tomaz75 Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 Proszę moderację o zamknięcie wątku,nadchodzą nowe lepsze czasy,już po wyborach.Amen. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 28 minut temu, gienas napisał: tępi mooocno pis. "Spieprzaj dziadu" i temuż podobnież... A czy takie slogany są OK jakie były też wypowiadane każdy dokładnie wie nie będę ich cytował. Nie oszukujmy się ale wyborcy DEMOKRATYCZNEJ LEWICY nie przebierali w słowach. Szkoda gadać zmykam z tego wątku. Pozdrawiam wszystkich Paweł Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 (edytowany) @gienas, sugerujesz, że niebezpiecznych przestępców nie należy karać (za wyjątkiem kary śmierci), bo będą się mścić po odbyciu kary? Edytowano 9 listopada 2023 przez TAtomicus Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 8 minut temu, RLC2 napisał: Nie oszukujmy się ale wyborcy DEMOKRATYCZNEJ LEWICY nie przebierali w słowach. Fakt. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 13 minut temu, TAtomicus napisał: @gienas, sugerujesz, że niebezpiecznych przestępców nie należy karać (za wyjątkiem kary śmierci), bo będą się mścić po odbyciu kary? Przerysowujesz. Jakie by nie było to jednak było działanie wg prawa. A precedensem można dostać rykoszetem . Będąc politykiem trzeba się umieć umyć do czysta w brudnej wodzie . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 https://twitter.com/TheWatcherPL/status/1722709415227162774?t=hCT6wHVc83cGJms9ctZdCA&s=19 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 10 listopada 2023 Udostępnij Napisano 10 listopada 2023 5 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 Właśnie obejrzałem wystąpienie i przemówienie prezydenta Andrzeja Dudy. Ogólnie było nawiązujące i adekwatne do okazji. Zwróciło moją uwagę coraz większe pozbawianie przemówien pana prezydenta, naleciałości partyjnych. I to dobrze. Jednak tych przemówień lubie słuchac ze względu na inną sprawę. Prezydent nakręca się tym co mówi i w miare upływu czasu coraz bardziej jego przemówienie zamienia się w krzyk. Śmieszna jest także intonacja, nawiązująca do sposobu przemawiania prezesa. Każde zdanie jest wypowiadane w formie rozkazującej oraz w stylu nie znoszącym jakiejkolwiek opozycji. Przypomina mi to formę przemówień polskich oficjeli sprzed wybuchu wojny. Tam też były wielce górnolotne deklaracje i zupełnie podobny ton ( przynajmniej w wypowiedziach Becka i Rydza Śmigłego). Co nastąpiło później wszyscy wiemy. A postawa w/w panów do zaszczytnych nie należała. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 2 godziny temu, Rega napisał: Rydza Śmigłego Mam Łodzi ulicę tego pana. I od lat się zastanawiam dlaczego ? Czy za to , że Naczelny Wódz zwiał jak się zrobiło gorąco ? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 listopada 2023 Udostępnij Napisano 11 listopada 2023 (edytowany) To przypomina mi sytuację z Piłsudskim. Czasem w niektórych kościołach widac portret marszałka. Szczególnie przy okazji świąt takich jak dziś. A to właśnie on jest najbardziej znanym apostatą w dziejach Polski. Tylko, że o tym już niekoniecznie mówi się głośno na forach publicznych. @tomek4446A z ta nazwą ulicy to moim zdaniem już bardziej na ten zaszczyt zasłuzył most zaleszczycki. Ostatecznie ,,uratował,, dużo więcej Polaków niż w/w.😋 Edytowano 11 listopada 2023 przez Rega 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 13 listopada 2023 Udostępnij Napisano 13 listopada 2023 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 listopada 2023 Ludzie , znowu zacząłem po ośmiu latach oglądać obrady Sejmu. To co mnie uderza w wypowiedziach posłów pisu to całkowity brak refleksji. Zachowują się jak dzieci ,którym ktoś zabrał zabawkę, a oni nie wiedzą czemu. To żenujący spektakl . Należało by im może przypomnieć klasyka , iż " mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna , a jak kończy " Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 14 listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 listopada 2023 Ja też zacząłem, ale jeszcze szybciej przestałem. Żenujące widowisko. Te krzyki, wyzwiska, pretensje, groźby.... Zwyczajnie tak mam dość tej farsy, że chyba nie właczę obrad sejmu przez rok. