DiBatonio Napisano 23 lutego Udostępnij Napisano 23 lutego 23 godziny temu, Rega napisał: Jest też regulacja kąta pochylenia wobec odległości od słuchacza Po wysokości gwintu, to ten maksymalny kąt już chyba nie dla słuchacza 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 23 lutego Udostępnij Napisano 23 lutego Sąsiad z piętra też słuchacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 lutego Udostępnij Napisano 23 lutego Ale nie w domku 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 lutego Udostępnij Napisano 23 lutego (edytowany) Zawsze można uciąć te śruby , ale jakoś mi szkoda. Niech sobie będą i stanowią element dizajnu. Mozliwe , ze będą pomalowane na czarno. Będą się komponowały ze skrzyniami szerokopasmowców. @terracan1929 też mi się nie chce. Siły to miałem. Kiedyś. A poza tym normalnie pracuję do 15. Sytuację ratuje to, ze pokój odsłuchowy i warsztat ze sobą sąsiadują. Robiąc coś w warsztacie można jednym uchem czegoś słuchac. @Dedal ma rację. Moi sąsiedzi to po obu stronach. Z lewa i z prawa. Góra jest moja🙂 Dziś pierwsze lakierowanie. Edytowano 23 lutego przez Rega 8 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 24 lutego Udostępnij Napisano 24 lutego 16 godzin temu, Rega napisał: Dziś pierwsze lakierowanie. Pięknie 👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 lutego Udostępnij Napisano 25 lutego Relacji cd. Pozostało do zrobienia okablowanie. @Kraft może jednak nie będzie aż tak beznadziejnie😉 i jakiś amerykański milioner się zdecyduje. 11 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 25 lutego Udostępnij Napisano 25 lutego Muszę przyznać że wygląd te "paczki" mają Zacny 👍 kawał dobrej roboty. Szacun. Ps: ta "czerń" to mat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 25 lutego Udostępnij Napisano 25 lutego 3 godziny temu, Rega napisał: Relacji cd. Pozostało do zrobienia okablowanie. @Kraft może jednak nie będzie aż tak beznadziejnie😉 i jakiś amerykański milioner się zdecyduje. Mistrz, to mało powiedziane. Sorki za zwłokę, ale teraz zczailem na co patrze 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego 13 godzin temu, Rega napisał: Relacji cd. Pozostało do zrobienia okablowanie. nie da się ocenić tej pracy, poza skalą🙂. Możesz przypomnieć jakimi parametrami to cacko będzie dysponować. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego (edytowany) Cześć! Są różne zestawy, czyli z róznymi komponentami. W tym wypadku będzie to Skrzynia z szerokopasmowcem: 100W/8 ohm/ 103 dB, głosnik 16 cali. Waga 7,5 kg. Magnes Alnico. Horn; 80W/8ohm/108 dB Odcięcie na ok 4kHz. Pasmo przenoszenia 40Hz-20 kHz zestaw. Tyle wiem. A jak zagra, to się okaże. Edytowano 26 lutego przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego (edytowany) @Chyba Miro 84 Tak to mat. Nazywa się zamszowa czerń i do najtańszych nie należy. https://allegro.pl/oferta/farba-do-mebli-newcolours-200-ml-zamszowa-czern-13394881414 Fornirowane palisandrem i lakierowane lakierem matowym trzykrotnie. Powierzchnia - satyna. Listwy krawędziowe drewniane (czarne). Śruby i nakrętki hornów bukowe. Myślę, że to tyle co mogę powiedzieć. Dla przypomnienia kilka zdjęć ze stanu w jakim zakupiłem. Wyglądały ja gdyby były ogryzione przez bobry. Dla niedowiarków zachowałem w nienaruszonym stanie powierzchnie dolne. Tuby hornów 511B lekko poprawione farbą matową. Dodatkowo zrobiłem platformy na kółkach ze sklejki brzozowej 18mm. Skrzynki hornów ze sklejki brzozowej oraz sklejki paulownia, w celu zmniejszenia wagi i tak ciężkich grzmotów. Edytowano 26 lutego przez Rega 1 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 lutego Udostępnij Napisano 26 lutego 3 godziny temu, Rega napisał: Tak to mat. Elegancko 👍 No to już wiem, że na "żywo" bankowo wygladaja lepiej, niz na zdjeciu. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca Piecyki GM70 dostały drugi „fabryczny” preamp jest bardzo dobrze, tylko słuchać. No i przewody zasilania od Romana, super! 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca (edytowany) Mam nadzieję, że przy następnych odwiedzinach będę mógł posłuchać. Pięknie to świeci👍.U mnie też trochę zmian w zasilaniu i .... kilka godzin szukania przyczyny brumu w lampie. Na szczęście przyczyna okazała się bardzo prozaiczna. Odlutowany przewód masy. Chętnych do posłuchania zapraszam. Jestem przygotowany😉 (ostatnie zdjęcie) Edytowano 4 marca przez Rega 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca Rega-pięknie wyszła ta odbudowa skrzyń i ogólnie Twoje nowe kolumny! Nie ma to jak sok jabłkowy... i ogólnie owoce w różnym stopniu fermentacji 😜 A przede wszystkim zacny sprzęt i gospodarz 👍 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 4 marca Udostępnij Napisano 4 marca I jak tu się nie wprosić 😀. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca @Rega coś tak skromnie raczysz nas tu tymi zdjęciami, pokaż plan ogólny bo wyszło zaj…cie… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca (edytowany) Szanowni Koledzy! Kolumny graja pięknie z lampą ( do której były wyprodukowane) oraz równie pięknie i bardzo mocno (104 dB) z tranzystorem (który dopiero wchodził na szerszą skale, do produkcji sprzetu masowego, kiedy były wyprodukowane.) Nie umiem poetycko opisywac dżwięku i nie będę tego robił. Wolę ,,kleić skrzynki,, Chętnych do posłuchania zapraszam i ugoszcze w mojej piwnicy. Najchętniej w lipcu ,kiedy będę miał urlop, ale w większość weekendów też jestem do dyspozycji. Pozdrawiam. Edytowano 5 marca przez Rega 10 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca (edytowany) Kolego @Marcysko - i po co ten obłudny wpis? Zainteresowani znają Twój punkt widzenia. Właśnie dzieki Tobie nie będzie więcej zdjęć i opisów. Pozdrawiam. Edytowano 5 marca przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca Ludzie się nie zmieniają 🤷🏿♂️ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca 1 godzinę temu, Rega napisał: Kolego @Marcysko - i po co ten obłudny wpis? Zainteresowani znają Twój punkt widzenia. Właśnie dzieki Tobie nie będzie więcej zdjęć i opisów. Pozdrawiam. Fotki ładnego sprzętu wstawiasz to i zazdrość gościa gryzie dodaj gostka do ignora i wsio... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca @Rega posłuchał by kurczaki :). Ciekawe czy zostaną, z lampą mówisz Roman lepiej grają? Jak kwestia góry wypada z takich tub? Często tubowym głośnikom przypisuje się krzykliwość, jak to tak prawdziwie się przedstawia? Jak kwestia takiej kubatury w Twoim pomieszczeniu? Styl Japoński ;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca @Wing0 Odpowiedż na PW. KAŻDEMU zainteresowanemu odpowiem na PW. Jednemu nie odpowiem😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca Dnia 13.02.2024 o 18:34, Wing0 napisał: Heheh ja tak mam z klasą D. Próbowałem 4 końcówek i ni wała mimo różnych pre mi to nie gra, a wielu osoba pasuje super... Są gusta i guściki. My mamy chyba guścik 😜 Mam podobnie, ale dzięki tym eksperymentom poznałem dźwięk lampy i się zakochałem w nim 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 5 marca Udostępnij Napisano 5 marca 6 godzin temu, Rega napisał: Kolumny graja pięknie z lampą Cieszy mnie, że są pasjonaci doświadczający muzycznych wrażeń nie idąc na skróty. Taki zestaw stereo z lampowym wzmacniaczem i wysokoefektywnymi kolumnami to moje klimaty. Ciekawe jakby wypadły te piękne "potworki" ze słabszą lampą tak jak mój SET trzywatowy na duotriodach 6C4C. Może kiedyś sprawdzimy? Gratuluję doskonałej roboty 👍 Pozdrawiam. M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts