Asia Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 To nie przytaszczysz ich na zlot? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Ten wątek to taki chyba trochę na podpuchę jest Każdy ma swoje zdanie i trzeba to uszanować. Można bez końca bić pianę o to kto ma dłuższego ale po co, strata czasu. Potrzebujemy nabyć i stać nas wydać 100kzł na kabel zasilający - ok, zróbmy to. Uważamy, że synergia klamotów załatwia sprawę i sprzęt za 3 kzł wystarczy - super. Szanujmy swoje wybory nawet jak mamy zupełnie odmienne zdanie, doświadczenia, możliwości finansowe, lokalowe itd., itd. Bawmy się naszym hobby, dzielmy swoimi wrażeniami, cieszmy radością Kolegów i Koleżanki Ps. Trzeba wydać tyle, żeby starczyło na Naima 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 15 minut temu, kaczadupa napisał: Trzeba wydać tyle, żeby starczyło na Naima Dobre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Niestety masowo polecany po forach zestaw - pewien szacowny amplituner za około 3k plus pewne niezwykle popularne kolumienki za 2800 i mamy przepis na klapę gra to tak podle że mam wrażenie ze moje 20 letnie logitechy do komputera dają lepszy dźwięk... czyli 6k a gdzie jakieś źródełko? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Z 2 strony jedne z lepszych kolumn jakie słyszałem (a najlepsze jakie w życiu miałem) można kupić za około 2k i mimo że je polecałem chyba kilkadziesiąt razy na forach i nikt się nad tym nawet nie pochylił - lepiej kupić popularny badziew (nie znam sprzedającego, nie widziałem na oczy, nie wiem czy kolumny sprawne i w jakim stanie - wiem tylko że model godny polecenia) https://sprzedajemy.pl/kolumny-quadral-platinum-m35-biale-klodzko-2-0010c9-nr64324752 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Koleżanki i koledzy! Może przejdźcie do kolejnego etapu i zacznijcie proponować konkretne rozwiązania systemowe z krótkim uzasadnieniem dlaczego to i tak oraz za ile. Ustalmy przedział cenowy i kategorie. Sprzęt nowy lub/i używany. Przedział od 5 do 15 tys. pln. Uwzględnijcie zasilanie, przewody, źródło, dac, wzmak, kolumny plus bonus jak zostanie kasa tzn. akcesoria audio i akustyka 😉 Może komuś się taki gotowiec przyda. Przy uzasadnieniu można dopisać do jakiego gatunku, metrażu czy stylu słuchania (głośno/cicho/do kotleta/uniwersalnie). Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 @MariuszZ a nie wydaje Ci się , że każdy zaraz wpisze tu Swój system ? Np. WBA + RME+ ....... 46 minut temu, MariuszZ napisał: Przedział od 5 do 15 tys. pln. A sorry nie doczytałem , odpadam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 9 minut temu, tomek4446 napisał: 54 minuty temu, MariuszZ napisał: Przedział od 5 do 15 tys. pln. A sorry nie doczytałem, odpadam Ja też się nie łapie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Panowie to proponuje mały challange - swoją droga podejrzewam, że mógłby się on przydać wielu osobom na forum, które szukają. A mamy tutaj w dyskusji widzę doświadczonych graczy Zgadzam się z przedmówcami, ze w budżetach do 6 tysięcy kupno nowego sprzętu to wydawanie pieniędzy trochę w bloto bo używany w tej kasie da nam dużo więcej. Tak wiec, macie do wydania na używany sprzęt audio: 1) 2500 zł 2) 4000 zł 3) 6000 zł Trzy takie warianty cenowe. Musicie w tych budżetach kupić na pewno wzmacniać, kolumny, okablowanie. Źródło to Wasz wybór: cd, winyl, streamer. Czy z daciem czy bez. Cel jest jeden - wycisnąć z tych kwot maksimum brzmienia Ciekaw jestem propozycji, a zabawa może być fajna i pożyteczna. Tylko dodajemy do zestawów sprzety w ich obecnej wartości na portalach ogłoszeniowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 12 minut temu, tomek4446 napisał: A sorry nie doczytałem , odpadam Pisałem ogólnie. Uznajmy, że to pierwszy przedział. Twój i Bogusia może być drugi. Powiedzmy od 15 do 50 tys. PLN. Może być? Oczywiście do 5 tys. jak ktoś ma pomysł na taki STARTUP do audio przygody to zachęcam. Potraktujcie to jako zabawę w pomysły wynikające z waszego doświadczenia i wiedzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 6 minut temu, MariuszZ napisał: Powiedzmy od 15 do 50 tys. PLN. No to , to już jawna dyskryminacja , prawda Boguś / @Bogusław Kożyczkowski Ale ok. przejrzę Allegro jak tam teraz z cenami i coś