuz`em na pokładzie. Edytowano 23 maja 2022 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 37 minut temu, tomek4446 napisał: Mało tego , nasz utwór niekoniecznie może interesować kolegę obok i robi się zamieszanie z wychodzeniem. Diapasony i JMRy tak zaczarują, że nie będzie wychodzenia. Moim zdaniem słuchanie czterech utworów miałoby sens, gdyby zamiast nas siedzieli tam redaktorzy Lacki, Kulpa, Stryjecki i Kisiel i na żywo wypowiadali się jak dane paczki grają. Zlot nie powinien być, moim zdaniem, aż tak "krytycznym odsłuchem". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: nasz utwór niekoniecznie może interesować kolegę obok i robi się zamieszanie z wychodzeniem Ale jak będą max 4 utwory, to ja mogę nawet nie wchodzić… Panie wybierz trójkę! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 (edytowany) Jestem otwarty i dostosuję do każdej opcji. Nawet jak będą te tylko 4 utwory to chciałbym wcześniej wiedzieć które to. Edytowano 23 maja 2022 przez Amarok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Muzyczni masochiści z Was są i tyle. Nie wyobrażam sobie słuchania kilku kawałów w kółko przez cały dzień. Jaka w tym przyjemność? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 16 minut temu, Seb napisał: Nie wyobrażam sobie słuchania kilku kawałów w kółko przez cały dzień. Jaka w tym przyjemność? Nikt nie mówi , że przez cały dzień. To są utwory do testów, czyli porównywania prezentowanych kolumn lub elektroniki. jak zaczniemy sobie puszczać co kto chce / tak jak to było dotychczas/ ,to fakt fajna zabawa , ale zapewniam , ze nic z tego nie wyniesiesz. Na koncert życzeń też znajdziemy czas , będziesz mógł posłuchać co będziesz chciał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 (edytowany) Przepraszam, że zabieram głos w tym temacie. Ostatecznie skoro nie będę to nie powienienem. Jednak czy moze ktoś odpowiedzieć na pytanie dotyczące zdjęcia z 17 maja, a dotyczącego urządzenia salonu. Mianowicie - jaki jest sens takiej ilości dyfuzorów na ścianie ZA kolumnami i sprzętem? Absorbery też nie są umieszczone w miejscu w którym powinny być, tylko tam gdzie się najlepeij komponują optycznie. Czy to nie jest przerost formy nad treścią i zwyczajne robienie PR dla salonu? Czy to pomieszczenie jest tak słabe akustycznie , że tego wymaga, zamiast normalnej adaptacji. Coś mi się wydaje , ze tu nie chodzi o akustykę , a zwyczajne pochawlanie się typu ,,zobaczcie co mamy to z butów wyskoczycie,, Obym nie miał racji. Pozdrawiam zlotowiczów jak zwykle. Rega. PS Sam się z siebie śmieję, że tym pytaniem przypominam dwóch zgryźliwców siedzących w loży z Muppet show😄 Edytowano 23 maja 2022 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Ja z przyjemnością dostosuje się do wyboru kolegów. Jeśli jakiś zestaw rzuci mnie na kolana, wtedy w domu będę mógł na swoim odtwarzać te utwory, które słyszałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 @MMarek fajnie będzie się znowu spotkać. Po wizycie u Ciebie żona nadal dziwnie patrzy na ilość sprzętu na szafeczce Dobrze , że chociaż ilość kolumn się zgadza. Ty masz dwie i ja też 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Opcja nr 3 😉 Ale nie będę narzekał na wybór kolegów i się doatosuję 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 Halo organizator @lpomis można poprosić o listę, na której jest więcej jak 13 otworów? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 @soberowy https://tidal.com/playlist/53168a17-344a-4d7d-a62f-e1e62336e587 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 23 maja 2022 Udostępnij Napisano 23 maja 2022 (edytowany) Mnie się podoba pomysł numer 3, gdzie każdy uczestnik spotkania wybiera swój JEDEN utwór. To i tak pewnie daje ponad 10. Ja Bydgoszcz odpuszczam i czekam na termin w @S4Home. Edytowano 23 maja 2022 przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts