DiBatonio Napisano 22 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2022 5 minut temu, MobyDick napisał: Od słuchawek planarnych są inni producenci . Wiem 😉 Goszczę dwóch z takich producentów😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2022 Które konkretnie słuchawki i jakie wrażenia ? Bo to było by w tym temacie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 23 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2022 @MobyDick Wychodzi na to że wcale nie jest ciezko stworzyc poprawnie grające kolumny skoro udało sie to Edifierowi? w takim wypadku o złożeniu poprawnie grającego zestawu z "nówek" z kolumn i osobno wzmacniacza graniczy z cudem, chyba że ktoś by szukał mega budżetowo klasy D i jakichś kolumn jak Usher S520 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2022 7 godzin temu, moss napisał: Nie ważne. To wszystko i tak nadaje się tylko do komputera. Dlatego używam ich z laptopem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2022 (edytowany) 7 godzin temu, MobyDick napisał: Które konkretnie słuchawki i jakie wrażenia ? Bo to było by w tym temacie . Audeze LCD X i Hifiman HE400i pierwsza wersja obie pary z warkoczykami litz 7N 😉 Edytowano 23 czerwca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2022 5 godzin temu, Arko55 napisał: @MobyDick Wychodzi na to że wcale nie jest ciezko stworzyc poprawnie grające kolumny skoro udało sie to Edifierowi? w takim wypadku o złożeniu poprawnie grającego zestawu z "nówek" z kolumn i osobno wzmacniacza graniczy z cudem, chyba że ktoś by szukał mega budżetowo klasy D i jakichś kolumn jak Usher S520 Zapewne w takim budżecie jest to dobry zestaw aktywnych kolumn. W podobnym budżecie można było kupić wzmacniacz SMSL Q5 pro z kolumnami takimi jak KEF Q350. Przy wyższym budżecie zawsze można mieć coś lepszego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 23 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2022 17 godzin temu, audiowit napisał: forum zniechecaczy Forum zniechęcaczy od czego? Zakupu "...kawałka pobejcowanego Panzerholzu za jedyne 2300 zł/szt"? :>>>>> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 23 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2022 Nie chce tworzyć nowego tematu, bo to bardzo krótkie pytanko. Skoro poniższy graf pokazuje charakterystykę brzmienia kolumn HECO 700, to na jakiej podstawie stwierdza się, że to kolumny grające ciepło? Jak musiałaby ona wyglądać, aby powiedzieć, że to jednak nie są ciepłe kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2022 (edytowany) Pytaj Krafta on specjalizuje się w słuchaniu wykresu kolumn. Z tego wykresu powie Ci czy to Chopin czy Liszt i w jakim wykonaniu. Tomek ( z Łodzi) Zobacz co znalazłem w kolejnym studio Edytowano 23 czerwca 2022 przez audiowit 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2022 Dnia 22.06.2022 o 21:15, Adi777 napisał: Za duże łóżko mam 😄 To chyba dobrze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2022 4 minuty temu, 1Ender napisał: To chyba dobrze? Dobrze 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 24 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2022 10 godzin temu, audiowit napisał: Pytaj Krafta on specjalizuje się w słuchaniu wykresu kolumn. Z tego wykresu powie Ci czy to Chopin czy Liszt i w jakim wykonaniu. Tomek ( z Łodzi) Zobacz co znalazłem w kolejnym studio Pomimo tej małej 'szyderki' forumowej, chętnie posłucham co mi powie @Kraft Obiektywnie, zawsze dobrze rozumieć temat Wszyscy zawsze mówią, że to kolumny ciemne. Nie wiem do końca dlaczego. Mnie się wydaje, że grają całkiem wyrównanym dźwiękiem. Sorry za offtop btw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2022 39 minut temu, renoxd napisał: Pomimo tej małej 'szyderki' forumowej, chętnie posłucham co mi powie @Kraft Obiektywnie, zawsze dobrze rozumieć temat Dawno temu testowałem te kolumny. Zajrzałem do opisu, który przy tej okazji przygotowałem. Nie ma w nim mowy o "ciemności". Jest za to: "... kolumny grają, jak należy. Naturalnie, bez eksponowania skrajów pasma... poprawnie...". Tak je odebrałem bez patrzenia na wykres. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2022 48 minut temu, renoxd napisał: Wszyscy zawsze mówią, że to kolumny ciemne. Myślę że nie wszyscy. Poszukaj i podpytaj ile mają lat ci ludkowie co tak twierdzą Bo moze to być wynik tej najprostszej sprawy czyli peselu 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 24 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2022 Są samochody zastępcze, ale czy może być audio zastępcze? 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2022 Na załączonym zdjęciu,widać że można 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 Dnia 23.06.2022 o 21:23, audiowit napisał: Zobacz co znalazłem w kolejnym studio Kurde dopiero teraz zauważyłem. A dało by radę to wyrwać tak by nikt nie zauważył ? Ewentualnie nabyć drogą kupna ? Daj znać ? A ja właśnie przeszedłem na opcję letnią , czyli wyłączyłem z toru lampy. Wyciągnąłem niezawodną BC Acoustique EX-502 podpiąłem RME i jak na razie oswajam się z tym co słyszę Witek , to bydle co znalazłeś ma 2x600W , troooochę dużo . 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 Ok to dodam już raczej… ostatni preamp lampowy. Tym razem Denon z lat 70 tych- ogólnie jeśli to ma być Denon z tego okresu to music to być coś ciekawego. Pra-1000b, pełna lampa z świetnym stopniem phono na EF94. W stopniu liniowym mamy ecc83 i ecc88. Fajne modułowe wykonanie, dobrej klasy podzespoły idealne ofbrumienie. Gra naprawdę fajnie, dynamicznie z lampowym ociepleniem. Dedykowanej końcówki nie posiadam (prawdziwy kolos) ale to da się zrobić. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 Piękny. jak patrzę na współczesne dwie płytki na krzyż wewnątrz obudowy to zawsze mam wrażenie , że ktoś robi sobie ze mnie żarty., Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 To jest cały mix przypadków i zdarzeń:) Sporo jest mojego sprzętu lub było - brak miejsca na trzymanie wszystkich zestawów a i słucham nie za dużo-brak czasu. Serwis również ale to tak po znajomych i dla siebie, wiadomo fajna sprawa ale trzeba mieć na to czas. Sporo sprzętu kupiłem kiedyś, kiedyś czy tez wymieniłem i tak od czasu do czasu coś tam się przypomina. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 57 minut temu, elektron6 napisał: Ok to dodam już raczej… ostatni preamp lampowy. Tym razem Denon z lat 70 tych- ogólnie jeśli to ma być Denon z tego okresu to music to być coś ciekawego. Pra-1000b, pełna lampa z świetnym stopniem phono na EF94. W stopniu liniowym mamy ecc83 i ecc88. Fajne modułowe wykonanie, dobrej klasy podzespoły idealne ofbrumienie. Gra naprawdę fajnie, dynamicznie z lampowym ociepleniem. Próbowałeś może kiedyś parować takie konkret sprzety z obecnymi monitorami aktywnymi np. Studyjnymi? Coś mi sie wydaje, że bedzie "przekozacka" synergia🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 (edytowany) 38 minut temu, tomek4446 napisał: Piękny. jak patrzę na współczesne dwie płytki na krzyż wewnątrz obudowy to zawsze mam wrażenie , że ktoś robi sobie ze mnie żarty., Też racja. Jeszcze jeden aspekt weź pod uwagę, kiedyś nie było technologii smd. A są też tacy, którzy uznają iż mniej w torze znaczy więcej/lepiej. Edytowano 28 czerwca 2022 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 A to fakt ze to mogłoby być ciekawym połączeniem. Nie miałem takiej okazji szczerze ale kto wie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 6 minut temu, elektron6 napisał: A to fakt ze to mogłoby być ciekawym połączeniem. Nie miałem takiej okazji szczerze ale kto wie:) Pamietam jak kiedyś "kręciłem" sie wokół pre do aktywnych monitorów, na pytanie czym to najlepiej "pędzić" - odp. Było właśnie tego typu sprzęt. Dlatego zapytałem licząc tak naprawdę, że potwierdzisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 28 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2022 (edytowany) Fakt ze preampy lampowe z lat 60 tych i 70 tych są świetnie wykonane i śmiało mogą stawać w szranki z nowymi konstrukcjami choć tutaj nie ma zbyt dużego wyboru. Obecnie króluje raczej moda na konstrukcje typu Lamm ( tez posiadam ) lub proste układy na ecc83/ecc88. Starsze konstrukcje Luxman, Technics, Audio Research (choć tutaj były i mniej udane modele), Dynaco potrafią naprawdę pozytywnie zaskoczyć i fakt ze są wysoko cenione na świecie. Polecam Edytowano 28 czerwca 2022 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts