Amarok Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 Cos chyba około 20 tys zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 Druga paczka zdjęć: kilka ujęć z salonu + zdjęcia VIPów + bonus: sztuka wysokich lotów i prace zatytułowane "Ołtarzyk Tomasza" oraz "Jarek w Krainie Czarów". 14 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 1 minutę temu, Amarok napisał: Cos chyba około 20 tys zł. Netto czy brutto ? kurczę , ja już nie wiem w dzisiejszych czasach, czy to dużo czy w sam raz ? Patrząc już nawet nie pod kątem dźwięku ,a samego wykonania skrzynek , kosztu przetworników , zwrotnic , projektu .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 Jarek w Krainie Czarów to Kraft? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 5 minut temu, tomek4446 napisał: Netto czy brutto ? Dobre pytanie, ale jeśli podawali ceny to mam nadzieję ze to w brutto. Sprawdziłem cenę we szwedzkim sklepie - 48 tys koron, czyli na nasze ciut przeszło 20 tys. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 5 minut temu, Amarok napisał: czyli na nasze ciut przeszło 20 tys. 20 tys. mam tylko na to ciut to chyba muszę już wziąć kredyt 17 minut temu, lpomis napisał: "Ołtarzyk Tomasza" Wojtek świetne fotki , piszę poważnie. Dzięki. A zapomniałbym , a to dla żony ? No wiesz z tabliczką Bydgoszcz i gazetą z datą .... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 Super minireportaż @lpomis Gratki Fajnie popatrzeć jak fajnie można czas spędzić słuchając muzyczkę i gadając o tym. Bardzo żałuję, że nie mogłem uczestniczyć. Szczególnie te Astery mnie intrygują jak grają z wiadomych powodów. Mam DIY na tych samych głośniczkach. Może następnym razem Pozdrawiam uczestników życząc powtórek takich fajnych spotkań 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 (edytowany) 49 minut temu, tomek4446 napisał: chyba muszę już wziąć kredyt Wiadomo że emocje są czesto bardzo silne i czesto "biorą górę" i w przypływie ich niejednokrotnie decydujemy sie na różne kredyty pomagające spełnić nasze "zachcianki". Jednak zapewniam iż więcej radości daje sprzęt zakupiony za zaoszczędzone pieniądze (dla niektorych bez znaczenia jest czy najpierw mamy produkt a raty oddajemy w czasie, czy też składamy docelowe raty "w skarpetkach" a produktem cieszymy sie później). Jest to aspekt głęboko psychologiczny. Zwłaszcza że w tym "sporcie" czesto dochodzi jeszcze element dopieszczenia dźwięku i psychiczny stan już zapożyczenia nie pomaga (Zwłaszcza przy wiekszych kwotach), a wręcz utrudnia Pełną satysfakcję z "posiadania", bo niejednokrotnie to dopieszczenie też potrafi w pewnym stopniu drenować portfel. Ktoś może teraz pomyśleć... przesada. Czyżby? Obecnie na forum silnie exploatujemy temat wpływu nastroju na doznania dzwiekowe. Zadbajmy więc by jak najmniej pogorszyc owy nastrój niepokojami budżetu rodziny, np. zadłużeniami. Co w obecnych czasach ciągłych podwyżek cen za produkty i nie piszę tu o audio, potrafi "wyrwać z kapci". Sorki za OT... ale musiałem Edytowano 26 czerwca 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 @Kraft Ty przypadkiem nie śpiewasz w Radiohead? 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 (edytowany) @Rafał S Na zlocie, a właściwie na półce jest dostępna marka wzmacniacza o którym Ci wspominałem. Szkoda, że nie wszystkie sklepy przedstawiają swoje oferty w wyszukiwarkach cenowych, wtedy byłoby większe pole wyboru. Edytowano 26 czerwca 2022 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 Świetne fotki Wojtku, mnie zaintrygowała fotka Krafta z kablami głośnikowymi, w sumie Kolega nie słyszy wzmacniaczy a ma w ręku jakiś odcinek kabla :3 sorki poniosło mnie chyba Z chęcią poznał bym Panów których nie kojarzę ze zdjęć a może ktoś każdego oznaczy i się dowiemy o Was nowych zlotowiczach? Ciekawi mnie też ten sprzęt vintage jaką on role odgrywał w salonie oraz te popularne przez Salon "drzwi" jak właściwie grały i odegrały bas mimo ich sprzecznych praw fizyki hm? Dziękuje za relacje i trochę Wam zazdroszczę 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2022 (edytowany) 10 minut temu, Arko55 napisał: Świetne fotki Wojtku, mnie zaintrygowała fotka Krafta z kablami głośnikowymi, w sumie Kolega nie słyszy wzmacniaczy a ma w ręku jakiś odcinek kabla :3 Nie poddaję się jednak. Pomyślałem, że zacznę od terapii "holding". Może pomoże. Edytowano 26 czerwca 2022 przez Kraft 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Okazuje się, że Wojtek @lpomis, nie tylko robi dobrą robotę w audio, ale także i w foto mając niezły sprzęt do tego. Nie wiem jak Wy, ale ja nie miałem pojęcia, że istnieją sprzęty firm jakie były w salonie. Do dzisiaj nawet nie jestem w stanie poprawnie wymówić nazw niektórych z nich Proponuję aby powiązać osoby ze zdjęć z nickami. Siwy uczestnik zlotu w koszuli w kolorową kratkę i jasne spodnie to ja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 6 godzin temu, Arko55 napisał: Ciekawi mnie też ten sprzęt vintage jaką on role odgrywał w salonie oraz te popularne przez Salon "drzwi" jak właściwie grały i odegrały bas mimo ich sprzecznych praw fizyki hm? Z rozmowy wynikało , że Salon sprowadza oraz serwisuje sprzęt vintage. Raczej wyselekcjonowany ,tak samo jak wszystko co mogliśmy zobaczyć. Część z tego vintage to prywatna kolekcja , część jest przeznaczona na sprzedaż . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 @Ipomis Wojtek, czy Horns Symphony 13” mieliście okazję podłączyć/posłuchać w systemie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 7 minut temu, AudioTube napisał: Wojtek, czy Horns Symphony 13” mieliście okazję podłączyć/posłuchać w systemie? Ja , ja odpowiem. Nie. Nie dotarliśmy do tego etapu , zbyt dużo zmian zaczyna męczyć i odpuściliśmy. Ale mamy zaproszenie otwarte , więc może następnym razem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 43 minuty temu, tomek4446 napisał: Nie dotarliśmy do tego etapu Dzięki, No szkoda. Ciekawym brzmienia tych kolumn. Zajadę w sierpniu, nigdy nie byłem w tym salonie. Ale 5 lat mieszkałem na osiedlu Leśne u wuja podczas nauki na Fordonie. Ech no i te lata z Gollobami, Dołkiem i innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Obejrzałem zdjęcia, fajna ekipa!! Zupełnie nie tak sobie wyobrażałem zlot audiofilski 😁 Jedna osoba widzę mocno próbowała wprowadzić swoim stylem nerdowski klimat 😆, ale była w przeważającej mniejszości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Elegancką kaburę ktoś tam na pasie przysposobił na zlot-a była jakimś rewolwerem wypełniona czy pusta ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 31 minut temu, Kubakk napisał: Elegancką kaburę ktoś tam na pasie przysposobił na zlot-a była jakimś rewolwerem wypełniona czy pusta ? zapas flacków na czarną godzinę 🙂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 27 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 To jeszcze ciekawostka. W Audio-Connect mogliśmy zobaczyć jak wygląda praca profesjonalnej maszyny do mycia/czyszczenia płyt gramofonowych. Salon ma również w ofercie takie usługi. Poniżej krótki filmik z pracy urządzenia. myjka winyli.mp4 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Obejrzałem sesje zdjęciową i mocno żałuję ze nie dałem rady dojechać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 27 czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 (edytowany) 2 godziny temu, Kubakk napisał: Elegancką kaburę ktoś tam na pasie przysposobił na zlot-a No ba. Doczepka do paska była główną atrakcją, wiadomka 8 godzin temu, MMarek napisał: Proponuję aby powiązać osoby ze zdjęć z nickami. Świetny pomysł. Tylko kurczę ja się nie podejmę tej misji. Wstyd się przyznać, ale nie spamiętałem wszystkich "nowych" twarzy i boję się, że kogoś pomylę 34 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: mocno żałuję ze nie dałem rady dojechać Myślę, że będzie jeszcze okazja Edytowano 27 czerwca 2022 przez lpomis 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 3 minuty temu, lpomis napisał: Myślę, że będzie jeszcze okazja 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 27 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2022 Witajcie! Ja jak zwykle w niedoczasie Cieszę się, że przyjechałam, było przemiło, wspaniale, że udało mi się z Wami spotkać i oczywiście poznać nowe osoby. Wy o sprzęcie, a ja powiem tak: 1. Salon nas ugościł pięknie, kawa jest przepyszna i liczę na nią, jeśli się w Bydgoszczy jeszcze raz pojawię. 2. @Kraft - Gniezno JEST niedaleko Poznania 😋 3. Team sznycle, czyli Paula, @lpomis @tomek4446 i @MarcKrawczyk - uważam, że nie były takie złe, sałatka ziemniaczana pycha i będę z uśmiechem wspominać posiadówkę na schodach 🙂 4. Fotoreportaż super Do następnego! 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts