elektron6 Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 Dodajmy do tego oryginalne nagranie na chromówce plus deck z lat 70 tych i mamy wszystko:) Coś pięknego:) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 7 października 2021 Udostępnij Napisano 7 października 2021 13 godzin temu, elektron6 napisał: Lampy 6L6 NEC, ecc83 Toshiba z epoki, nowe olejaki, regeneracja przełączników, ustawienie punktów pracy i test- dźwięk cudowny, jak to gra dołem jaka dynamika a przecież sprzęt ma 60 latek. Coś pięknego Szczególnie że lampy mocy 6L6 . Do tego jak piszesz deck na pewno jest to niepowtarzalne. Używam też decka do słuchania jako podkład, lub na zakrapianych imprezkach . To jest Twoje hobby, czy praca? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 https://www.audiostereo.pl/topic/133471-klub-miłośników-odsłuchów-u-rafała-m/?do=findComment&comment=5369854 Czuwajmy, takie wpisy szybko znikają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 (edytowany) up O ja cież pierdziu. Oni tak na poważnie? Edytowano 8 października 2021 przez Bahzell Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 I że im się tak chce, to jest poza moim pojęciem rozumowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Dnia 6.10.2021 o 22:05, elektron6 napisał: Przyszedł czas na pierwsze odpalenie Sansui AU-111. Lampy 6L6 NEC, ecc83 Toshiba z epoki, nowe olejaki, regeneracja przełączników, ustawienie punktów pracy i test- dźwięk cudowny, jak to gra dołem jaka dynamika a przecież sprzęt ma 60 latek. Coś pięknego Świetny sprzęt! I do tej pięknie wyglądający. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Elektron, 111 zazdroszczę, i jeszcze kilku innych gratów. U mnie rewolucyjne zmiany. Electaglide Ephiphany X i w końcu finalny dobór wtyczek do kabla zasilającego pre ( furu 862) a wtyczki to oyaide schuko 046 i iec 004. Epiphany obciachowy ale to jeden z najlepszych kabli do źródeł ever. Teraz biorę się za akustykę. Next level Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Bardzo ładny. Sylwestrowy taki 😁 Duży WAF pewnie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Chłodzenie woda? 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Raczej ciepła izolacja, żeby mu nie było zimno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Raczej ciepła izolacja, żeby mu nie było zimno. Czyli centralne 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Centralny odkurzacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 1 godzinę temu, Były-Forumowicz napisał: @dorsz Audio Physic Classic 5? Twoje? Jaka reszta zestawu? Ta fotka to z któregoś AS. U mnie rządzi Tannoy 😇 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 10 godzin temu, J W napisał: Bardzo ładny. Sylwestrowy taki 😁 Duży WAF pewnie 😉 U mnie WAF jest bez znaczenia. Też polecam takie podejście. Partnerka lubi gramofon więc jej powiedziałem, że jak chce to może mi kupić. Electa jest rewelacyjna. Pomimo obciachowego wyglądu i Waszego nabijania się 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J W Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 1 godzinę temu, audiowit napisał: Electa jest rewelacyjna. Pomimo obciachowego wyglądu i Waszego nabijania się To takie koleżeńskie żarty podszyte odrobiną zazdrości 😉 Fajnie zobaczyć tu coś nowego, o czym wcześniej się nie wiedziało. Zaglądam w google i rzeczywiście, same poemy na temat tego kabla. No i muszę przyznać, że gdybym go tu nie widział i nie poczytał, to chyba mijając go w sklepie bym przy nim nie przystanął :). Teraz to co innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 3 godziny temu, J W napisał: To takie koleżeńskie żarty podszyte odrobiną zazdrości 😉 Fajnie zobaczyć tu coś nowego, o czym wcześniej się nie wiedziało. Zaglądam w google i rzeczywiście, same poemy na temat tego kabla. No i muszę przyznać, że gdybym go tu nie widział i nie poczytał, to chyba mijając go w sklepie bym przy nim nie przystanął :). Teraz to co innego. Dla mnie był objawieniem. Co prawda są lepsze kable do źródeł ale to już nie te kwoty. No i pełna specjalizacja. Do wzmocnienia kompletnie się nie nadaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Tak z ciekawosci zapytam... logo Castle na wysokotonowce to jakis rodzaj "filcu/pianki"? (Chodzi o to logo "zamku") - bo z zdjecia trudno rozpoznać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doktormun Napisano 15 października 2021 Udostępnij Napisano 15 października 2021 Dzień dobry, cześć i czołem……. Zaglądam tutaj czasami generalnie pooglądać obrazki i muszę przyznać, że super wątek. Właściwie zero awantur oraz ciśnień. Sporo ciekawych sprzętów. Jednym słowem kulturka. Szczególnie bardzo lubię oglądać i podziwiać te stare sprzęty, oczywiście nowoczesne rownież. Widzę, że nawet lampowy Sansui AU-111 z lat 60 się tutaj pojawił. Nigdy nie miałem okazji go posłuchać jak i większości występujących tutaj sprzętów.(słuchałem tylko wersji tego wzmacniacza z 1999 roku). Zatem gratuluję wszystkim ciekawych systemów i tak trzymać. Warto ten wątek pielęgnować. Wiele fotek zamieszczanych tutaj jest można by rzec, bezcennych. To takie archiwum audio się w sumie tworzy. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 15 października 2021 Udostępnij Napisano 15 października 2021 @doktormun wszyscy razem tworzymy to audio archiwum Ja od przyszłego tygodnia będę się bawił taką zabawką. W planach jest konkretny remont i dopracowanie wszystkiego na cacy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 15 października 2021 Udostępnij Napisano 15 października 2021 Prawdopodobnie najlepsze trafa, nawijane ręcznie. Po renowacji może to być tzw czarny koń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 16 października 2021 Udostępnij Napisano 16 października 2021 Może być naprawdę nieźle 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 17 października 2021 Udostępnij Napisano 17 października 2021 Dnia 15.10.2021 o 22:42, Rega napisał: Prawdopodobnie najlepsze trafa, nawijane ręcznie. To ręczne nawijanie, to pic na wodę. Zawsze się nawija maszynką z licznikiem obrotów - z tym że fakt, może być ręczna 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 18 października 2021 Udostępnij Napisano 18 października 2021 Sprzęt z lat 60 tych - gratuluje:) To musi grać dobrze. Trafa fakt nawijane były maszynowo ale zapewne obliczenia były jeszcze "odręczne":) Teraz to liczy program komputerowy i wiemy często jak to jest:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 18 października 2021 Udostępnij Napisano 18 października 2021 6 minut temu, elektron6 napisał: Trafa fakt nawijane były maszynowo ale zapewne obliczenia były jeszcze "odręczne":) Teraz to liczy program komputerowy i wiemy często jak to jest:) Ano właśnie, ja też liczę tylko "pod kreskę", a w bardziej złożonych obliczeniach zdaję się na suwak logarytmiczny. Te wszechobecne, nagminnie mylące się komputery są zmorą naszych czasów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Ciężko sobie dziś wyobrazić funkcjonowanie bez komputerów, ale faktem jest, że dobrze jest kontrolować to co nam wypluwają te nasze cyfrowe liczydła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts