tomek4446 Napisano 9 września 2021 Napisano 9 września 2021 7 godzin temu, Asia napisał: Czyli ile za m2? Rozumiem ze dawno nie było zakupów i trochę korci co by tu .... Czekaj cierpliwie na 22d zanim wpuścisz ciężki sprzęt budowlany do chałupy
Asia Napisano 9 września 2021 Autor Napisano 9 września 2021 O, przepraszam, kabelek nabyłam. Używany wprawdzie, ale cieszy 🙂. Mąż nie wie, ale no, takiego sufitu nie przegapiłby 😁.
Asia Napisano 9 września 2021 Autor Napisano 9 września 2021 (edytowany) No przecież wiem 😁 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Czekaj cierpliwie na 22d Ale jak to, miesiąc to niedostatecznie cierpliwie?! Myślę, że biję już trzeci rekord Guinnessa, a DDRC ani widu ani słychu. Edytowano 9 września 2021 przez Asia
Chyba Miro 84 Napisano 9 września 2021 Napisano 9 września 2021 Tutaj ktoś juz bawił sie w profesjonalne ustroje w tym sufitowe. Hmm.. Chyba sobie zmontuje przecinarke tnącą drutem oporowym. Ale najpierw to bym musiał zrobić test na kawałku styropianu, jak z tym zabezpieczeniem lakierem lamperyjnym.
dorsz Napisano 9 września 2021 Napisano 9 września 2021 Chyba sobie zmontuje przecinarke tnącą drutem oporowym. Ale najpierw to bym musiał zrobić test na kawałku styropianu, Na plastycznych w pierwszej klasie ogólniaka taką cięciarkę do styropianu sobie zrobiłem.Z istotnych zastosowań:Napisy 1 MajaBloki na makietę osiedla
tomek4446 Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 Dnia 4.09.2021 o 10:41, Asia napisał: To co mnie najbardziej zachwyciło to wybrzmienia basu - tego nie mam w domu. Ludzie co Wy wiecie o salce odsłuchowej, a basie w szczególności W dniu wczorajszym skorzystaliśmy z @MariuszZ z zaproszenia naszego kolegi forumowego @Rega i mogliśmy się na własne uszy przekonać jak mogą brzmieć KEF-y 107. Jaskinia Romana jest świetna i widać włożoną pracę na adaptacje akustyczną. No i ludzie , lodówka !!! To znaczy nie lodówka jako sprzęt AGD tylko jej szklana zawartość , czego tam nie było @Asia , @Bogusław Kożyczkowski no i co ? , w Nautiliusie mieliście do wyboru burbon , metaxę , czystą , whisky, piwo w nieograniczonych ilościach ? Nie wspomnę już o posiłku na ciepło ? No i jak ? Mówię Wam , Ci w tych Salonach, to nie mają pojęcia jak powinna być wyposażona salka odsłuchowa. Bas , Asia bas z Kefów 107 podpiętych pod Sansuia był taki , że kolega Mariusz myślał, że mu się aplikacja Spectroid zepsuła , bo schodził tak nisko / bas oczywiście/ Potem popis dały JBL 86 z lampą od Grześka / @Audio Autonomy - dziękujemy za pozdrowienia/ i znów się okazało , że " papier" nadal nie ustępuje nowym przetwornikom. A najlepsze jak mowa o adaptacji akustycznej , miałem nie pisać ,ale co mi tam , w końcu zostanie w rodzinie . Roman w pewnym momencie coś przełączył i zapytał nas które kolumny grają. Przed sobą mieliśmy pięć par kolumn / no , ma tego trochę / i ......... nie zgadliśmy , dwóch dorosłych facetów , audiofili , znawców kurna , ..... mając punkt odsłuchowy oddalony ok. 2,5 m / a nie km, co by usprawiedliwiało/ . Grały Dali Menuety. To obrazuje co można zrobić poprzez adaptację akustyczną i że niekoniecznie tylko nowe przetworniki grają dobrze / KEF 107 , JBL 86 / Roman dziękuję za przemiłe przyjęcie .
MariuszZ Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 6 minut temu, tomek4446 napisał: Roman dziękuję za przemiłe przyjęcie . @Rega Ja również dziękuję za wspaniałe przyjęcie i wszystko potwierdzam. KEFy to super kolumny. Można koncerty w domu robić, a bas? Po włączeniu tych paczek podpiętych pod Sansui moja szczęka długo na podłodze leżała, że aż sobie ją przydepnąłem jak nóżka zaczęła przytupywać Fajnie pogadać sobie o audio i posłuchać sampli w zacnym towarzystwie. To bezcenne doświadczenia i żadne forumowe pisanie tego nie zastąpi. Pozdrawiam serdecznie mając nadzieję, że jeszcze będzie okazja 👍
Kraft Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: i ......... nie zgadliśmy , dwóch dorosłych facetów , audiofili , znawców kurna , ..... mając punkt odsłuchowy oddalony ok. 2,5 m / a nie km, co by usprawiedliwiało/ . Grały Dali Menuety. Zanim nie napisałem Romanowi, że jego Menuety to świetne kolumny, to w ogóle ich nie podłączał;). Edytowano 10 września 2021 przez Kraft
Amarok Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 4 minuty temu, MariuszZ napisał: To bezcenne doświadczenia i żadne forumowe pisanie tego nie zastąpi. Dokładnie, też kiedyś chciałbym mieć okazję i przekonać się jak brzmi dźwięk, muzyka w doskonałych warunkach. Pisząc to nie znaczy, że się wpraszam. Po prostu, by mieć do czego się odnosić przy przyszłych zakupach sprzętu i odsłuchu.
Asia Napisano 10 września 2021 Autor Napisano 10 września 2021 Życia już mi nie starczy, żeby mieć taki sprzęt i doświadczenie jak Rega, wiele rzeczy w życiu zaczęłam znacznie później niż inni 😉. Nie ma tu wiele osób, które mogłyby Romanowi dorównać, tym bardziej cieszy, że nadal ma ochotę się dzielić.
Asia Napisano 10 września 2021 Autor Napisano 10 września 2021 (edytowany) Słuchajcie, a jak jest 5 par kolumn koło siebie to ile par kabli głośnikowych? Próbuję sobie zwizualizować takie dobrodziejstwo inwentarza i organizację żeby szybko zmieniać. Chyba, że szybko się nie da? Edytowano 10 września 2021 przez Asia
Karol64208 Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 53 minuty temu, tomek4446 napisał: Ludzie co Wy wiecie o salce odsłuchowej, a basie w szczególności w końcu widzę coś co nikt długo nie mógł zrozumieć jak grają niskie tony i po co one są wykorzystywane w nagraniach, warunek dobre kolumny. @Rega, nie byłem, ale dziękuję że dałeś możliwość odsłuchu innym jak brzmią niskie tony. Pozdr.
Chyba Miro 84 Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 super spotkanie👍 Miło poczytać o zachwytach nad sprzetem
Dedal Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 (edytowany) Szkoda że @Rega bliżej nie mieszkasz 😏 . Widziałem zdjęcia jak sobie tam Romek poczynał w trakcie budowy ale to nie to samo ehh .Pzdr Edytowano 10 września 2021 przez Dedal75
Rega Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 (edytowany) Szanowni Koleżanki i Koledzy! Moi Szanowni przedmówcy są na tyle uprzejmi, że przez grzeczność przesadzają. Nie jest aż tak pięknie i wspaniale. Pokój jak pokój, a sprzęt - no cóż trochę starych klamotów z epoki. I to wszystko. Ale jesli ktoś ma ochotę przyjechać i posłuchać to niezmiennie od półtora roku zapraszam każdego kto chce.Pozdrawiam. Roman. @Kraft i dalej nie właczam. Słucham grających lepiej😉. Edytowano 10 września 2021 przez Rega
tomek4446 Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 44 minuty temu, Rega napisał: Pokój jak pokój, a sprzęt - no cóż trochę starych klamotów z epoki. I to wszystko. Roman , wiem , że jesteś skromnym człowiekiem, ale to , to już przesada. Znam wiele osób i takie też się pojawiają na forach, które chcą podania recepty na gotowca co kupić , bo nie chce im się łazić po Salonach. A Ty chłopie przerobiłeś całe spore pomieszczenie ze ścianami , sufitem , ustrojami i ... lodówką pod audio ! Kwestia druga , dobór kolumn pod lampę. Lampa stała się modna , tylko , że tak jak z tranzystorem większość kolumn " zagra " tak z lampą już niekoniecznie. Udowodniłeś , że po co wyważać otwarte drzwi i kombinować , które to Polk Audio , Fyne , Melodiki , B&W itp. nam się zgrają ze wzmacniaczem lampowym / @Audio Autonomy świetna robota gratulacje/ , skoro są jeszcze do zdobycia gotowe paczki z okresu, kiedy lampa panowała i pod takież lampowe wzmacniacze były strojone. Był jeden taki moment , grały KEF-y i nagle bas stał się taki jak by metr nad nami przeleciał Jumbo Jet , wszystko zadrżało , a mówiąc wszystko mam na myśli cząsteczki powietrza też. Był to koniec utworu i myślę , że celowe zamierzenie realizatora, ale spotęgowane przez 107-ki. . Całe pomieszczenie pod sufit wypełnił bas , @MariuszZ wspomniałeś , że to mógł być rezonans pomieszczenia , ja się nigdy z czymś takim nie spotkałem w czterech ścianach. Na koncertach owszem , i to takich na stadionie
Rega Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 @tomek4446 mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze nie raz i wtedy dobierzemy lepiej repertuar. Teraz to bylo spotkanie raczej organizacyjno-zapoznawcze. Możemy pomyśleć o spotkaniu z jakimś określonym repertuarem w celu określenia na co stać zarówno lampę jak i 107-ki. No i wypróbujemy jeszcza mojego ,,czarnego konia,, czyli Tandberga. Mam wrażenie że z Kefami w niektórych utworach brzmi lepiej, tzn może nie tyle lepiej ile bardziej lampowo, a jednocześnie z potęgą właściwą tranzystorom. No, ale zawsze to dobrze jest mieć jakąś niespodziankę w zapasie😉.
MMarek Napisano 10 września 2021 Napisano 10 września 2021 To koledzy w Dani byli? , bo widzę w profilu, że Rega tam rezyduje. Jakieś zdjęcia systemu byłyby interesujące.
Recommended Posts