wymyślę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 3 godziny temu, marcinmarcin napisał: Niestety masowo polecany po forach zestaw - pewien szacowny amplituner za około 3k plus pewne niezwykle popularne kolumienki za 2800 i mamy przepis na klapę O jakim zestawie piszesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Ok. mam Nad 3020i Tanbergi TL 5020 Yamaha CDX-890 Razem ok. 4900 zł i gramy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Całkiem niedawno postanowiłem sobie na powrót poskładać audio. Wzmacniacz używka, głośniki jednak nowe, jako CD - stare kino 5.1 Sony ( sam player z DTS-em ). Muzę odtwarzam z kompa. Jak dla mnie gra to ok. I teraz najlepsze : pamiętając (sic) jak "kiedyś" mi grał sprzęt Diory typu wieża, ta z kaseciakiem szufladą, do tego gramofon Bernard. Znajomy okazało się że ma taki sprzęt jeszcze na strychu pożyczyłem to wsio, uruchomiłem... Dokładnie pamiętam jak "brzmiała" płyta na tym zestawie - wtedy cudo... A co teraz? Się załamałem słuchając No nijak nie brzmiało to jak pamiętałem. Podłączyłem sam gramofon pod mój aktualny sprzęt. Podłączyłem kaseciaka - bez różnicy z gramofonem... I co? I nadal załamka. Celowo nie piszę nazw. Chodzi mi o to że ile bym nie wydał kasy na sprzęt to zagra on tak jak słyszę i wydaje mi się że gra. Dopiero kiedy człek zacznie czytać fora dowiaduje się że się ma sprzęt/pokój/ucho do d..y i póki nie wyda worka kasy nic się nie zmieni... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 8 godzin temu, muzofan napisał: Jeżeli małe monitorki plus Marantz to sedno dźwięku to ok. Masz coś do Marantza @Kraft-a? Poczytaj sobie ostatni Kraftest z monitorami YB! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: No to , to już jawna dyskryminacja , prawda Boguś / @Bogusław Kożyczkowski Ale ok. przejrzę Allegro jak tam teraz z cenami i coś wymyślę. Wow! .... chyba przebijam tą granice, coś musze sprzedać 😪 A swoja drogą po długim czasie widzę, że znów ktoś czeka na gotowy przepis ... to tak nie działa. Edytowano 13 listopada 2021 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Ok. mam Nad 3020i Tanbergi TL 5020 Yamaha CDX-890 Razem ok. 4900 zł i gramy. A jeśli ktoś chce używkę, ale jednak mniej vintage-ową? Fajnie by też było, gdyby pojawiły się jakieś linki 🙂. No i może opis jak to razem gra 😝. Edytowano 13 listopada 2021 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Ależ proszę bardzo. Kupujesz dwa głośniki Sonosa i cieszysz się dobrym dźwiękiem. Koszt - 1.600 zł. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 13 minut temu, Asia napisał: Kupujesz dwa głośniki Sonosa i cieszysz się dobrym dźwiękiem. Jak dobrym w stosunku do sprzętu w sygnaturze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 3 minuty temu, Adi777 napisał: Jak dobrym w stosunku do sprzętu w sygnaturze? o właśnie, a gdzie sygnature ustawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 5 minut temu, marcinmarcin napisał: o właśnie, a gdzie sygnature ustawić? Ja nie wiem, bo nie zamierzam z niej korzystać. Nie ma się czym chwalić 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 11 minut temu, Adi777 napisał: Jak dobrym w stosunku do sprzętu w sygnaturze? A widzisz, po wieży Pioneer'a były jak promień słońca - bezproblemowa obsługa, natychmiastowe działanie i przyjemny dźwięk. W gratisie możliwość kalibracji pomieszczenia przy pomocy iPhona. Zatem nasze doznania soniczne są w dużej mierze uzależnione od tego z czym porównujemy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 28 minut temu, Asia napisał: Ależ proszę bardzo. Kupujesz dwa głośniki Sonosa i cieszysz się dobrym dźwiękiem. Koszt - 1.600 zł. Nie wiem ile musi kosztować porządny sprzęt stereo. Mój nie jest najdroższy. Ale fajny jak dla mnie. Miałem ostatnio gości i moja znajoma dosłownie zamknęła oczy i odpłynęła. Czy to jest fajny sprzęt? Gdzie jest radość? Właśnie tu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 1 minutę temu, Inżynier Mamoń napisał: Miałem ostatnio gości i moja znajoma dosłownie zamknęła oczy i odpłynęła. O, też mam takiego kolegę 🙂. A sprzętem mam taki, z którego wiele osób na forum się śmieje 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Proszę pana, ile razy odpłynęliśmy z towarzyszem życia przy Sonosie 🤭😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts