audiowit Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Avangarde wymagają dobrej akustyki. Słuchałem ich kiedyś w pomieszczeniu z kamienia i szkła i mimo, że napędzał je wzmacniacz lampowy, była tragedia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Podczas wielu prezentacji Avantgarde grało na dużo większych powierzchniach - np. w trakcie Audio Show w sali na parterze w hotelu Radisson Blue (Sobieski) to było coś w okolicach 100m kwadratowych, i w takich warunkach rzeczywiście zagrało 🙂 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Ja słuchałem w domu prywatnym, salon jakieś 60-70m ale bez adaptacji. Typowy dom za kupę szmalu ale jak często tu bywa meble minimum, żadnych zasłon. Na AVS grały lepiej zdecydowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 1 godzinę temu, RoRo napisał: Usunąłem kilkanaście ostatnich wpisów - lepiej chyba usunąć wpisy zamiast usuwać/upominać użytkowników... A dlaczego została usunieta rozmowa Moja i audiowit-a na ciekawy temat? Teraz czytajacy nie dowiedzą sie co było dalej... 😔 Mogłeś przecież usunąć tylko zaczepki audiowita w kierunku Dedal75 i KrólKiczu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 19 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: A dlaczego została usunieta rozmowa Moja i audiowit-a na ciekawy temat? Bo zastosowano metodę " skoczka" szachowego przy usuwaniu i akurat miałeś pecha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Pecha to mają czytelnicy którzy nie zdążyli zrobić "screenshotów"! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Na prośbę @RoRojak odbierałem dzisiaj swój szalik to cyknalem foty wybranych sprzętów ze zlotu. Akurat grały w wiekszej salce heritage, ale z accuphasem i powiem Wam, ze było dużo lepiej niż, gdy my je ocenialiśmy. Powiem nawet, ze było super. Ale chyba nadal bardziej podobają mi się 40-ki 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 No szkoda, że Ayon CD35 HiFi nie załapał się na "pełne" zdjęcie, wypuszczono tylko 50 szt. na cały Swiat a w Polsce tylko pare sztuk i łatwiej zobaczyć całą resztę sprzętu niż tego CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 Trzeba przyznać, że @mateolo2zdecydowanie lepiej fotografuje niż filmuje 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 marca 2023 Udostępnij Napisano 1 marca 2023 8 godzin temu, mateolo2 napisał: Akurat grały w wiekszej salce heritage, ale z accuphasem i powiem Wam, ze było dużo lepiej niż, gdy my je ocenialiśmy. Powiem nawet, ze było super. Ale chyba nadal bardziej podobają mi się 40-tki. A co Ci się bardziej podobało w S40 w porównaniu z Heritage Special?? Wygląd, podbity bas czy może szczegółowa góra pasma? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haleem Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 S40 w mojej opinii grały milej dla ucha, średnica i góra ok, a basik jak na takie maluchy zacny. Ciekawy byłbym testu @Kraft tych kolumienek. może wrócę do Nautilusa, żeby posłuchać clasiców, za późno zabraliśmy się za ruchy w kolumnach największym mankamentem był brak streamingu w 2 salach, nauczka na przyszłość, żeby wozić zestaw testowy cd ze sobą 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 4 godziny temu, haleem napisał: największym mankamentem był brak streamingu w 2 salach, nauczka na przyszłość, żeby wozić zestaw testowy cd ze sobą 😉 A przecież pisałem kilka razy przed rozpoczęciem zlotu , że będą odtwarzacze CD: - odtwarzacz CD/SACD model DP-570 w dużej sali (razem z integrami Accuphase) - AYON CD-35 High Fidelity Edition w salach odsłuchowych ... i że warto wziąć własne płyty. No nic - może następnym razem będzie więcej kręcenia płytami. Pozdrawiam PS. Przecież Audio Reveal grał ze streamerem AYONa - był problem z siecią? Bo ja w sobotę to raczej mało miałem okazji do spokojnych odsłuchów, dlatego pytam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 Tam akurat problemu nie było 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 Ogólnie spotkanie w Nautilusie było bezproblemowe 🙂 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 44 minuty temu, Chilli napisał: bezproblemowe 🙂 Prawie (tu patrzę na siebie) 😎 Bardzo się cieszę, że mogłam choć część z Was zobaczyć, te 3 godziny zleciały szybko, ale ważne, że się udało. Mam nadzieję, że nikt nie podupadł przeze mnie i nie wylądował w karetce. Przepraszam, że piszę teraz, ale miałam urwanie głowy w tym tygodniu 🧐 Mam też nadzieję, że się powtórzę, że kolejne zloty odbędą się bez przebojów z mojej strony. No i że generalnie się odbędą 😉 Miłego weekendu wszystkim życzę. 6 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 31 maja 2023 Udostępnij Napisano 31 maja 2023 (edytowany) Mam pierwszy utwór na najbliższy zlot. Co Wy na to? Edytowano 31 maja 2023 przez Asia 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 31 maja 2023 Udostępnij Napisano 31 maja 2023 A kiedy i gdzie?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 maja 2023 Udostępnij Napisano 31 maja 2023 8 godzin temu, Asia napisał: Mam pierwszy utwór na najbliższy zlot. Co Wy na to? Fajny. Tylko, że na Tidalu wisi to nagranie mocno skompresowane i jest przeciętnej jakości. Do relaksacyjnego słuchania jak najbardziej się nadaje ale na testy sugerowałbym nagrania z DR powyżej 10. Ten kawałek ma tylko DR 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 31 maja 2023 Udostępnij Napisano 31 maja 2023 https://tidal.com/track/65615666 Zdecydowanie lepiej pasuje do letniej edycji zlotu 😁. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 31 maja 2023 Udostępnij Napisano 31 maja 2023 Mimo, że waga pliku trochę większa i pewnie cieplejsza to DR też tylko 7. Prawdę pisząc to nawet z DR 7 potrafią dobre utwory fajnie zagrać. Nóżka chodzi jak trzeba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 31 maja 2023 Udostępnij Napisano 31 maja 2023 🙄 A teraz wracam do swojego niewyszukanego systemu i gustu, dla którego taką jakość jest w zupełności wystarczająca. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Cześć. Się zastanawiałem gdzie napisać... ale że w sumie F2F poznaliśmy się z niektórymi podczas zlotów to tu tylko zostawię kilka zdań. @elektron6 takich ludzi się chce poznawać na grupach jak ta. Cholera nieczęsto ktoś zwyczajnie robi drugiemu przysługę... co więcej nie jedną.... Tomek nie dość, że jest wyśmienitym elektronikiem, audio zapaleńcem to wiedzę ma jak stąd do usa ;-) popełnił dla mnie upgrade Vincentego i serwis z lekkim upgrade marantza pm16. I powiem tak - po koleżeńsku odwalił kawał roboty! Uczciwie... z opisami.... w ciągłym kontakcie. Tomek dzięki! Będzie czas i miejsce jeszcze aby się odwdzięczyć, posłuchać wspólnie może i w szerszym gronie przy kufelku lub szklaneczce ;-) tymczasem pozdrawiam wszystkich audio wariatów z tego forum i mam nadzieję, że wkrótce uda się znowu spotkać. Niestety na AVS jeszcze nie dałem rady ale kolejnego forumowego wydarzenia nie odpuszczę! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia Temat forumowych złotów umarł? 😪. Nie ma chętnych na wspólne spędzenie czasu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia 5 minut temu, Slawko69 napisał: Temat forumowych złotów umarł? Czekam na zmianę warty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia (edytowany) Myślę, że chętnych, jakby coraz mniej. I nie jest to pomysł z ... księżyca. Na pierwsze zloty poleciałbym (gdybym tylko mógł, a nie mogłem bo mieszkałem zbyt daleko) na skrzydłach. A od dwóch lat, już nie widzę potrzeby. Starość??? Edytowano 27 kwietnia przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts