DiBatonio Napisano 23 lutego 2024 Napisano 23 lutego 2024 23 godziny temu, Rega napisał: Jest też regulacja kąta pochylenia wobec odległości od słuchacza Po wysokości gwintu, to ten maksymalny kąt już chyba nie dla słuchacza 🤭 Odpisz, cytując
Rega Napisano 23 lutego 2024 Napisano 23 lutego 2024 (edytowany) Zawsze można uciąć te śruby , ale jakoś mi szkoda. Niech sobie będą i stanowią element dizajnu. Mozliwe , ze będą pomalowane na czarno. Będą się komponowały ze skrzyniami szerokopasmowców. @terracan1929 też mi się nie chce. Siły to miałem. Kiedyś. A poza tym normalnie pracuję do 15. Sytuację ratuje to, ze pokój odsłuchowy i warsztat ze sobą sąsiadują. Robiąc coś w warsztacie można jednym uchem czegoś słuchac. @Dedal ma rację. Moi sąsiedzi to po obu stronach. Z lewa i z prawa. Góra jest moja🙂 Dziś pierwsze lakierowanie. Edytowano 23 lutego 2024 przez Rega 8 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 24 lutego 2024 Napisano 24 lutego 2024 16 godzin temu, Rega napisał: Dziś pierwsze lakierowanie. Pięknie 👌 Odpisz, cytując
Rega Napisano 25 lutego 2024 Napisano 25 lutego 2024 Relacji cd. Pozostało do zrobienia okablowanie. @Kraft może jednak nie będzie aż tak beznadziejnie😉 i jakiś amerykański milioner się zdecyduje. 11 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 25 lutego 2024 Napisano 25 lutego 2024 Muszę przyznać że wygląd te "paczki" mają Zacny 👍 kawał dobrej roboty. Szacun. Ps: ta "czerń" to mat? Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 25 lutego 2024 Napisano 25 lutego 2024 3 godziny temu, Rega napisał: Relacji cd. Pozostało do zrobienia okablowanie. @Kraft może jednak nie będzie aż tak beznadziejnie😉 i jakiś amerykański milioner się zdecyduje. Mistrz, to mało powiedziane. Sorki za zwłokę, ale teraz zczailem na co patrze 😀 1 Odpisz, cytując
Karol64208 Napisano 26 lutego 2024 Napisano 26 lutego 2024 13 godzin temu, Rega napisał: Relacji cd. Pozostało do zrobienia okablowanie. nie da się ocenić tej pracy, poza skalą🙂. Możesz przypomnieć jakimi parametrami to cacko będzie dysponować. Pozdr. Odpisz, cytując
Rega Napisano 26 lutego 2024 Napisano 26 lutego 2024 (edytowany) Cześć! Są różne zestawy, czyli z róznymi komponentami. W tym wypadku będzie to Skrzynia z szerokopasmowcem: 100W/8 ohm/ 103 dB, głosnik 16 cali. Waga 7,5 kg. Magnes Alnico. Horn; 80W/8ohm/108 dB Odcięcie na ok 4kHz. Pasmo przenoszenia 40Hz-20 kHz zestaw. Tyle wiem. A jak zagra, to się okaże. Edytowano 26 lutego 2024 przez Rega Odpisz, cytując
Rega Napisano 26 lutego 2024 Napisano 26 lutego 2024 (edytowany) @Chyba Miro 84 Tak to mat. Nazywa się zamszowa czerń i do najtańszych nie należy. https://allegro.pl/oferta/farba-do-mebli-newcolours-200-ml-zamszowa-czern-13394881414 Fornirowane palisandrem i lakierowane lakierem matowym trzykrotnie. Powierzchnia - satyna. Listwy krawędziowe drewniane (czarne). Śruby i nakrętki hornów bukowe. Myślę, że to tyle co mogę powiedzieć. Dla przypomnienia kilka zdjęć ze stanu w jakim zakupiłem. Wyglądały ja gdyby były ogryzione przez bobry. Dla niedowiarków zachowałem w nienaruszonym stanie powierzchnie dolne. Tuby hornów 511B lekko poprawione farbą matową. Dodatkowo zrobiłem platformy na kółkach ze sklejki brzozowej 18mm. Skrzynki hornów ze sklejki brzozowej oraz sklejki paulownia, w celu zmniejszenia wagi i tak ciężkich grzmotów. Edytowano 26 lutego 2024 przez Rega 1 3 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 26 lutego 2024 Napisano 26 lutego 2024 3 godziny temu, Rega napisał: Tak to mat. Elegancko 👍 No to już wiem, że na "żywo" bankowo wygladaja lepiej, niz na zdjeciu. 👍 Odpisz, cytując
elektron6 Napisano 4 marca 2024 Napisano 4 marca 2024 Piecyki GM70 dostały drugi „fabryczny” preamp jest bardzo dobrze, tylko słuchać. No i przewody zasilania od Romana, super! 9 Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 marca 2024 Napisano 4 marca 2024 (edytowany) Mam nadzieję, że przy następnych odwiedzinach będę mógł posłuchać. Pięknie to świeci👍.U mnie też trochę zmian w zasilaniu i .... kilka godzin szukania przyczyny brumu w lampie. Na szczęście przyczyna okazała się bardzo prozaiczna. Odlutowany przewód masy. Chętnych do posłuchania zapraszam. Jestem przygotowany😉 (ostatnie zdjęcie) Edytowano 4 marca 2024 przez Rega 6 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 4 marca 2024 Napisano 4 marca 2024 Rega-pięknie wyszła ta odbudowa skrzyń i ogólnie Twoje nowe kolumny! Nie ma to jak sok jabłkowy... i ogólnie owoce w różnym stopniu fermentacji 😜 A przede wszystkim zacny sprzęt i gospodarz 👍 Pozdrawiam Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 @Rega coś tak skromnie raczysz nas tu tymi zdjęciami, pokaż plan ogólny bo wyszło zaj…cie… Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 (edytowany) Szanowni Koledzy! Kolumny graja pięknie z lampą ( do której były wyprodukowane) oraz równie pięknie i bardzo mocno (104 dB) z tranzystorem (który dopiero wchodził na szerszą skale, do produkcji sprzetu masowego, kiedy były wyprodukowane.) Nie umiem poetycko opisywac dżwięku i nie będę tego robił. Wolę ,,kleić skrzynki,, Chętnych do posłuchania zapraszam i ugoszcze w mojej piwnicy. Najchętniej w lipcu ,kiedy będę miał urlop, ale w większość weekendów też jestem do dyspozycji. Pozdrawiam. Edytowano 5 marca 2024 przez Rega 10 9 Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 (edytowany) Kolego @Marcysko - i po co ten obłudny wpis? Zainteresowani znają Twój punkt widzenia. Właśnie dzieki Tobie nie będzie więcej zdjęć i opisów. Pozdrawiam. Edytowano 5 marca 2024 przez Rega Odpisz, cytując
gienas Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 1 godzinę temu, Rega napisał: Kolego @Marcysko - i po co ten obłudny wpis? Zainteresowani znają Twój punkt widzenia. Właśnie dzieki Tobie nie będzie więcej zdjęć i opisów. Pozdrawiam. Fotki ładnego sprzętu wstawiasz to i zazdrość gościa gryzie dodaj gostka do ignora i wsio... Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 @Rega posłuchał by kurczaki :). Ciekawe czy zostaną, z lampą mówisz Roman lepiej grają? Jak kwestia góry wypada z takich tub? Często tubowym głośnikom przypisuje się krzykliwość, jak to tak prawdziwie się przedstawia? Jak kwestia takiej kubatury w Twoim pomieszczeniu? Styl Japoński ;). Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 @Wing0 Odpowiedż na PW. KAŻDEMU zainteresowanemu odpowiem na PW. Jednemu nie odpowiem😁 Odpisz, cytując
Kw202 Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 Dnia 13.02.2024 o 18:34, Wing0 napisał: Heheh ja tak mam z klasą D. Próbowałem 4 końcówek i ni wała mimo różnych pre mi to nie gra, a wielu osoba pasuje super... Są gusta i guściki. My mamy chyba guścik 😜 Mam podobnie, ale dzięki tym eksperymentom poznałem dźwięk lampy i się zakochałem w nim 😉 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 5 marca 2024 Napisano 5 marca 2024 6 godzin temu, Rega napisał: Kolumny graja pięknie z lampą Cieszy mnie, że są pasjonaci doświadczający muzycznych wrażeń nie idąc na skróty. Taki zestaw stereo z lampowym wzmacniaczem i wysokoefektywnymi kolumnami to moje klimaty. Ciekawe jakby wypadły te piękne "potworki" ze słabszą lampą tak jak mój SET trzywatowy na duotriodach 6C4C. Może kiedyś sprawdzimy? Gratuluję doskonałej roboty 👍 Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Recommended Posts