Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@TomekNa co do kierunkowości kabli to kolejna bzdurka do opisu.

Moje 2 RCA grają całkowicie różnie w zależności od kierunku wpięcia i nie ma tu żadnej magii, tylko jest strona podłączenia ekranu. 

Kiedyś parę dni szukałem co mi sie  zepsuło w systemie, jak pomyłkowo  źle wpiąłem RCA 🤪

• 3 weeks later...
Napisano

A teraz coś ekskluzywnego :) klasa A w wykonaniu Pionner końcówka M4 i preamp C3. Końcówka to tylko czyste 30W na kanał…i aż po 8 kapeluszowych tranzystorów kapeluszowych na kanał. Ciepełko jest niczym od lampy:) Gra to naprawdę fanie- dźwięk ciepły z świetnym basem i duża ilością emocji w dźwięku. Preamp moim zdaniem referencyjny jak na tranzystor. Po 2 tygodniach dłubaniny mogę powiedzieć ze było naprawdę warto!

AF78363C-65E0-4AB8-A63D-270C0A8BBE6D.jpeg

04F21AFC-5CC5-434D-99EC-94B93E956AD1.jpeg

FB426157-3434-4BF0-A1DF-24CF890200A9.jpeg

A9D55049-5D4F-443D-9B60-B42C3B5D521A.jpeg

7999E8D6-37DB-42C4-B41F-5B1FFC1DD430.jpeg

EC8D0EA3-C3A6-4555-999D-992944A8CB06.jpeg

Napisano
25 minut temu, lpomis napisał:

agregat pod audio

W pełni popieram. 

Warto wybrać ten ze stabilizacja. Rozważałem taki ruch już dawno wcześniej i nawet puściłem odrębną linie pomiędzy rozdzielnią z bezpiecznikami na piętrze a pomieszczeniem z dostępem do szybu kominowego w piwnicy, kiedyś to było na wyrost a dziś?

Napisano
1 godzinę temu, lpomis napisał:

Sasin mówił, że prądu nie zabraknie to kupiłem sobie agregat pod audio.

Ponieważ benzyna coraz droższa, szukam agregatu na chrust. Na razie mam już torbę :).

Torba.jpg

Napisano
4 godziny temu, lpomis napisał:

Sasin mówił, że prądu nie zabraknie to kupiłem sobie agregat pod audio.

Może być  trochę głośno ... jakiś zrzut tego "chińczyka" do piwnicy by się przydał 😎

Pozdrawiam

Napisano

Panowie najstaszy generator prundu ;)  -> kot zawsze spada na cztery łapy, kanapka posmarowana masłem zawsze spada masłem dół.

Kanapkę posmarowaną masłem mocujemy na grzbiecie kota i zrzucamy to wsio na podłogę = i gotowe ;)

Łomatko ale offtop...

Napisano
9 godzin temu, 1Ender napisał:

Trochę cienizna. Dopiero 5 cm grubości zrobiło różnicę.

A co robi 5cm granitu ? (pomijając podwyższenie poziomu na którym gra wysokotonowiec)

8 godzin temu, J4Z napisał:

Mi brakowało 2cm wysokości

Do czego ?