Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 minuty temu, Rega napisał:

U mnie DMM się nie sprawdziły. Poza tym długo nikt ich nie chciał. Nawet potestowac. Moim zdaniem dla kogoś kto lubi PEŁNE pasmo odtwarzania są zbyt ubogie i nie pomoże tu ładna średnica oraz góra jak również spora scena.

A dopełnienie "tego" dzwieku dobrej klasy układem aktywnym na dole?

Np. Wysoki model rel lub velodyne???

Napisano

Nie wiem, jak mogłoby to zagrać. Nigdy nie miałem suba w stereo. Nie miałem potrzeby takich prób. Mozliwe, że z małymi DMM dałoby to dobre efekty. Po prostu używałem innych zestawów. No, ale nie każdy ma możliwość. 

Napisano (edytowany)

5 minut temu, Chyba Miro 84 napisał:

Z chęcią przeczytałbym "Kraftest" monitor+kilka subwooferow... coś ala pojedynek na "aktywne" niskie "doły" w stereo!

Da sie cos takiego (kiedyś) przeprowadzić?

Raczej myślę o jednym subie. Jeden ma nawet pewne przewagi nad basem z kolumn stereo. Może dałoby się je u mnie wyzyskać.

Edytowano przez Kraft
Napisano (edytowany)
4 minuty temu, JaZz napisał:

A co znaczy wysoki model suba? Nówka za 10k czy wyżej? 

Wysoki model?? Sorry... skrót myślowy. Mialem na mysli odpowiedni do muzyki (nie do kina)

2 minuty temu, Były-Forumowicz napisał:

Teraz to są mini Kreftesty 😉

Tutaj mozna by zrobić wyjątek chyba ;)

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano
4 minuty temu, Amarok napisał:

Ostatnio zastanawiałem się czy mi potrzebny wzmacniacz zintegrowany, może wystarczyłaby tylko końcówka. Temat do przemyślenia. 

U mnie z Cyrusa 8.2 wykorzystuje już końcówkę tylko, jak się trafi jakaś ciekawa końcówka w rozsądnej cenie, pewnie łyknę

Napisano

@Redakcja AUDIO , @RoRo i reszta towarzystwa forumowego. Uprzejmie informuję , iż zacząłem drążyć temat wiosennego spotkania w moim mieście / Łódź/ i łatwo nie jest. Top HI-FI dysponuję salką na max . 6 osób pod warunkiem , że cztery stoją , bo jest mała kanapka :)Dzwoniłem do Q21 i co prawda pokój odsłuchowy jest większy / ok.27m2/, ale z siedzeniami może być problem. Mam napisać mailla do właściciela. Orientowałem się jak wygląda sprawa wynajęcia sali konferencyjnej w hotelu. Nie jest to też takie proste , bo w weekendy mają wesela , stypy itd. , trzeba by w zasadzie już się określić , terminy mają napięte jak .... :) Koszt niemały , średnio 800 zł doba , bez niczego , herbatka we własnym zakresie , czytaj w restauracji hotelowej. Mam jeszcze jedno miejsce w zanadrzu , ale na razie nie mogę się dodzwonić. Będę informował na bieżąco. Co Wy na to ?

Napisano (edytowany)
43 minuty temu, tomek4446 napisał:

@Redakcja AUDIO , @RoRo i reszta towarzystwa forumowego. Co Wy na to ?

Ja myślę, że skoro była "edycja jesienna" to może warto zrobić "edycję zimową". Są ferie, jakieś tam urlopy. Ja bardzo chętnie spotkam się z tak sympatycznymi ludźmi 🙂. A jeśli będzie trzeba moge dowieźć też krzesła. 

Edytowano przez seba3002
Napisano (edytowany)

@tomek4446 - fajnie, że robisz już jakieś wstępne rozeznanie. Doceniam. Jeśli miałaby być teraz Łódź i jeśli już na tym etapie są problemy z miejscówkami to może warto uderzyć w pierwszej kolejności do Hornowego Audio Forum? Zdaję sobie sprawę, że w takim wypadku dużym minusem jest sprzęt dostępny u dystrybutora, który już przecież częściowo poznaliśmy. Tutaj konieczny byłby większy wkład samych uczestników :)

Sale konferencyjne to też nie jest zły pomysł. W ich przypadku problemem może być jednak akustyka. Tak tylko głośno myślę - może wynajem mieszkania, apartamentu na całą dobę byłoby najlepszym rozwiązaniem (po uzgodnieniu charakteru imprezy z samym właścicielem)? Ma to wiele plusów.

Jeśli chodzi o termin to szczerze mówiąc ja też nie mam nic przeciwko edycji zimowej.

Edytowano przez lpomis
Napisano
20 godzin temu, seba3002 napisał:

Będzie ciężko 🙂.

20 godzin temu, Marek Muszyński napisał:

Czy niedostępne? Właśnie napisałem do Q21. Zobaczymy jutro, co odpowiedzą.

Dla informacji, gdyby ktoś chciał wypożyczyć w Q21.

"Dali Rubicon 2 to kolumny, które ściągamy od dystrybutora pod indywidualne zamówienie. Nie mamy ich w wersji ekspozycyjnej, do odsłuchu".

TSZa dalej grać na B&W :)

Napisano
3 godziny temu, seba3002 napisał:

jakieś tam urlopy.

Co to jest kurna " urlop" ??? :) 

49 minut temu, audiowit napisał:

Profesjonalne sale konferencyjne często mają adaptację akustyczną.

Jutro dzwonię do Best Audio. Oni o salach konferencyjnych wiedzą wszystko.

Napisano
20 godzin temu, seba3002 napisał:

Ja myślę, że skoro była "edycja jesienna" to może warto zrobić "edycję zimową". Są ferie, jakieś tam urlopy. Ja bardzo chętnie spotkam się z tak sympatycznymi ludźmi 🙂. A jeśli będzie trzeba moge dowieźć też krzesła. 

Popieram, tym razem na pewno się pojawię. 

Napisano (edytowany)
16 godzin temu, Asia napisał:

Łódź hotel DoubleTree by Hilton - sala konferencyjna F

Wygląda ciekawie, ale jest troszkę duża - ma 45 metrów. Tutaj podgląd:

https://goo.gl/maps/8A7bHJrYG36k3DYZ9

A tutaj lista wszystkich dostępnych sal w obiekcie:

https://www.doubletreelodz.pl/konferencje-eventy/centrum-konferencyjne

/edit

Kurczę, ta sala F faktycznie wygląda zacnie. Metrażowo troszkę duża, ale układ, wyposażenie eleganckie. Trzeba zadzwonić i zapytać o szczegóły.

Edytowano przez lpomis
Napisano

Właśnie otrzymałem telefon od Pana Łukasza z TOP HI FI Łódź , iż wyraża wstępnie zgodę na organizację naszego spotkania wiosną. Salka mała, ale na siłę ponoć jednak 10 osób wejdzie. W przyszłym tygodniu umówiliśmy się , że zajrzę i dogadamy szczegóły.