tomek4446 Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 34 minuty temu, Asia napisał: A wszystko to zawiera (nieco zdezawuowane) określenie: solidarność. Liczę na to. No cóż , za to co zrobiła współczesna solidarność ,ikonie jakim była Solidarność nie daruje. Dla mnie Solidarność przestała być związkiem zawodowym w momencie gdy sięgnęła po władzę. Bo to chyba nie jest normalne jak związek zawodowy statutowo zobowiązany do obrony pracownika zaczyna rządzić krajem. To niby przed kim ma go bronić , przed sobą ? A'propos gdzie jest , duda ? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Ludzie mają niestety / włącznie ze mną / skłonności do rewanżu i najlepiej jak by był krwawy / patrz większość rewolucji/ Tak jest. Od siebie dodam, że miałem w życiu kilka marzeń i większość się spełniła. Nie spełniły się dwa. Pierwsze dotyczy brzmienia mojego systemu. Drugie - buldożerów na kupie gruzów przy Woronicza 17. Nie jestem chciwy. Audio mogę odpuścić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 2 godziny temu, Rafał S napisał: @jale Akurat na tym forum głosujący na PiS (jeśli faktycznie nań głosują) są w zdecydowanej mniejszości i absolutnie nie prezentują postawy o jakiej piszesz. @marcinmarcin, @soberowy czy @Fafniak sprzeciwiają się tylko czarno-białemu ujęciu sprawy, punktują słabości obozu opozycji i wcześniejsze wpadki rządu PO. I jeśli o to chodzi, to trudno im nie przyznać racji. Różnimy się raczej we wnioskach. Tzn. większość z nas tutaj uważa, że bez względu na wyżej wymienione to wciąż jest przepaść w porównaniu z PiS-em, szczególnie jego populizmem, deptaniem demokracji i agresywną retoryką. Ale nie wrzucajmy wszystkich o odmiennych poglądach do jednego worka. Nie mam problemu, żeby rozmawiać z ludźmi, którzy głosują na PiS, jeśli tylko robią to z niechęcią, upatrując w nich mniejsze zło (sam na podobnej zasadzie od lat wybieram PO, teraz KO). Natomiast nie jestem w stanie komunikować się z osobami podzielającymi partyjną narrację Kaczyńskiego i akceptującymi pisowskie metody walki z oponentami. Nie jest tajemnicą, że w tym roku głosowałem na PSL Odnośnie krytykowanej tu przez niektórych polityki socjalnej pis Czy doradca pana Tuska kłamie ? 32 minuty temu, tomek4446 napisał: Liczę na to. No cóż , za to co zrobiła współczesna solidarność ,ikonie jakim była Solidarność nie daruje. Dla mnie Solidarność przestała być związkiem zawodowym w momencie gdy sięgnęła po władzę. Bo to chyba nie jest normalne jak związek zawodowy statutowo zobowiązany do obrony pracownika zaczyna rządzić krajem. To niby przed kim ma go bronić , przed sobą ? A'propos gdzie jest , duda ? Duda, prezydent RP. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 27 minut temu, soberowy napisał: Duda, prezydent RP Nie , ten drugi szef solidarności. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 A wracając do wyborów: jak sądzicie, kogo Mastalarek wskaże jako potencjalnego premiera? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 4 minuty temu, Rafał S napisał: A wracając do wyborów: jak sądzicie, kogo Mastalarek wskaże jako potencjalnego premiera? A kto jest kurna Mastalarek ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 25 minut temu, tomek4446 napisał: Nie , ten drugi szef solidarności. Piotr. A takie ładne imię. 17 minut temu, Rafał S napisał: A wracając do wyborów: jak sądzicie, kogo Mastalarek wskaże jako potencjalnego premiera? Zakładam, że to dopiero początek kontredansa. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 2 godziny temu, tomek4446 napisał: A'propos gdzie jest , duda ? Piotr Duda: Jesteśmy przygotowani na każdą ewentualność, łącznie z wojną na ulicy. Czyżby Kacperek straszył? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jale Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 4 godziny temu, tomek4446 napisał: I po co to ? Znasz @marcinmarcin ? Ja poznałem. Czym się różnisz tymi bezpodstawnymi atakami na człowieka od politruków pisu ? Różnię się wszystkim. Np. nie mam obsesji na Punkcie Tuska i PO. Nie wypowiadam się pogardliwie o innych ludziach. Nie głosuję na Mejzę. I wielu innych rzeczy nie robię. Jeżeli wystartujesz na prezydenta, to masz mój głos👍🍺 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 A ja uważam że brak wykształcenia powoduje że żremy się między sobą i pozwalamy sterować. Nie po to PZPR promował kult pracy abyś się uczył, ciemnotę się łatwo prowadzi. Człek kształcony zadaje pytania, jest ciekaw dokąd to go prowadzą i dlaczego tam... Dziś nadal czarnko to widzę bo mimo upłyniętego pół wieku dzieje się to samo - jak łatwo skłócić ciemniaków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 1 godzinę temu, jale napisał: Jeżeli wystartujesz na prezydenta, to masz mój głos Dzięki !!! Tak na szybko policzyłem , to chyba już mam więcej głosów, niż duda w ostatnich prezydenckich Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 Zauważyliście, że już od kilku stron wpisy nie mają związku z tytułowymi ośmioma gwiazdkami ? Jest wiele wartościowych treści, zwłaszcza spod palców tomka4446, może warto przenieść to do nowego wątku o bardziej stosownym tytule? 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 (edytowany) 26 minut temu, gienas napisał: Człek kształcony zadaje pytania, jest ciekaw dokąd to go prowadzą i dlaczego tam... Jest coś jeszcze ,co wg. mnie jest ponadczasowe, a mianowicie Marksa " byt kształtuje świadomość ". Na to postawił pis budując elektorat i na tym samym się przejechał. Zabetonowali ludzi biednych poprzez kasę / emeryci , rodziny wielodzietne/. Nie wpadli jednak na to , że dla młodego pokolenia , wychowanego w czasach , gdzie wszystko jest na półkach ,tak ważne będzie poczucie wolności podróżowania. To już inna świadomość , inne wartości się liczą , Bóg , Honor , Ojczyzna ,to już za mało. Ci ludzie poznali Europę , znają języki obce , nie łykają już tekstów o zgniłym zachodzie. Pis nie wierzył , że pójdą na wybory , i się przeliczył. 20 minut temu, DiBatonio napisał: może warto przenieść to do nowego wątku o bardziej stosownym tytule? Ja bym się wstrzymał. Wczoraj niedaleko mnie pojawiło się coś takiego. Warto już sprawdzić kto się podpisał na zamówieniu tych banerów , jaka księgowa z imienia i nazwiska to puściła. Chociaż ? Z drugiej strony na to patrząc może się przydać jak coś do listu gończego Edytowano 20 października 2023 przez tomek4446 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 (edytowany) Polecam... Edytowano 20 października 2023 przez DiBatonio Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 Aktualna wokanda Trybunału Przyłębskiej. Żadnych planowanych terminów posiedzeń. Ile nas te pisowskie darmozjady kosztują? 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 (edytowany) 4 minuty temu, Kraft napisał: Aktualna wokanda Trybunału Przyłębskiej. Zasłużona w pełni przyczyna upadku (jedna z wielu zresztą) 👍 Edytowano 20 października 2023 przez marcinmarcin Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 (edytowany) Sędziowie zarabiają około 30 tys. brutto, a Przyłębska 40. W przyszłym roku dostaną jeszcze po kilka tysięcy więcej. Edytowano 20 października 2023 przez maxredaktor Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 W 2021 r. Trybunał Przyłębskiej wydał 18 wyroków. W 2022 r jeszcze mniej - 14. Dla porównania średnia z lat przed zainstalowaniem się tam pisowców to 70 wyroków. 9 minut temu, maxredaktor napisał: Sędziowie zarabiają około 30 tys. brutto, a Przyłębska 40. W przyszłym roku dostaną jeszcze po kilka tysięcy więcej. Praca marzeń. I wystarczy tylko magisterka! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 Dziś w "Szkle kontaktowym" niszczarka w użyciu. 😄😄😄😄 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 1 godzinę temu, Kraft napisał: W 2021 r. Trybunał Przyłębskiej wydał 18 wyroków. W 2022 r jeszcze mniej - 14. Dla porównania średnia z lat przed zainstalowaniem się tam pisowców to 70 wyroków. Praca marzeń. I wystarczy tylko magisterka! Nie zapominaj o umiejętnościach kulinarnych Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 8 godzin temu, tomek4446 napisał: Nie , ten drugi szef solidarności. A mnie intryguje gdzie jest teraz Fabian Duda, bo nauczycieli miał niewątpliwie najlepszych! 😎 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 7 godzin temu, maxredaktor napisał: Nie zapominaj o umiejętnościach kulinarnych A już chciałem aplikować Akurat o prokuraturę i sędziów się nie martwię. Rozmawiałem z zięciem / adwokat/ i już chodzą słuchy , że będą im zlecać przygotowanie wokand , bo prokuratura się nie wyrobi tyle tego będzie. Prokuratorzy zacierają ręce , bo robota będzie łatwa i przyjemna. Pis sam sobie napisał akt oskarżenia , normalnie luzik na rozprawach Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Ten gość naprawdę niczego nie kuma. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jaroslaw-kaczynski-o-wyborach-popelnilismy-bledy-takie-jest-zycie/svtpfj9,79cfc278 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Ten gość to właśnie jego elektorat ciemny i betonowy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 "A wystarczyło nie kraść " - Beata Szydło 😂 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts