Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 721 tematów w tym forum

• 8 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  1. Vincent 737

• 18 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  2. Vincent cd s2 / densen b400

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  3. Vincent S-3 czy Rotel RCD06?

• 0 odpowiedzi
    • 10,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 936 wyświetleń
  4. Vincent SV-500 do Klipsch

• 5 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  5. Vincent SV-500 wymiana lamp

• 7 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  6. Vintage

• 12 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  7. Vintage HiFi

• 7 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  8. Vintage Radmor Mikrofon

• 0 odpowiedzi
    • 637 wyświetleń
  9. Voice Kraft

• 9 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
  10. voyager 200

• 7 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
  11. Voyager 350 vs Altus 300

• 11 odpowiedzi
    • 20,1k wyświetleń
  12. vsx-329 opnie i usb

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 54 odpowiedzi
    • 15,9k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Rafał, jest jedna rzecz akustycznie zrobiona w tym salonie, moze nie zwróciłeś uwagi, następnym razem spójrz na sufit, za dziurawymi panelami K-G skrywa się wata, nie pamiętam dokładnie czy to było 10 czy 15cm, działa to jak pułapka basowa, poza tym? gra sprzęt nie akustyka a zupełnie inną sprawą (moim zdaniem przez wielu zaniedbana) jest zasilanie DACa.
    • Cześć,  chciałbym kupić używane standy pod głośniki. Gdzieś znalazłem ciekawe, ale mają górną podstawę sporo mniejszą niż podstawa głośnika, mianowicie: 220 x 170 mm. Moje glosniki to Heco Celan Revolution 3, których podstawa jest takim trochę butelkowym trapezem. Głębokość podstawy to 320 mm, natomiast szerokość zmienia się od  215 mm przy froncie, poprzez 240 mm w odległości 1/4 głębokości i zmierza liniowo do końca do 150 mm. Moje pytanie brzmi: czy te standy będą odpowiednie w kontekście ich górnej podstawy do moich głośników? Jak to wygląda w praktyce.  Pozdrawiam, Michał
    • Dolna krawędź TV to 135 cm. i do tej wysokości też zjeżdża ekran do projektora (wysokość do sufitu 2,85) więc jest zawsze podobnie. Do czoła kolumn mam około 3,5 m. ale ekran TV jest oddalony około 3,8 m. więc ja nie odczuwam dyskomfortu bo jest to dość daleko. Zresztą właśnie jest z żoną jej koleżanka i jest włączony TV, więc spytałem czy nie wydaje jej się że ekran jest za wysoko ?Mówi że nawet nie zwróciła na to uwagi 🙂 z tej odległości to jest ruch głową może o 5 mm. od miejsca gdyby był z 0,5 m niżej, no a jak się usiądzie w pozycji "bardzo wygodnej" to praktycznie mógłby być jeszcze wyżej, więc ja  z kolei sobie nie wyobrażam żeby był na szafce, bo szybko by mi wyrosła podwójna broda 🙂 Zdażało mi się nawet  oglądać filmy w sypialni na suficie (projektor) i też było dobrze, więc po prostu " każdemu według potrzeb"
    • Ale raz, że faktycznie duża różnica kwot, a dwa, że gra na wyjeździe. Ciekawe byłoby porównanie D90 z Aresem II (podobna cena) i dwumecz - z rewanżem u Ciebie.   Zdarza się dobra akustyka "zastana". Rozmawialiśmy o tym niedawno z Bogusławem (@Bogusław 66). U p. Romana w wejherowskim Nautilusie można usłyszeć naprawdę kapitalnie brzmiące konfiguracje, mimo, że on tam prawie nic nie zrobił. Jakieś symboliczne ustroje na ścianach i różne kolumny, których obudowy i elementy wytłumienia mogą do pewnego stopnia pracować jak absorbery. Paczki przy odsłuchach są sensownie oddalone od ścian, wymiary podstawy mocno odbiegające od kwadratu, ogólnie sporo przestrzeni i te stare mury najwyraźniej akustycznie lepsze od nowych. I to gra tak, że zazdroszczę.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...