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 listopada 2023 Udostępnij Napisano 14 listopada 2023 47 minut temu, tomek4446 napisał: Ludzie , znowu zacząłem po ośmiu latach oglądać obrady Sejmu. To co mnie uderza w wypowiedziach posłów pisu to całkowity brak refleksji. Zachowują się jak dzieci ,którym ktoś zabrał zabawkę, a oni nie wiedzą czemu. To żenujący spektakl . Należało by im może przypomnieć klasyka , iż " mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna , a jak kończy " Ten kwik jest coraz wymowniejszy. Najważniejsze, że zaczyna być normalniej, spod sejmu zniknęły barierki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 7 godzin temu, DiBatonio napisał: Ten kwik jest coraz wymowniejszy. To odgłos odcinania ryja od koryta 🤗 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 12 godzin temu, Rega napisał: Ja też zacząłem, ale jeszcze szybciej przestałem. Żenujące widowisko. Te krzyki, wyzwiska, pretensje, groźby.... coś przegapiłem🤔,zaczął się nowy sezon telenoweli😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 32 minuty temu, Karol64208 napisał: coś przegapiłem🤔,zaczął się nowy sezon telenoweli😉 Dopiero się zacznie, jeszcze z 2 tygodnie. Na obrady Sejmu trzeba będzie się w popcorn i piwo zaopatrzyć 😁 Będzie się działo, oj będzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 15 listopada 2023 Udostępnij Napisano 15 listopada 2023 Cytując Pana Patryka Słowika z WP " Donald Tusk wygrał z Michałem Koboską". 😀 Fajnie, że już nie ma neoKRS, ale mamy odpolitycznione KRS. Dobrze zaczęli. Wygląda jakby chcieli szybko skończyć. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Włączyłem tvpis . Oni są naprawdę niereformowalni i choćby za to powinni być zdelegalizowani. Znowu ataki na Tuska oparte na cytuje " bardzo prawdopodobnym przewidywaniom " . I tu wyrwane z konteksty wypowiedzi Tuska sprzed 1o lat. I płacz , płacz , że tych obiektywnych jak siebie nazywają dziennikarzy chcą wywalić. Argument przeciw ? Kto będzie patrzył jak nie oni Tuskowi na ręce. Jak się nad tym zastanowić , to mają sporą rację. Większych speców od Tuska faktycznie trudno będzie znaleźć. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 10 minut temu, tomek4446 napisał: Włączyłem tvpis . Oni są naprawdę niereformowalni i choćby za to powinni być zdelegalizowani. Znowu ataki na Tuska oparte na cytuje " bardzo prawdopodobnym przewidywaniom " . I tu wyrwane z konteksty wypowiedzi Tuska sprzed 1o lat. I płacz , płacz , że tych obiektywnych jak siebie nazywają dziennikarzy chcą wywalić. Argument przeciw ? Kto będzie patrzył jak nie oni Tuskowi na ręce. Jak się nad tym zastanowić , to mają sporą rację. Większych speców od Tuska faktycznie trudno będzie znaleźć. Tomek, jeszcze Ciebie to dziwi? osiem ostatnich lat było tego przykładem . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 11 minut temu, tomek4446 napisał: Włączyłem tvpis . Oni są naprawdę niereformowalni i choćby za to powinni być zdelegalizowani. Znowu ataki na Tuska oparte na cytuje " bardzo prawdopodobnym przewidywaniom " . I tu wyrwane z konteksty wypowiedzi Tuska sprzed 1o lat. I płacz , płacz , że tych obiektywnych jak siebie nazywają dziennikarzy chcą wywalić. Argument przeciw ? Kto będzie patrzył jak nie oni Tuskowi na ręce. Jak się nad tym zastanowić , to mają sporą rację. Większych speców od Tuska faktycznie trudno będzie znaleźć. Ale jak? Przeca Mateo tworzy nierząd, dziś słyszałem w prawilnym radiowęźle że tworzy .... Mateo Mateo Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 18 minut temu, DiBatonio napisał: Tomek, jeszcze Ciebie to dziwi? Tak dziwi. Bo każdy człowiek z intelektem ciut większym od ameby, czy innego pantofelka już dawno by się zreflektował . Jest po wyborach , zmienia się opcja polityczna i ta narracja niczemu już nie służy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 A może w planach jest utworzenie stacji podległej PIS i czekają na propozycje pracy, usiłując przypodobać się prezesowi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Dnia 17.11.2023 o 21:31, Rega napisał: A może w planach jest utworzenie stacji podległej PIS i czekają na propozycje pracy, usiłując przypodobać się prezesowi. Chodzą słuchy o takich planach. Roman , mnie już nawet nie chodzi o to kogo atakują , tylko o poziom w jakim to robią. To nie ma nic wspólnego z dziennikarstwem. To po prostu komórka hejtu za nasze pieniądze. W taki sposób można zniszczyć każdego od Dalajlamy po każdego z nas. Pomówienia , spekulacje , domysły , wróżbiarstwo i to coś nazywa się " Wiadomości " ? Ci pseudo pismacy tak gadają jak by opozycja już rządziła . Jakieś zarzuty , że jeszcze nie są wypełniane założenia programowe , że nie ma kasy z KPO , że benzyna drożeje .... Kurna chciałem zauważyć , że nadal rządzą Ci sami goście co przez ostatnie 8 lat , a nie opozycja . To naprawdę sięga już dna nawet jak na standardy tvpis. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 23 listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 Dnia 28.10.2023 o 14:17, AudioTube napisał: Za kilka tygodni wybory do parlamentu/Sejm w Niderlandy. Króciutko. Polityczne trzęsienie we wczorajszych wyborach. Zwykła środa, frekwencja tylko 78%. Neoliberalne rządzące partie poległy z kretesem. Zwycięzca zgarnie 37 foteli na 150. Potrzebuje trzech partnerów do rządzenia. 2.5 miliona z około 13mln czeka na spełnienie kilku obietnic. Natychmiast zakręcić kurek migracji. Mieszkania, służba zdrowia i więcej euro w portfelu dla statystycznego Holendra. Formowanie nowego rządu to zapewne kwestia nie tygodni, ale miesięcy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts